Haberler

Antalya'da "Borca Karşılık Çocuk Kaçırma" Davası

Antalya'da alacaklı olduğu kişinin çocuğunu kaçırarak Eskişehir'e götürdükleri iddiasıyla 3'ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya'da alacaklı olduğu kişinin çocuğunu kaçırarak Eskişehir'e götürdükleri iddiasıyla 3'ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Siverek 3 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan sanık Ömer Altsoy, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracığılıyla katıldı. Duruşmada diğer tutuklu sanıklar Aykut Kaya ve Hıdır Tümenci, tutuksuz sanık İzzettin Tümenci, mağdur çocuk M.E.T. (7) ile annesi Seçil T. de hazır bulundu.

Sanık Altsoy, kaçırma olayını gerçekleştirdikleri iddia edilen Hıdır ve İzzettin Tümenci'nin hala oğulları olduklarını belirterek, müştekiyi ve mağduru tanımadığını öne sürdü.

Altsoy, olay tarihinde 3 yıl 7 ay hapis cezası bulunması nedeniyle denetimli olarak serbest bırakıldığını anlatarak, iddia edildiği gibi Antalya'ya hiç gelmediğini savundu.

Mağdur çocuk M.E.T. de olay günü annesinin kendisini aracıyla kurstan aldığını belirterek, arabayı park edeceği sırada tanımadığı 5 kişinin kapıyı açarak kendisini kucakladığını söyledi.

Şüphelilerden birinin de zorla annesinin gözünü bağlamaya çalıştığını anlatan M.E.T, "Tanımadığım diğeri annemin çantasındaki cüzdanı, kimliği, paraları ve ehliyetini alarak beni götürdü. Annemi ise olay yerinde bıraktılar. Annem peşimden geldi ama yetişemedi. Beyaz bir araya bindirildim, beni İstanbul'a götüreceklerini söylediler ama Eskişehir'e götürmüşler. Eskişehir'de bir eve götürdüler, evde 5 kişi vardı ama aralarında bayan yoktu." diye konuştu.

M.E.T, daha sonra sanıkların kendisini başka bir eve götürdüklerini kaydederek, kendisine kötü davranılmadığını fakat içlerinden birinin tokat attığını söyledi.

Mahkeme başkanı, mağdur çocuğa sanıkları göstererek tanıyıp tanımadıklarını sordu. Sanıkları tanıdığını belirten M.E.T, evdeyken kendisine tokat atanın duruşmadaki sanıklar arasında bulunmadığını kaydetti.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Olay

Muratpaşa ilçesinde şüpheliler Hıdır ve İzzettin Tümenci ile Aykut Kaya'nın, 10 Ocak'ta Murat T'nin kendilerine borcu olduğu iddiasıyla oğlu M.E.T'yi otoparkta annesi Seçil T'nin yanından kaçırdığı öne sürülmüştü.

Hıdır ve İzzettin Tümenci, Aykut Kaya ve Ömer Altsoy hakkında hazırlanan iddianamede, "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "nitelikli yağma" suçlarından 14 yıldan 29 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Aykut Kaya Eskişehir Siverek Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title