Haberler

Antalya'nın Elektrik Abone Sayısı Yılda Yüzde 6 Büyüyor

Cengiz Limak Kolin Ortak Girişim Grubu CEO'su Ergüneş: "Antalya'da çok fazla konutlaşma ve göç var, elektrik abone sayısı her yıl yüzde 6 büyüyor" "Yıl sonuna kadar 125 milyon lira, 2015 yılı sonunda da 600 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyoruz"

Cengiz-Limak-Kolin Ortak Girişim Grubu CEO'su İsmail Ergüneş, Antalya'da çok fazla konutlaşma ve göç olduğunu, elektrik abone sayısının her yıl yüzde 6 büyüdüğünü söyledi.

Ergüneş, Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürü Osman Hundu ve Perakende Genel Müdürü Halit Bakal ile Limak Lara Otel'de basın toplantısı düzenledi. Ergüneş, Türkiye'nin elektrik dağıtım sektöründe önemli gelişmeler yaşandığını, sektörde özel firmaların da faaliyet göstermeye başladığını belirtti.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ ve Akdeniz Elektrik Perakende Satış AŞ'nin yüzde 100 hissesinin Adken Enerji Dağıtım Perakende Satış Hizmetleri AŞ'ye 28 Mayıs'ta fiilen devredildiğini anlatan Ergüneş, devirden sonra taşeron firma çalışanları hariç 694 personelin 400'e düşürüldüıünü ifade etti.

Türkiye ekonomisinin tarihi bir dönüm noktası yaşadığını dile getiren  Ergüneş, "Elektriği dağıtım şirketleri kamudan alıp müşterilerine satıyordu, bazı müşteriler de bulunamıyordu. Dolaysıyla enerji sektöründe bir kısır döngü ortaya çıkıyor. Kamu aldığı enerjinin bedelini ödemek zorunda, bu anlamda finansman sorununu çözmüş oldu" dedi.

Ergüneş, Konyaaltı ve Kepez'de iki hizmet binası açmaya karar verdiklerini, bina yerinin kiralandığını, önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini bildirdi.

2015 yılı sonuna kadar 600 milyon liralık yatırım

Antalya'nın, Türkiye'nin turizm başkenti olduğunu, elektrik hizmet kalitesinin diğer kentlerden daha iyi olması gerektiğini vurgulayan Ergüneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antalya, Burdur ve Isparta'da 1 milyon 700 bin abonemiz var, bunun 1 milyon 200 bini Antalya'da bulunuyor. Antalya'da çok fazla konutlaşma ve göç var, elektrik abone sayısı her yıl yüzde 6 büyüyor. Özelleştirme yapıldığından itibaren müşteriye 'ben varım' diyorsun. Bahane üreten hizmet anlayışından çok müşterilerle empati kurma yöntemiyle hizmet vereceğiz."

Teknolojik ve elektrik şebekesi altyapı yatırım çalışmalarına başladıklarını kaydeden Ergüneş, "Antalya'ya 2010'da 35 milyon lira, 2011'de 33 milyon lira, geçen yıl ise 70 milyon lira yatırım yapıldı. Yıl sonuna kadar 125 milyon lira, 2015 yılı sonunda da 600 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

4 otelin elektriği kesildi

Bakal ise Türkiye'de müşterilerin yüzde 60'ının faturalarını gününde, yüzde 30'unun 15 gün içinde ödediğini, yüzde 10'undan almak içinse çaba sarf ettiklerine işaret ederek, Antalya'da sanayi, belediye, otel, tarımsal sulama ve ticaret abonelerinden alacaklarının olduğunu söyledi.

Geçen hafta 4 otelin elektriğini faturalarını ödemedikleri gerekçesiyle kestiklerini belirten Bakal, şöyle dedi:

"Otellerin tamamıyla görüşüyoruz. Önceden borcu olanların elektriği kesilmeye gidilmiş ama bir yerlerden müdahale ederek iptal etmişler. 50 fatura borcu olan müşterimiz var. Biz de ticarethaneyiz, enerji alımına ödeme yapıyoruz. Faturalarını süresinde ödemeyen müşterilerimizin elektriği mevzuat çerçevesinde kesilecek."

Bakal, yıllık tüketimi 5000 kwh ve üzeri olan mesken müşterilerine indirimli elektrik satışlarına başladıklarını bildirerek, kampanyadan yararlanmak isteyenlerin şirketlerine müracat etmelerini istedi. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Ergüneş Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title