Haberler

Avrupa Kros Şampiyonası'nda Büyük Erkekler Şampiyonluk Unvanı Türkiye'de Kaldı

Avrupa Kros Şampiyonası'nda büyük erkekler şampiyonluk unvanı Türkiye'de kaldı.

Avrupa Kros Şampiyonası'nda büyük erkekler şampiyonluk unvanı Türkiye'de kaldı.

2014 yılında Bulgaristan'nın Samokov kentinde düzenlenen Avrupa Kros Şampiyonası'nda ilk kez takım halinde şampiyonluğa ulaşan Milliler, bu yıl Fransa'nın Toulon kentinde yapılan yarışta yine şampiyon oldu.

Geçen yılın Avrupa kros ikincisi atletimiz Ali Kaya, Fransa'da kürsünün zirvesine çıktı. 10 kilometrelik elit erkekler yarışında Ali Kaya, Avrupa şampiyonluğuna uzandı ve Ay-Yıldızlı ekibe altın madalya kazandırdı. Kentin hipodromunda yapılan kros parkurunda rakiplerini kolayca ekarte eden Kaya, finişe İspanyol rakibi Alemayehu Bezabeh'in önünde ulaştı. Daha önce bu şampiyonayı iki kez kazanan Bezabeh, iki tur kala Ali'nin önüne geçse de, karşılık veren milli sporcumuz yarışı rahatlıkla galip bitirdi.

Parkuru 29 dakika 20 saniyede Bezabeh'in 11 saniye önünde bitiren Ali Kaya madalyalarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Ali Kaya, böylece 2013'te gençlerde kazandığı Avrupa Kros zaferini bir kez de büyüklerde elde etti. Kaya, geçtiğimiz yıl Polat Kemboi Arıkan'ın arkasında ikinci sırayı elde etmişti.

POLAT KEMBOİ ARIKAN FİNİŞE ULAŞAMADI

Erkekler yarışında uzun süre üçüncü sırada yarışı götüren atletimiz Polat Kemboi Arıkan ise finişe ulaşamadı. Yarışı terk eden Arıkan'ın finiş görememesi, Türkiye'nin takımdaki muhtemel bronz madalyasını da düşürdü. Türkiye, takım sıralamasını 154 puanla dokuzuncu olarak noktaladı.

Elit erkeklerde milli sporcularımız şu sonuçlarla yarışı noktaladı:

1. Ali Kaya

29. Ramazan Özdemir

57. Hasan Pak

67. Sabahattin Yıldırımcı

68. Mehmet Çağlayan

Polat Kemboi Arıkan (bitiremedi)

ESMA 12. OLDU

Kadınlarda ise milli takımımızın tek temsilcisi olan Esma Aydemir başarılı bir yarış çıkararak 12'inciliği aldı. Hollanda'nın ünlü atleti Sifan Hassan'ın kazandığı yarışta ilk iki turu zirvede geçen Esma, sonrasında gelen ataklarla gerilere düştü. Aydemir, son turda temposunu artırarak beş rakibini geride bıraktı ve 12'inci olarak yarışı tamamladı.

Türkiye, elit kadınlarda tek sporcuyla yarışa katıldığı için takım disiplinine girmedi.

DÖRT TÜRK AVRUPA TAKIMINDA

Öte yandan 9 Ocak'ta İskoçya'nın Edinburg kentinde yapılacak olan Uluslararası Kros Yarışmaları için Avrupa takımı da Fransa'da belirlendi. Avrupa karmasına seçilen atletler arasında Türkiye'den dört isim yer aldı. Büyükler şampiyonu Ali Kaya ile birlikte Esma Aydemir, gençlerde ise Semra Karaslan ile Büşra Nur Koku, İskoçya'daki yarışmada kıta takımında boy gösterecekler.

BAŞKAN FATİH ÇİNTİMAR'IN AÇIKLAMALARI

2014 yılında Bulgaristan'nın Samokov kentinde düzenlenen Avrupa Kros Şampiyonası'nda ilk kez takım halinde şampiyonluğa ulaşan Millilerde, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar kamp ve antrenman sistemlerinde yaptığımız yenilikler, sporcu, antrenör ve ailelerin bilgilendirilmesi için düzenli olarak verilen eğitimlerin meyvelerini topluyoruz" dedi.

Hedefimiz günlük başarılar değil diyen Çintimar, "Kişiler gelip geçicidir. Yönetimde, antrenörlükte ve sporculukta sürekli bir değişim söz konusu olabilir ama sistem oturursa başarı kalıcı olur. Federasyon olarak görevimiz, son dönemde sadece krosta değil, diğer branşlarda da altyapıda elde edilen başarıların geleceğe taşınabilmesi ve sürekliliğinin sağlanabilmesi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan aldığımız destek ve güçle çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Önemli olan başarının belli bir seviyede tutularak geleceğe taşınabilmesi" şeklinde konuşan Çintimar, Ali Kaya ve antrenörlerini kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Öte yandan kros şampiyonasını altın madalya ile tamamlayan kafile bugün 18.30'da Nice'ten İstanbul'a dönecek. - Toulon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Ali Kaya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title