Haberler

Avustralyalı Tekvandocular, Türkiye'de Kamp Yapacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tekvandocuların antrenmanından detaylar Murat Eryürek ile röportaj Avustralyalı tekvandocular, Türkiye'de kamp yapacakİzmir Büyükşehir Belediyespor Tekvando Takımı ile Team Taekwondo arasında yapılan kardeş kulüp anlaşmasına göre Avustralyalı tekvandocular, her yıl İzmir'de kampa girecekİzmir Büyükşehir Belediyespor Tekvando Takımı ile Team Taekwondo arasında yapılan kardeş kulüp anlaşmasına göre Avustralyalı tekvandocular, her yıl İzmir'de kamp yapacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tekvandocuların antrenmanından detaylar

Murat Eryürek ile röportaj

Avustralyalı tekvandocular, Türkiye'de kamp yapacak

İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekvando Takımı ile Team Taekwondo arasında yapılan kardeş kulüp anlaşmasına göre Avustralyalı tekvandocular, her yıl İzmir'de kampa girecek

İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekvando Takımı ile Team Taekwondo arasında yapılan kardeş kulüp anlaşmasına göre Avustralyalı tekvandocular, her yıl İzmir'de kamp yapacak.

Kardeş kulüp projesi çerçevesinde gelecek yılki kampa katılacak sporcuların eğitimi, İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekvando Takımı Antrenörü ve eski Avrupa şampiyonu Mert Tuncer yönetiminde Melbourne'de devam ediyor.

İlki geçtiğimiz nisan ayında 14 Avustralyalı tekvandocunun katılımı ile gerçekleşen kampın, gelecek yılki ayağında yer alabilmek 50 tekvandocu ter döküyor.

Team Taekwondo Salonu'nda devam eden 10 günlük kamp programında Mert Tuncer'in yanı sıra tekvando antrenörleri Murat Eryürek ve Mesut Kahraman, öğrencileri teknik ve taktik eğitime tabi tutuyor.

Eryürek: "Türk kültürünü de sevdirmek istiyoruz"

Kamp programının organizasyonunu üstlenen Team Taekwondo'nun başantrenörü Murat Eryürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin Avustralyalı sporculara Türk tekvando stilini öğretmenin yanında Türk kültürünü de sevdirmek olduğunu söyledi.

Eryürek, aynı zamanda hedeflerinin sporcuların 25-30 yaşına geldiklerinde Türkiye'yi ve Türk insanını kitaplardan, videolardan değil, yaşayarak sevmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Victoria Eyalet Hükümeti Spor Bakanı Hamdi Eren ve Türkiye Cumhuriyeti Melbourne Başkonsolosluğu tarafından desteklendiklerini belirten Eryürek, "Burada 50 sporcumuza başta Mert Tuncer hocamız ve benim eşliğimde Türkiye tekvando stilini ve dostluğunu aşılamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Her yıl yapılacak kamp çalışmalarından uluslararası platformlarda başarı elde edeceklerine inandığını belirten Mert Tuncer ise "Aramızda bir dostluk kuruldu. İlerleyen zamanlarda daha iyi projelerimiz var, daha da büyütmeyi düşünüyoruz. Bu çalışmaların meyvesini uluslararası platformlarda alacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

İzmir'deki kampa gidecek tekvandocuların belirleneceği Melbourne kampı, 10 Temmuz Pazar günü tamamlanacak.

Kaynak: AA / Spor

İzmir Büyükşehir Belediyespor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title