Haberler

Pizzaya Tükürme Olayının Ardından Uyanık Girişimci, Kilitli Pizza Kutusu Üretti

Güncelleme:

Bir kuryenin müşterisine götürdüğü pizzaya tükürmesine ilişkin haberlerden etkilenen Mersin'deki pizza ustası Hasan Tosun, kimse pizzalara tükürmesin diye 'kilitli pizza kutusu' geliştirdi.

Bir kuryenin müşterisine götürdüğü pizzaya apartman içerisinde tükürmesine ilişkin haberlerden etkilenen Mersin'deki pizza ustası Hasan Tosun, 'kilitli pizza kutusu' geliştirdi. Dünyada bir ilki gerçekleştiren Tosun, yaptıkları kutunun tüm dünyaya yayılmasını bekliyor.

Mersin'de uzun yıllar ambalaj sektöründe çalışan, ardından 5 yıl önce Mezitli ilçesine bağlı Viranşehir Mahallesi'nde pizza dükkanı açan Hasan Tosun, Eskişehir'de bir müşterisine götürdüğü pizzaya apartman içinde tüküren ve daha sonra ürünü tüketiciye teslim eden kuryenin görüntülerini izledikten sonra kilitli kutu yapmak için çalışma başlattı. Ortağı ve aynı zamanda kız kardeşi olan Ceşminaz Tosun ile bir süre çalışmalar yapan Tosun, uzun bir süre sonra kilitli pizza kutusu üretmeyi başardı. Türk Patent ve Marka Kurumuna tescil için başvuruda bulunan işletme sahipleri, kutularının tescilini de almayı başardı.

Artık Pizzalara Kimse Tüküremeyecek

"ARAŞTIRMAYA İLK ÖNCE ABD'DE BAŞLADIM"

"Bu işten önce ambalaj sektöründe faaliyet gösterdiğini belirten Tosun, "Ambalaj sektöründe 12 yıl çalıştıktan sonra pizza işletmeciliğine başladım. Burada güzel işler yaptık. Dünyada bir ilki başardım. Bundan birkaç ay önce televizyonlarda, sosyal medyada hijyen kurallarına aykırı, olumsuz bir davranışa şahit oldum. Birçok ünlünün de bundan sonra pizza yemeyeceğiz diye demeçleri ve beyanları oldu. Daha sonra araştırmaya başladım. Araştırmaya ilk önce Amerika'da başladım. Çünkü Amerika'da hemen hemen her sokakta pizzacı var ve pizza oranın adeta bir milli yiyeceği gibi bir şey. Orada da güvenlik ve hijyenle ilgili birçok olumsuz örneğe rastladım. Daha sonra Avrupa, İngiltere'ya gittim. Neredeyse bütün dünyadaki markaları araştırdım. Böyle bir kilitli pizza kutusunun olmadığına şahit oldum" diye konuştu.

PATENTİ ALINDI

Bunun üzerine kilitli pizza kutusuna çözüm bulmak için çalışma başlattığını belirten Tosun, "Bende eski işim ambalaj sektörü olduğu için düşünmeye başladım, nasıl yapabilirim diye. Aklına çok fikirler geldi. Günlerce, haftalarca bunu düşündüm. Günlerce çeşitli maketler yaptım. Bu sürede bir sürü kilit yaptım ama kilitlendikten sonra açılmayan bir kilidi bir türlü bulamıyordum. Onlarca kilit yaptım ama her yaptığım kilit açılıyordu. Bir gün sabaha karşı çözüm gözlerimin önünde canlandı. Hemen kalkıp teknik resim çizdim, maket yaptım ve gözümün önünde canlanan sistem oldu. Başarınca hemen daha iyi bir numune, daha iyi bir maket hazırladım. Hemen Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurduk. Şu anda kilitli pizza kutumuz Türkiye, tüm Avrupa Birliği ülkeleri, İngiltere ve Amerika'da patentlendi, koruma altına alındı. Şu anda üretimine geçtik. Gayet güzel ve başarılı gidiyor. Tüm tüketicilerimiz, müşterilerimiz memnun. Artık kafaları rahat. Burada sadece müşterilerin değil hem işletmeci olarak bizim hemde servis yapan çalışanlarımızın kafası rahatladı. Gıda güvenliği ve hijyen için böyle bir şey şarttı, bizde yaptık. Pizzanın işletmede geçirdiği süreyle, pizzanın işletmeden çıktıktan sonraki süre yarı yarıyadır. Yani burada 10 dakika da pizza pişiyorsa, 10 dakika da paketle müşteriye gidiyor. Biz pizzanın yapıldığı yerde hijyeni sağlasak da yolda bu hijyen riski hep vardı. Bu ambalajla bunu da ortadan kaldırmış olduk" ifadelerini kullandı.

"PİZZAYA TÜKÜRME OLAYI BİZİ TETİKLEDİ"

Çeşminaz Tosun ise ağabeyiyle birlikte 5 yıldır pizza sektöründe birlikte çalıştıklarını söyledi. Bir süre önce kilitli pizza kutusunu geliştirdiklerini vurgulayan Tosun, "Aslında haberlere de konu olan pizzaya tükürme olayı bizi tetikledi. Çıkış noktası orası oldu. Bu olayla ilgili de mahkeme karar verdi. Bu emsal bir karar oldu. Verilen karar çok önemli bir şeyi gösteriyor."

Artık Pizzalara Kimse Tüküremeyecek

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Tosun Mersin 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (21)

Ali:

eskiden hafta sonlari mc Donaldsda calisirken bende hep tukururdum hamburgerlerin arasina, cok rahatlardim

0
27
yanıtYanıtla
ibs:

igrencsin farkındamısın!!!!!!!!

yanıt1
yanıt0
Ayşe:

İnşallah aynısını sana da defalarca yapmışlardır .

yanıt4
yanıt0
Eser:

mc Donaldsd avukatı ıp nosundan tespit ettirip eline verince mahkeme celbini o zaman rahatlayacaksın asıl

yanıt0
yanıt0
Çelik:

Kutuya koymadan önce tükürse?

9
2
yanıtYanıtla
Tilki:

Bu arkadaslar kilit koymus bende kamera takayim bari tam olsun haha

yanıt2
yanıt0
Rok:

ya tükürüğünü şırıngayla incecik bi iğneden zerk ederse kutunun içine ne yapıcaksınız

4
1
yanıtYanıtla
hasan chef kutuyu icat eden:

o zaman evinin kapisini Is yerinin kapisini arabani hic kitleme hirsiz isterse girer oyle digmi...????

yanıt0
yanıt0
tuncer:

Afferim len sana helal olsun

4
0
yanıtYanıtla
bir acayip adam:

ya paketleyen kişi tükürürse?

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title