Haberler

Atso, Dünya Turizm Fuarı'nda

Dünyanın en büyük ve önemli turizm fuarlarından biri olan Dünya Turizm Fuarı (World Travel Market 2012) Londra'da açıldı.

Dünyanın en büyük ve önemli turizm fuarlarından biri olan Dünya Turizm Fuarı (World Travel Market 2012) Londra'da açıldı. İlk gün sadece profesyonel ziyaretçilere açık olan fuar 8 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek. Fuar kapsamında 200'den fazla destinasyon tanıtılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen standlarla Türkiye de aktif şekilde tanıtılan destinasyonlar arasında yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan'ın başkanlık ettiği WTM Türkiye Heyetinde, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Muğla Valisi Fatih Şahin, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ve turizm birlik başkanları ile çok sayıda turizmci yer alıyor.

ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Güray Parlak ve Adnan Vücudi Özen, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Levent Yiğiter ve Genel Sekreter Vildan Demer de ATSO'yu temsilen fuarın açılışına katılarak çeşitli temaslarda bulundular. Başta EXPO 2016, Antalya ve Odamız tarafından yürütülen Avrupa İsletmeler Ağı Projesi standlarını ziyaret eden heyet, Antalya'nın hedef pazarları olan ülke standlarında çeşitli görüşmeler yaptılar. Ayrıca standları ziyaret eden Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'a da bilgiler verdiler.

Stand ziyareti sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan ve Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ile özel bir toplantıda bir araya gelen heyet, turizmin çeşitlendirerek 12 aya yayılması için geliştirdikleri projelerle ilgili bilgiler vererek destek istediler. Özellikle sahil bandı dışındaki bölgelerin turizme kazandırılmasına ve kırsal turizmin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini dile getiren heyet, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na bu konuda bir proje başvurusu yapıldığını da belirttiler.

Müsteşar Özgür Özaslan ise, Antalya'nın sahip olduğu değerlerin farkında olduklarını ve kış sezonunu da içine alarak geliştirilecek projeleri desteklediklerini belirtti. Antalya'nın gelecek yıllarda Rusya, Almanya ve İngiltere'deki turizm fuarlarına çarpıcı bir standla katılmasını istediklerini dile getiren Özaslan, Antalya algısının yurtdışında çok pozitif olduğunu ve bu durumun artarak devam etmesini arzu ettiklerini söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Altıparmak Güven Taşbaşı Antalya Londra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title