Haberler

Atatürk'ün Kırşehir'e Gelişinin 97. Yıl Dönümü

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, Atatürk'ün Kırşehir'e gelişinin 97. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli, Atatürk'ün Kırşehir'e gelişinin 97. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bahçeci, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Aralık 1919'da Kırşehir'e gelişinin 97. yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, Kırşehirlilerin Kurtuluş Savaşı yıllarındaki milli mücadeleye büyük katkı yaptığını belirtti.

Atatürk ve Heyeti Temsiliye'nin Erzurum ve Sivas kongrelerinde alınan kararlar neticesinde halkın moralini yüksek tutmak amacıyla yaptığı ziyaretlerden birinin de Kırşehir'e olduğunu vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Anadolu'da yürütülen bu çalışmalar, bir süre sonra meyvesini vermiş ve milletimizin tam bağımsızlık mücadelesi ile vatan toprakları düşmanlardan temizlenerek bugünkü çağdaş Türk Devleti'nin temelleri atılmıştır. Türk milletinin en belirgin özelliklerinden biri olan milli dayanışma, birlik ve beraberlik ruhu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında en önemli rolü oynamıştır. Geçmişte olduğu gibi bugün de Türk milletinin birlik ve beraberliği ülkemizin geleceğine ışık tutacak, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında en önemli etken olacaktır. Kırşehirlilerin Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarına gösterdiği sevgi ve milli mücadeleye verdiği desteğin, onların vatan ve milletine sadakatinin ve bağımsız yaşama arzusunun bir göstergesi olduğunu ifade ediyor, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını, ilimize gelişinin 97. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet, sevgi ve saygı ile anıyoruz."

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Kendirli de Kırşehir halkının Mustafa Kemal Atatürk'e ve arkadaşlarına büyük destek verdiğini ifade ederek, kentin milli mücadelede önemli duraklardan birisi olduğuna vurgu yaptı.

Kırşehir halkının 5 gün boyunca Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına yakın ilgi gösterdiğine işaret eden Kendirli, şunları dile getirdi:

"Kırşehir ve yöresi, ülkenin genelde karşılaştığı olumsuzluklara ve tehlikelere karşı asla duyarsız kalmamış, yoksulluk içinde sürdürülen mücadeleye, maddi, manevi yönden yardım ve desteğini sürdürmüştür. Bu amaçla bölgede kurulan örgütler, aslında ülke genelinde oluşan 'milli teşkilatın' parçalarındandır. Kırşehir'de de yerel adlarla kurulan Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin ülke bütünlüğü açısından önemli çalışmalar yaptıkları bilinmektedir. Mustafa Kemal Paşa ve Temsil Heyeti üyelerine 21–26 Aralık 1919 tarihleri arasında, Kırşehir'de geçirdikleri beş gün boyunca gösterilen ilgi ve destek, Kırşehirlilerin milli mücadele konusundaki olumlu yaklaşımını ve duyarlılığını açıkça ortaya koymuştur. Kırşehir, tarihi boyunca çok önemli görevler üstlenmiştir. Milli mücadele döneminde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını, Kırşehir'e gelişini kutluyor 97. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet, sevgi ve saygı ile anıyoruz."

Kırşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ekicioğlu ise Mustafa Kemal Atatürk'ün 1. Dünya Savaşı'ndan sonra oluşan olumsuz gelişmelere karşı bir umut olarak doğduğunu vurguladı.

Samsun'a çıkmasından sonra yapılan Erzurum ve Sivas kongrelerinin ardından Atatürk'ün onurlu direnişe önderlik ettiğini vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Anadolu halkının birlik ve beraberlik ruhunu perçinleştirmek ve direniş ruhunu tüm Anadolu'ya yaymak amacıyla Heyet-i Temsiliye Başkanı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Ankara'ya geçerken 24 Aralık 1919 tarihinde Kırşehir'e uğramışlardır. O gün, Kılıçlı Köprüsü mevkisinde Mustafa Kemal Atatürk'ü karşılamak için toplanan ve geneli gençlerden oluşan kararlı ve inançlı Kırşehir halkı, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Heyet-i Temsiliye üyelerini adeta bağırlarına basmış, kuruluş yolundan asla vazgeçmeyeceklerini bildirmişlerdir. O zor günlerde, büyük bir kararlılık göstererek Anadolu halkına önderlik ederek bağımsızlığa kavuşturan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran Mustafa Kemal Atatürk'ü ilimizde ağırlamanın onurunu 97 yıldır yaşıyor, onun çizdiği o aydınlık yoldan ve bizim için ekmek, su kadar önemi olan cumhuriyet değerlerinden asla vazgeçmeyeceğimizi, o gün Kılıçlı Köprüsü'nde bulunan gençlerin azim ve kararlığıyla bir kez daha bildiriyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Kendirli AK Parti Kırşehir Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title