Haberler

"Medya Dünden Çok Daha İyi Noktada"

Güncelleme:

Avrupa Birliği Bakanı Bağış, "Kim ne derse desin, bugün Türk medyamız tarihin en özgür dönemini yaşamaktadır." dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türk medyasının bugün tarihin en özgür dönemini yaşadığını belirterek, "(Medya) dünden çok daha iyi noktadadır. Ama AB reformları ve Türkiye'nin demokratikleşme süreci kararlığıyla, yarın bugünden de daha iyi bir noktaya taşınacaktır" dedi.

Türkiye gazetesinin yenilenen logosu, içeriği ile yeni yazarların tanıtıldığı lansman yemeği, Çırağan Kempiski Balo Salonu'nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan Bağış, yaptığı konuşmada, kurulduğu günden bu yana dürüst, ilkeli ve objektif yayıncılık anlayışıyla Türk basının önde gelen gazetelerinden olan Türkiye gazetesinin bu niteliğini başarıyla muhafaza ettiğini belirtti.

Dünyanın başka yerlerinde, gazetenin yazı işleri toplantısında bir tarafına Asya kıtasını diğer tarafına Avrupa kıtasını alma şansına sahip olmadığına dikkati çeken Bağış, "Ama Türkiye gazetesi gerçekten kıtaların, medeniyetlerin, kültürlerin birleştiği noktada dünyaya demokrasi mesajları verdi" ifadesini kullandı.

- "Tüm başarılar inanmakla başlar"

Bağış, Türkiye gazetesini kuran Enver Ören ve arkadaşlarının "Tüm başarılar inanmakla başlar. İnanç olmadan başarı olmaz" prensibinin doğruluğunu kanıtladığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye gazetesi gerçekten çok önemli başarılara imza attı. Biraz önce söylendi. Türkiye'nin bugüne kadarki tiraj rekoru, Türkiye gazetesindedir. 1 milyon 424 bin 350 adet baskıyı, 10 Aralık 1989'da yapmış. Gerçekten bu gazete tarih boyunca da bir okul niteliği kazanmıştır."

Egemen Bağış, son yıllarda Türkiye'de medya açısından birçok şeyin değiştiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bir zamanlar tabu olarak düşünülen, bırakın üzerine yazıp, çizmeyi ve konuşmayı, düşünmeyi bile tedirginlikle gerçekleştirdiğimiz konular, artık bugün toplumun gündeminde ve medyamız gerçekten çok farklı bir dönemi yaşıyor. Evet medyayla ilgili belki sıkıntılarımız olabilir. Ama kim ne derse desin, bugün Türk medyamız tarihin en özgür dönemini yaşamaktadır. Dünden çok daha iyi noktadadır. Ama AB reformları ve Türkiye'nin demokratikleşme süreci kararlığıyla, yarın bugünden de daha iyi bir noktaya taşınacaktır. Çok şükür artık Türkiye'de '411 el kaosa kalktı', 'Asker rahatsız', 'Ordu göreve', 'Muhtar bile olamaz' gibi manşetlerin geçerliliği kalmadı. O zihniyet tedavülden kalktı."

Türkiye'nin Avrupa Birliği ile entegrasyon sürecine başladığı 1959 yılında ülkede televizyon dahi olmadığını anlatan Bağış, 1968'de ilk televizyon yayınlarının başladığını hatırlattı.

Bağış, "1984'te renkli televizyona geçildi. 1990'lı yıllarda farklı kanallara izin verildi. Ama bugün sadece devletin televizyonu TRT, 14 farklı kanalla, 35 farklı dilde hizmet verebiliyor. Şu anda Türkiye'de faal olarak 2 bin 700'ün üzerinde gazete, 3 binden fazla dergi, 250 civarı televizyon ve binden fazla radyo hizmet veriyor" diye konuştu.

Yeni yazarlar

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Ören de Türkiye'de medya sektöründe değişim yaşandığına işaret ederek, Türkiye gazetesindeki değişimlerin ülkeye hayırlı olmasını beklediklerini söyledi.

Ören, babası Enver Ören'i rahmetle anarak, onun yolunda hizmete devam ettiklerini bildirdi.

Türkiye gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak ise gazetenin yazar kadrosunun genişlediğini belirtti.

Albayrak, Deniz Ülke Arıboğan, Alper Görmüş, Yıldıray Oğur, Melih Altınok, Ceren Kenar, milli rallici Burcu Çetinkaya gibi isimlerin yazı kadrosuna katıldığı bilgisini verdi.

Konuşmaların ardından, gazetenin yeni logosu tanıtıldı, gazetenin yazarlarının rol aldığı reklam filmi gösterildi.

Bağış'a yeni gazeteyi çocuklar verdi

Daha sonra ellerinde gazete taşıyan çocuklar, salona girerek, Bakan Bağış ile davetlilere yeni gazeteyi dağıttı. Bağış, kendisine gazete veren çocuklarla bir süre sohbet etti.

Etkinliğe, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Süleyman Soylu ile Mevlüt Çavuşoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile siyaset, iş ve medya dünyasından davetliler katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Egemen Bağış Enver Ören Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title