Haberler

Antalya - İlk Ders Darbe Girişimi

İlk ders darbe girişimiMehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ilk ders zilini Vali Münir Karaloğlu ve Ak Parti Milletvekili Mustafa Köse birlikte çaldı.

İlk ders darbe girişimi

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ilk ders zilini Vali Münir Karaloğlu ve Ak Parti Milletvekili Mustafa Köse birlikte çaldı. 436 bin öğrenci, 29 bin öğretmenin 1535 okulda yeni eğitim ve öğretim yılına merhaba dediği Antalya'da, bütün okullarda ilk ders olarak '15 Temmuz Darbe Girişimi' belgeseli izletildi.

Antalya'da 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının açılış töreni, Gülgün- Nihat Ömür Ortaokulu'nun da açılışıyla birlikte yapıldı. Törene Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Milletvekili Mustafa Köse, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, okulu yaptıran hayırsever çift Gülgün- Nihat Ömür, çok sayıda davetli ile veli, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Okulun duvarına 'Hakimiyet Milletindir' yazılı pankart ile üzerinde 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit düşenlerin fotoğraflarının yer aldığı '15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz. Asla Unutmayacağız' yazılı iki pankart asıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunduğu törende 15 Temmuz gecesi şehit düşenler için Fatiha okundu. Törende Vali Karaloğlu tarafından okulu yaptıran hayırsever Gülgün- Nihat Ömür çiftine onur belgesi takdim etti. Halk oyunları gösterisi, bir öğretmenin yine 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuşma yaptığı törenin ardından protokol üyeleri yeni okulun kurdelesini birlikte kesti. Ardından Vali Karaloğlu ve Milletvekili Köse ilk ders zilini birlikte çaldı.

İlk ders ziliyle birlikte öğrenciler sınıflarına koştu. Sıralarında kitapları hazır olan öğrencilere 15 Temmuz darbe girişimini anlatan birer broşür de verildi. Protokol üyeleriyle birlikte öğrencilere ilk ders olarak ise 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşanan olayların görüntülerinden oluşan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seslendirilen şiir eşliğinde 15 Temmuz Darbe Girişimi belgeseli izlettirildi.

'BAŞIMIZA YENİ İCATLAR ÇIKARAN İNSANLAR OLUN'

Yeni eğitim ve öğretim dönemini kutlayan Vali Karaloğlu, Antalya'da 1535 okulda 436 bin öğrencinin, 29 bin 600 öğretmenle yeni bir ders yılının başlangıcının yapıldığını söyledi. Vali Karaloğlu, öğrencilere şöyle seslendi;

'Siz sadece anne-babalarınızın çocukları değilsiniz. Bu milletin çocukları, gözbebeği, geleceğisiniz. Onun için sizin çok iyi bir şekilde eğitilmeniz, iyi bir insan, iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmeniz her birimiz için çok önemli. Her şeyimizi sizin daha iyi yetişmeniz için ortaya koyduk. Ama unutmayın okulda her şeyi öğrenemezsiniz. Okulda bilgiye nasıl ulaşacağınızı öğrendikten sonra mutlaka araştıran, sorgulayan, yeni icatlar ortaya koyan, başımıza yeni icatlar çıkaran insanlar olmanızı sizden bekliyoruz."

FİKRİ VE VİCDANI HÜR NESİLLER

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi fikri hür, vicdanı hür nesiller gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Vali Karaloğlu, 'Fikri ve vicdanı hür insanlar yetiştiremediğimizde son dönemde yaşadığımız 15 Temmuz gecesi yaşadığımız, bu toplumun en zeki çocuklarını alıp onları eğitenlerin o gece o zeki çocuklarla milletin başına bomba yağdırdığını gördük. Onun için mutlaka fikri ve vicdanı hür nesiller yetiştirmek hepimizin, milli eğitim camiamızın en önemli hedefi olmalıdır" dedi.

ÇOCUKLARINIZI GÜVENMEDİĞİNİZ HİÇ KİMSEYE TESLİM ETMEYİN

Velilerin de mutlaka eğitimin bir parçası olmasını isteyen Vali Karaloğlu, 'Mutlaka çocuklarınızın eğitimini takip edin ve çocuklarınızı lütfen tam olarak güvenmediğiniz hiç kimseye teslim etmeyin. Artık Milli Eğitim Bakanlığı hem okullarda ders döneminde hem de ders saatleri dışında hafta sonlarında destekleyici kurslarla çocuklarımızın daha iyi eğitilmesi noktasında elinden geleni yapıyor. Onun için çocuklarınızı tam olarak güvenmediğiniz hiç kimseye, hiçbir kuruma teslim etmeyin. Onlar bizim en kıymetli varlıklarımız çünkü" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ise Antalya'da yeni okula başlayan öğrenci sayısının 33 bin, 1535 okulda da toplam 435 bini aşkın öğrencinin ve 29 bin üzerinde eğitim kadrosuyla büyük bir heyecan ve şevkle 2016-2017 öğretim yılına başlandığını söyledi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu AK Parti Antalya Politika Güncel Haberler

title