Haberler

Antalya-Matso'dan Manavgat'a Üniversite Talebi-Hd

Matso'dan Manavgat'a üniversite talebiManavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, ilçede artık bir üniversite kurulmasının zorunlu olduğunu belirterek, bu konuda siyasilerden destek talebinde bulundu.

Matso'dan Manavgat'a üniversite talebi

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, ilçede artık bir üniversite kurulmasının zorunlu olduğunu belirterek, bu konuda siyasilerden destek talebinde bulundu.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, organ seçimlerinin ardından hem yeni oluşturulan oda yönetimini tanıtmak hem de ilçenin üniversite talebini ortaya koymak amacıyla hizmet binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya MATSO Meclis Başkanı Ömer Kasapoğlu'yla birlikte yönetim ve disiplin kurulu üyeleri katıldı. Yeni MATSO yönetimini tanıtan Başkan Boztaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen Yüksek Öğrenim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'yla Türkiye'de bazı büyük üniversitelerin bölünerek 20 yeni üniversite kurulacağını anımsattı. MATSO olarak Manavgat'a bir üniversite talepleri olduğunu belirten Ahmet Boztaş, Turizm Fakültesi kurulurken, üniversite talebini dillendirdik. Fakülteyi açarken, Manavgat'a 10 yılda 25 bin öğrenci getirme hedefini koyduk ve 'bu konuda iş dünyası üzerine düşeni yapacaktır' dedik diye konuştu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 20 yeni üniversite kurulmasının görüşüldüğünü hatırlatan Başkan Boztaş, Tasarı Milli Eğitim Komisyonu'na geldi, 15 üniversiteyle başladı. 20'ye çıktı. 4 tanesi bunun özel üniversite, 16 tanesi devlet üniversitesi. Hemen yanı başımızdaki Mersin'de bulunan Mersin Üniversitesi ikiye bölünerek ilçe olan Tarsus'a da üniversite kurulacak. Manavgat'ta öğrenci yurtlarıyla, sosyal donatılarıyla var olan bir meslek yüksekokulumuzla, var olan 2 fakültemizle, şehrin tanınırlığı ve nüfusuyla ve diğer potansiyellerini bir araya getirdiğimiz zaman altyapımız tamam. Bizim eksiğimiz, üniversite. Biz de Manavgat olarak üniversitemizi istiyoruz. Hak ettiğimiz üniversitenin bu meclis görüşmelerinde gündeme alınarak Manavgat'a üniversitenin kurulmasını talep ediyoruz dedi. Geçen günlerde yeni yönetimle birlikte hem Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu hem de Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Mustafa Ünal'ı ziyaret ettiklerini ve bu ziyaretlerde kendilerinden olumlu görüş aldıklarını belirten Başkan Boztaş, Hatta bazı üniversitelerde bölünmeye karşı ciddi anlamda tepki oluştuğu için rektörümüze talebimizi biraz da çekinerek söyledik. Ancak rektörümüz bu konuda endişemizin olmaması gerektiğini bize ifade etti diye konuştu. Manavgat kamuoyunun da bu konuda harekete geçmesini isteyen Başkan Boztaş, hem STK'ların hem de vatandaşın Ankara'da siyasilere gerek telefonla, gerek SMS yoluyla gerekse yüz yüze görüşerek bu konuda baskı oluşturmasını, tasarı yasalaşmadan bu konunun da çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Boztaş Manavgat Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title