Haberler

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, 3 Yılı Değerlendirdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'ya Hizmette Üçüncü Yılı Nedeniyle Akm Aspendos Salonu'nda Bilgilendirme ve Brifing Toplantısı Düzenledi. Başkan Türel, Büyükşehir Belediyesi'nin Son Üç Yılda Gerçekleştirdiği Yatırım Yağmurunu ve Yapacağı Projeleri Anlattı. Türel'in Uzun Konuşması Sık Sık Alkışlarla Kesildi. Toplantının Ardından Kokteyl Verildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’ya hizmette üçüncü yılı nedeniyle AKM Aspendos Salonu’nda bilgilendirme ve brifing toplantısı düzenledi. Başkan Türel, Büyükşehir Belediyesi’nin son üç yılda gerçekleştirdiği yatırım yağmurunu ve yapacağı projeleri anlattı. Türel’in uzun konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Toplantının ardından kokteyl verildi.

Başkan Menderes Türel, toplantı öncesi konuklarını AKM girişinde karşılaşarak, “Hoş geldiniz” dedi. Toplantıya Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyesi’nin önemli hizmetler, yatırımlar ve projelerinin yer aldığı 3. Yıl icraat filmi gösterildi. Daha sonra kürsüye çıkan Menderes Türel, Antalyalılara 3 yılın hesabını verdi.

Türel, konuşmasının başında önceki gün Ankara’daki menfur terörist saldırıyı lanetledi ve ölen vatandaşlara Allahtan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara geçmiş olsun dileklerini ifade etti. Üç yılda altyapıda, sosyal hizmet alanında, kültür ve sanatta, sporda, her alanda çok şey yaptıklarını belirten Türel, “3 yıl önce Antalya’nın gündeminde olmayan, açıkladığımız zaman şüpheyle karşılanan projeleri tek tek hayata geçirdik, yenilerini de tamamlıyoruz. Geçmişte yapılan 300 km’lik kanalizasyon hattına, 450 kilometre daha eklemişiz. 6 km. yağmursuyu kanalına 70 km. eklemişiz. 250 bin kişilik arıtmaya 500 bin kişilik arıtma daha eklemişiz. Üçüncü yılımızda birçok yeni projeyi de hayata geçirdik. Lara arıtmasını bitirdik. Geçtiğimiz yılbaşında inşaatına başladık bu yıl mart ayında açtık” diye konuştu.

“Üçüncü yılında iki okul inşa ettiklerini belirten Türel, Huzur evi yaptık. Kent belleği merkezini yaptık. Atatürk parkını tamamen yaparak hizmete açtık. Cumhuriyet Meydanı Projesi başladı ve bugünlerde bitiyor. Kaleiçi Hesapçı Sokak başladı o da bugünlerde bitiyor. Bu projelerimiz önümüzdeki günlerde Doğu Garajı bölgesinde devam edecektir. Vakıf Hastanesini bu sene sonuna doğru yıkacağız. Vakıf İşhanı da tahliye davaları bittikten sonra en geç bir sene içinde yıkılacak. Eğer 2004 seçim dönemini hatırlarsanız, bunları yıkacağım diyen tek belediye başkanı adayı bendim. Rakiplerimiz “hayal görüyor” diye bizimle dalga geçtiler. Bazıları bizim vaadimizi acemilik diye değerlendirdi. İşte şimdi bugün yıkma aşamasına geldik. Bütün bunlar Antalya’nın 3 yıl önce hayal ettiği şeyler değildi. Doğu garajı için de, senelerdir yıkılamaz diyorlardı. Ne oldu? İşte birkaç gün içinde taşınıyor. İnşallah bu sene içinde inşaatına başlayacağız. O mezbelelik görüntü bitecek. Doğu garajı dünyanın en çağdaş çarşı konseptine sahip bir mimari proje ile Antalya’ya yakışır hale gelecek.”

Bugüne kadar kimsenin Cumhuriyet Meydanı’nda veya Kaleiçi’nde adım atmaya cesaret edemediğini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Biz halkımızın sağduyusuna ve sabrına inandık. Kararlılık gösterdik ve yaptık. Tabii ki, Antalya’ya yaptığımız her hizmetin altında Antalyalıların hepsinin imzası vardır. Ben göreve başladığımda bir şey söylemiştim. “Bugünkü Antalya’nın fotoğraflarını çekin, arşivlerinizde iyi saklayın, ileride bu arşiv fotoğraflarıyla, yarınki Antalya fotoğraflarını karşılaştırarak, Antalya’nın nereden nereye geldiğini çok daha iyi göreceksiniz” demiştim. İşte o görüntüler Kaleiçi’nde Hesapçı Sokak’ta çıkmaya başladı. Cumhuriyet meydanında çıkıyor, yakında doğu garajında çıkacak, okullar bölgesinde çıkacak” dedi.

Kent Müzesi projesinin Antalya turizmine katkı sağlayacağını söyleyen Türel, “Daha önemlisi, Antalya’da kentlilik bilincinin, tarih bilincinin gelişmesine en önemli katkı sağlayacak projedir, kent müzesi. Kent müzesini gezen, Antalya’nın geçmişini iyi anlayan ve bugünkü Antalya’nın bize dedelerimizden miras olduğunu algılayan vatandaşlarımız Antalya’ya daha fazla sahip çıkacaktır. Daha fazla korumak isteyecektir. Bu sebeple kent müzesi yapmak konusunda iddialıyız ve ısrarlıyız. Yapacağımız kent müzesinin muhakkak uluslararası bir ödül alacağına da inanıyoruz” dedi.

Antalya’nın bir marka şehir olması için kültürel etkinliklerin her gün gelişerek devam ettiğini anlatan Türel şun “Bu amaçla Altın Portakal’ı uluslararası platforma taşıdık. Bakınız bugünlerde televizyonda, basında sürekli Cannes Film Festivali veriliyor. Sinema dünyanın büyük bir endüstrisi, en büyük reklam aracı. Biz diyoruz ki, Antalya’nın Cannes’dan hiçbir eksiği yoktur. Antalya Altın Portakal’la bir gün Cannes’ı geçecektir. Bu bizim iddiamız, hedefimizdir. İşte altı ay önce benden onur ödülü alan Helen Mirren, bizden 3 ay sonra dünyanın en büyük ödülü Oscar’ı aldı. En iyi kadın oyuncu ödülü aldı. Festivalimizi iki yılda bu noktaya getirdik. Dünya’nın en önemli piyano virtüözlerinden biri olan değerli piyanist Fazıl Say, bizim piyano festivalimizi Dünya’daki en iyi 5 festivalden biri olarak değerlendiriyor. Ama biz sevgili Fazıl Say’ın bu sözlerine itiraz ettik. Bize beşincilik yakışmaz, biz en iyisi olacağız, dedik. Şimdi dünyanın en iyi piyano festivalini gerçekleştirmek için sevgili Fazıl Say’la birlikte kolları sıvadık. İnşallah bunu da başaracağız.”

(SÇ-Y)

24.05.2007 19:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title