Haberler

Antalya - Kaybettiği Oğlu Adına Anaokulu Yaptırdı

Kaybettiği oğlu adına anaokulu yaptırdı ANTALYA'da geçen yıl meydana gelen trafik kazasında oğlu 17 yaşındaki Oğuzhan Yıldırım'ı kaybeden Şadiye Yıldırım, Gülben Ergen'in kurucusu olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği ile bağlantıya geçerek, oğlu adına anaokulu yaptırdı.

Kaybettiği oğlu adına anaokulu yaptırdı

ANTALYA'da geçen yıl meydana gelen trafik kazasında oğlu 17 yaşındaki Oğuzhan Yıldırım'ı kaybeden Şadiye Yıldırım, Gülben Ergen'in kurucusu olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği ile bağlantıya geçerek, oğlu adına anaokulu yaptırdı.

Konyaaltı Öğretmenlerevi Mahallesi'nde bulunan Cahit Ünver İlköğretim Okulu bahçesine yapılan 2 derslikli anaokulunun açılışına, Gülben Ergen başta olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, hayırsever Şadiye Yıldırım, eşi Okan Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı.

Gülben Ergen, anaokulunu gezdi, çocuklarla sohbet etti. Antalya'da yaptırdıkları ikinci anaokulu olduğunu söyleyen Ergen, "Derneğimiz yardımseverlerin bağışladığı paralarla anaokulları yaptırıyor. Bugün burada açılan anaokulumuz 28'nci. 29 Ekim'de Ankara'da, hemen ardından Ağrı ve Uşak'ta da anaokullarımızı faaliyete geçireceğiz. Antalya'da bir de Manavgat'ta anaokulu yaptırdık" dedi.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin faaliyetlerini anlatan Ergen, "Biz burada aracıyız. Yardımseverimiz bize ulaşıyor. Okul yaptırmak istediğini söylüyor, biz de bu sorumluluğu üstleniyoruz. Şadiye Yıldırım da hayırseverlerimizden biri. Trafik kazasında kaybettiği oğlu için burada bir okul yaptık. Oğuzhan Yıldırım gibi pırıl pırıl nesiller yetişmesini temenni ediyorum" dedi.

Oğullarının adının yaşayacağı anaokulunun açılışına katılan Şadiye Yıldırım, duygularını Gülben Ergen'e sarılarak dile getirdi. Akdeniz Üniversitesi'nde fizyoterapist olarak çalışan Yıldırım, "Bu okulda oğlumuzun adının altında yüzlerce gencin yetişmesi dileğiyle bu şekilde bir çalışma içine girdik. Çocuklar Gülsün Diye Derneği ile bağlantıya geçip talebimizi kendilerine ilettik. Bağışımızı yaptık. 1 ay içinde buraya anaokulu yapıldı ve çocuklar eğitim görmeye başladı" dedi.

VELİ-DER ANAOKULU'NU PROTESTE ETTİ

Açılış öncesi Cahit Ünver İlköğretim Okulu giriş kapısı önünde toplanan Veli-Der Antalya Şubesi'nin 10 üyesi, anaokulunu protesto etti. Veli-Der Antalya Şube Başkan Yardımcısı Nalan Metindir, dershaneleri temel liselere dönüştüren Ak Parti iktidarının, Türkiye tarihinin en büyük özelleştirmesini çok kısa sürede eğitim alanında gerçekleştirdiğini belirtti. Metindir, "Her mahalleye bağımsız anaokulları yapmak bir zorunlulukken AKP iktidarı gecekondu mantığıyla zaten fiziki koşulları yetersiz olan okullarımıza okul bahçelerine onaokulları yaptırarak çocuklarımıza neredeyse hiç oyun alanı bırakmamaktadır. Burada da bu gerçekleşmiştir. İçinde spor salonu olmayan, laboratuvarı olmayan, rehberlik odası ve buna benzer ihtiyaçları bulunan okulun bahçesine yapılan anaokulunun kaldırılması için imza toplayacağız" dedi.

Tören sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Gülben Ergen ve okulun yapılmasına katkıda bulunan hayırsever aileye plaket verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Nuri Gülay Okan Yıldırım Gülben Ergen Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title