Haberler

Artvin Vatandaşlar Valilik Önünde Toplandı

Cerattepe yolunda eylemcilerle polis ve asker arasında gerginlik sürerken Artvin şehir merkezinde de vatandaşların valilik binası önündeki bekleyişi sürüyor.

Cerattepe yolunda eylemcilerle polis ve asker arasında gerginlik sürerken Artvin şehir merkezinde de vatandaşların valilik binası önündeki bekleyişi sürüyor. Şehirdeki esnaf, bugün de 'Cerattepe'de yapılan müdahaleden dolayı kapalıyızö yazıyı asarak işyerlerini açmadı. Şehir merkezinde araçlarıyla yolu trafiğe kapatan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren Valilik önünde toplandı. Vali Kemal Cirit'i dışarıya davet eden sloganlar atan vatandaşlar ayrıca tencere ve tava çalarak da protesto gösterisinde bulundu. Bu arada Artvin şehir merkezine gelen yolların da dolmuş şoförleri ve özel otomobiller tarafından trafiğe kapatıldığı, kentte ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.

CHP'Lİ VEKİL: ÇOCUKKEN AYAKKABI BOYADIĞIM YERDE EYLEM YAPIYORUM

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da, valilik makamı giriş merdivenlerinde oturma eylemi gerçekleştirmeye başladı. Eyleminin ilerleyen aşamalarda açlık grevine de dönüşebileceğini belirten Bayraktutan, şunları söyledi: "Artvin kendi doğasına karşı bir refleks gösteriyor, bir savunma durumunda. İnanılmaz bir tabloyla karşı karşıyayız. Burası sanki Güneydoğu'da terör bölgesindeki iller vaziyetine geldi. Komşu illerden güvenlik güçlerini buraya sevk ettiler. Halkla devletin karşı karşıya geldiği bir tablo var. Geçen hafta Türkiye'nin en huzurlu ili Artvin'di. Ama özelikle son 48 saatte kötü bir durum var ortada. İnanılmaz bir güçle geldiler, devletin güçleriyle geldiler. Yukarıdaki bütün engelleri kaldırmaya çalışıyorlar. Bazen çaresiz kaldığınız zaman bunu kamuoyuna taşımak için bir şeyler yapmanız gerekir. O nedenle Artvin valiliği makamının olduğu yerde, 6-7 yaşlarında ayakkabı boyadığım yerde, 45 yıl sonra Artvin'i korumak için direniş yapacağım aklıma gelmezdi. Bu kentin sokaklarında iş yerleri kapalı, tüm trafik durmuş vaziyette, insanlar sokaklarda. Kentin huzuru bozulmuş durumda. Artvin'de şuan olağanüstü halin, sıkı yönetimin bütün koşulları var. Bu bir firmaya devleti teslim etmektir. Bir firmanın sahibi ve onun siyasi uzantıları devleti teslim almıştır. Biraz önce öğrendim. Yeşil Artvin Derneği Başkanı göz altında. Yöneticileri göz altında. Yaralılar var. Tablo vahim. Türkiye'nin dikkatinin Artvin üzerinde olmasını temenni ediyorum.ö

"FARUK ÇELİK 'KENT YOK OLUR' DEMİŞTİ"

CHP milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvinli olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in 2001 yılında parlamentoda yaptığı bir konuşmayı da anımsatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Faruk Çelik o dönem milletvekili. Parlamentoda bir konuşma yapıyordu. Tutanakları bende. Aynen şöyle söylüyor; 'Artvin Cerattepe'de maden çıkarsa bu Artvin için cinayettir, bu kenti yok edecek bir girişimdir'. Bunun altındaki imza Faruk Çelik'e ait. Bu bir gazete demeci değil. Faruk Çelik o yıllarda, Cerattepe'deki maden girişiminin kenti yok edeceğini söylemiş. Konuşmanın orijinal metni bende. Kendisine parlamentoda sordum; 'sayın bakan konuşmanızın arkasında mısınız" dedim. 'Evet' dedi."

GÖZALTI SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Bu arada sabah saatlerindeki polis müdahalesinin ardından gözaltına alınanların sayısının 6'ya yükseldiği belirtildi. Eylemin öncülerinden Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan da, iş makinelerinin ilerleyişini durdurmak için bir kepçenin üzerinde otururken polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

Uğur Bayraktutan Kemal Cirit Faruk Çelik Artvin 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title