Haberler

Antalya Coşkun Göğen'in Sağlık Durumu İyi

Coşkun Göğen'in sağlık durumu iyiANTALYA'da, kalp damarlarının tıkalı olması nedeniyle önce anjiyo, ardından aort anevrizması nedeniyle ameliyat olan 'Tecavüzcü Coşkun' lakaplı sinema sanatçısı 72 yaşındaki Coşkun Göğen, yoğun bakımdan çıktı.

Coşkun Göğen'in sağlık durumu iyi

ANTALYA'da, kalp damarlarının tıkalı olması nedeniyle önce anjiyo, ardından aort anevrizması nedeniyle ameliyat olan 'Tecavüzcü Coşkun' lakaplı sinema sanatçısı 72 yaşındaki Coşkun Göğen, yoğun bakımdan çıktı. Ameliyatı gerçekleştiren Prof.Dr. Hüseyin Okutan, Normalde damarın çapı 2-2.5 santimetredir. Hastamızın aort çapı 6 santimetreye ulaşmıştı. 5 santimetreden sonra bu damar kendi kendine içe ya da dışa doğru yırtılıp dakikalar içinde yaşamı sona erdirebiliyor dedi.

Tanıtımını yapmak için gittiği Antalya'daki özel bir hastanede check-up yaptıran sinema sanatçısı Coşkun Göğen'in kalp damarlarının tıkalı olduğu tespit edildi. Anjiyo olan Göğen'e, doktorlar bu kez de aort anevrizması teşhisi koyarak ameliyat olması gerektiğini söyledi. Doktorların önerisini dikkate alan sanatçı, geçen çarşamba günü ameliyata alındı.

AMELİYAT 6 SAAT SÜRDÜ

Sanatçı dostları Peker Açıkalın, kaleci Yaşar, Engin Evin ve Kartal Kaan'ın yanı sıra çok sayıda seveninin ziyaret ettiği Coşkun Göğen, saat 08.00'de ameliyata alındı. Saat 14.00'te ameliyattan çıkan Göğen, yoğun bakım servisine alındı. 2 gün gözetim altında tutulan Göğen, bugün normal servise alındı.

Coşkun Göğen'in ameliyatı hakkında bilgi veren Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Okutan, hastalığının adının aort anevrizması olduğunu belirtti. Aort denilen damarın bütün vücudu besleyen ana damar olduğunu kaydeden Prof.Dr. Okutan, 'Kalbin çıkışında da bir aort kapağı var. Anevrizmayla kapak bozuluyor. Normalde damarın çapı 2-2.5 santimetredir. Hastamızın aort çapı 6 santimetreye ulaşmıştı. 5 santimetreden sonra bu damar kendi kendine içe ya da dışa doğru yırtılıp dakikalar içinde yaşamı sona erdirebiliyor. Onun için hastanın hemen ameliyat edilmesi gerekiyordu. Ameliyattan mümkün olduğu kadar kalp kapağını, aort kapağını korumaya çalışıyoruz. Coşkun Göğen'de de kapağı koruduk, değişmedi. Metal ya da biyolojik bir kapak takılmadığı için kan sulandırıcı ilaç kullanmasına gerek kalmayacak. Aort dediğimiz balonlaşmış kalp damarını çıkartıyoruz, yerine fabrika yapımı damar grefti (yama) koyduk dedi.

HASTALIĞIN NEDENİ ÇOĞUNLUKLA HİPERTANSİYON

Sanatçının ameliyatının başarılı geçtiğini kaydeden Prof.Dr. Okutan, 'Aort kapağını onardık. 2 gün yoğun bakımda kaldı. Serviste birkaç gün izleyeceğiz. Hastalığın nedeni çoğunlukla hipertansiyondur. Kontrolsüz hipertansiyon yani. Tansiyonu yüksek olan insanlarda aortun çeşitli yerlerinde genişlemelere yol açabiliyor. Sıklıkla başlangıç yerinde görüyoruz. Bazen hiçbir bulguya neden olmadan ani ölümlere neden olabilir ve sadece otopside belli oluyor. Bazen de göğüs ağrısı, kalp krizleriyle bu durum görülebiliyor. Hastamızın belirgin bir şikayeti yok. Normal muayene esnasında hasta şüphelenmiş ve tetkiklerde rahatsızlık tespit edildi. Hemen ameliyat önerdik diye konuştu.

Kemik açılıp kapatıldığı için 4-6 hafta arasında hastaya ağır egzersiz önermediklerini aktaran Prof.Dr. Okutan, 'Araba kullanmayacak, ağır kaldırma, yan yatma gibi bir durumu olmayacak. Kemik iyileştikten sonra normal hayatına dönebilir. Filmlerde oynamasında engel bir durum olmaz dedi.

3 VAKTE KADAR ENSENİZDEYİM

Kızları Güneş ve Dünya Göğen ile eşi Anjelika Cherkashina'nın başında olduğu Coşkun Göğen ise çok güzel bir ameliyat geçirdiğini belirterek, Hayalimde bile böyle bir şey görmemiştim. Çok mutluyum. Yemin ediyorum ne olduğunu anlayamadım. 1 saatte hayatım değişti. Bana göre 1 saat onlara göre 4 saat olabilir. Ne zaman döneceğimi merak ediyorsanız. 3 vakte kadar ensenizdeyim dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tecavüzcü Coşkun Peker Açıkalın Coşkun Göğen Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title