Haberler

Artvin Halkının Cerattepe'de Maden Direnişi (3)

Chp'li 4 MİLLETVEKİLİ, VALİ İLE GÖRÜŞTÜ Artvin halkına destek içtin kente gelen CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Edirne Milletvekili Erdin Bircan ile dünden bu yana şehirde bulunan Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Vali Kemal Cirit'i makamında ziyaret etti.

Chp'li 4 MİLLETVEKİLİ, VALİ İLE GÖRÜŞTÜ

Artvin halkına destek içtin kente gelen CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Edirne Milletvekili Erdin Bircan ile dünden bu yana şehirde bulunan Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Vali Kemal Cirit'i makamında ziyaret etti. Vali Cirit'le görüştükten sonra eylem bölgesine gelen milletvekillerinden Uğur Bayraktutan, megafonla kalabalığa hitap etti.

Bayraktutan, "Valimizle görüştük. Buradaki insanların yeşil Artvin'i korumaktan başka bir amaçları olmadığını ilettik. Devletle polisle karşı karşıya gelmek istemediğimizi söyledik. Polis ekiplerinin ve şirket yetkililerinin çekilmesini talep ettik. Sayın Vali de bunu İçişleri Bakanı'na ileteceğini söyledi" dedi.

POLİSTEN İKİNCİ GAZLI MÜDAHALE

Polis ekipleri, saat 17.00 sıralarında kalabalığa yolu açmaları ve dağılmaları yönünde uyarı yapmaya başladı. Grup dağılmayınca çevik kuvvet iki ayrı noktadan biber gazıyla müdahale etti. Bu sırada plastik mermiyle havaya uyarı ateşi de açıldı. Yaklaşık 15 dakika süren yoğun biber gazlı müdahalenin ardından gruptakiler tepelere doğru kaçtı. Gazdan etkilenen çok sayıda kişiye sağlık ekipleri ambulanslarda müdahale etti. Bu arada çevredeki evlerde oturanlar da polisin biber gazına maruz kaldı.

ARAÇLAR ÇEKİLMEYE BAŞLANDI

Biber gazlı müdahalenin ardından grubun araçların yanından ayrılması üzerine polis ekipleri, tepelerde bekleyenlerin bulunduğu bölge ile yol arasında barikat kurdu. Kimsenin yola yaklaşmasına izin vermeyen polisler, güvenlik çemberini tepelere doğru genişletmeye başladı.

Cerattepe yolu üzerine park edilen yaklaşık 150 araç da yol kenarına çekilmeye başlandı. Bu işlem için çevre illerden çekicilerin de Artvin'e geldiği görüldü. Yaklaşık 2 bin kişinin tepelerdeki bekleyişi sürerken, araçların çekilmesinin gece geç saatlere kadar devam edeceği belirtildi.

TRABZON'DAN ARTVİN'E DESTEK

Artvin'de Cerattepe yolunu kapatan vatandaşlara polisin müdahalesi Trabzon'da portesto edildi. Atatürk Alanı'nda toplanan Trabzon Halkevi ile KTÜ Öğrenci Kolektifi mensubu yaklaşık 50 kişilik grup 'Cerattepe geçilmez Artvin halkı yenilmez' sloganı attı. Grup adına bir konuşma yapan Gizem Pehlivan, "Bugün direnen Artvin halkının yanında, Yeşil Yol'a direnen Havva Ana gibi inatçı ve kararlıyız. Buradan yetkililere sesleniyoruz; maden yapma boşuna yıkacağız başına" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Tüm Balıkesir Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title