Haberler

Arü'den "Yaşam Sporla Güzel" Projesi

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen ve Ardahan Valiliği koordinatörlüğü ile Ardahan Üniversitesi (ARÜ) tarafından yürütülecek olan “Yaşam Sporla Güzel Projesi” ARÜ Rektörlüğü’nde düzenlenen toplantı ile uygulanmaya başlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen ve Ardahan Valiliği koordinatörlüğü ile Ardahan Üniversitesi (ARÜ) tarafından yürütülecek olan "Yaşam Sporla Güzel Projesi" ARÜ Rektörlüğü'nde düzenlenen toplantı ile uygulanmaya başlandı. Toplantıya Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Vali Vekili Abdulrezzak Canpolat, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan, ARÜ Genel Sekreteri Ercan Gültürk, akademisyenler, Ardahanlı engelli vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Engelli bireylerin sosyal hayatta daha fazla yer almasını amaçlayan proje hakkında bilgiler veren ARÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük, "Proje ile engelli öğrencilerimizin sosyal uyumlarının geliştirilmesi ve almış oldukları rehabilitasyon süreçlerine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Ayrıca proje kapsamında engel seviyesi yüksek düzeyde olan öğrencilerimize akülü araç ve sandalye temini de gerçekleştirilecektir." Yrd. Doç. Dr. Küçük, konuşmasını tamamladıktan sonra sözü Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'a bıraktı.

PROF. DR. KORKMAZ: "TOPLUMLARIN GELİŞMİŞLİĞİ EMPATİ VE FARKINDALIK DÜZEYLERİ İLE ÖLÇÜLÜR"

Toplumların gelişmişlik düzeylerinin maddi güç ile değil, empati ve farkındalık düzeyleri ile ölçüldüğüne dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Toplumların gelişmişliği aslında paralarının çokluğu ve binalarının yüksekliği ile ölçülmez. Toplumların gelişmişliği empati düzeyleri ve farkındalık düzeyleri ile ölçülür. Eğer empati düzeyi yüksekse ve farkındalık düzeyiniz gelişmiş ise dezavantajlı gruplara, yani yoksullara, kimsesizlere, engelli vatandaşlarımıza, kardeşlerimize karşı bir inisiyatif geliştiriyorsanız ve onları anlamaya çalışıyorsanız siz gelişmiş bir toplumsunuzdur." diyerek, söz konusu projenin toplumsal önemi ve değerine değindi.

BAŞKAN KÖKSOY: "ÜNİVERSİTEMİZ ÇEŞİTLİ SEKTÖRLERDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ PROJELER İLE ŞEHRİMİZE VERDİĞİ ÖNEMİ ORTAYA KOYMAKTADIR"

Hayata geçirilen proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ARÜ'nün çeşitli alanlarda gerçekleştirdiği projeler ile Ardahan'a önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Engelli vatandaşlara yönelik son yıllarda önemli gelişmelerin kaydedildiğini belirten Köksoy, rehabilitasyon merkezlerinin açılması, evde bakım hizmetleri, maddi yardım gibi destekler ile engelli vatandaşların önemli ölçüde ihtiyaçlarının karşılandığını bildirdi.

Toplantının son konuşması Ardahan Vali Vekili Abdulrezzak Canpolat tarafından yapıldı. Engelli vatandaşlara yönelik yapılan projeler ile toplumun gelişmişlik düzeyinin daha ileri seviyelere taşındığını belirten Canpolat, projelerin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sosyal hayattaki eşitliğin sağlanması adına bu tarz projelerin önemine dikkat çeken Canpolat, engelli vatandaşların hayata sıkı sıkıya bağlanmasında önemli bir etken olduğunu belirtti.

HAYALLER ARÜ'NÜN PROJESİ İLE GERÇEK OLUYOR

Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü personellerinden görme engelli Filiz Akçay, hayata geçirilen proje ile hayallerine kavuşacak. Proje hakkındaki görüşlerini dile getiren Akçay, "En büyük hayalim piyano çalabilmekti. Proje sayesinde bu hayalim gerçekleşecek. Konservatuvar sınavlarına girmiştim, ama engelli kontenjanı olmadığı için alınamadım. Hayalim piyano çalabilmekti, o yüzden bu projeye dahil oldu. Ardahan Üniversitesi'nde piyano var. Bu proje sayesinde hayalimi gerçekleştirebileceğim." diye konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Korkmaz Ömer Özkan Türkiye Ardahan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title