Haberler

Antalya 15 Dakikada 2 Kilo 300 Gram Bal Yedi

15 dakikada 2 kilo 300 gram bal yedi

Antalya'nın Finike İlçesi'nde düzenlenen Bal Festivali kapsamında yapılan Bal Yeme Yarışması'nda 15 dakikada 2 kilo 300 gram bal yiyen 65 yaşındaki Ali Atakan birinci oldu.

Finike Belediyesi, Ernez Mahalle Muhtarlığı, Ernez Bal Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 'Karadeniz'in Anzer'i varsa, Akdeniz'in Ernez'i var' sloganıyla Bal Festivali düzenlendi. Mahalle meydanındaki festivale CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Kaymakam Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Ak Partili Kaan Osman Sarıoğlu, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bölge halkı katıldı.

Festival açılışında konuşan Deniz Baykal, balın insana çok yararlı bir gıda maddesi olduğunu ve Kuran'da da defalarca adının geçtiğini söyledi. Ernez Mahallesi'nde balın en iyisinin üretildiğini aktaran Deniz Baykal, bunun ticari bir değere dönüşmesi gerektiğini anlattı. Bölgenin doğal güzelliğine de dikkati çeken Baykal, mahalle meydanındaki çınar ağacını işaret ederek, şöyle dedi:

"Şu manzaraya, şu serinliğe, şu muhteşem çınara bakın. Bal konuşuyoruz ama en önemli değerlerden biri de meydandaki tarihi çınardır. Muhteşem bir ağaç. Allah'ın bir lütfu. Bu toprağın zenginliğinin ve bereketinin bir ifadesi. Muhteşem bir gölgelik ve güzellik. Bu çınara sahip çıkın. Herkesin buranın güzelliğinin tadını çıkarmasına fırsat verelim."

Kaymakam Mesut Yakuta da çok güzel bir coğrafyada yaşadıklarını kaydederek, "Ernez'de yaşayan vatandaşlarımız kalitesine güvendikleri balın tanıtımını yapmak için festival düzenledi. Ernez balı gerçekten de iklim ve coğrafi konumu dolayısıyla kaliteli ve sınırlı bir alanda üretiliyor. Dolayısıyla bu bala sahip çıkmak gerekiyor" diye konuştu.

Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da ilkini gerçekleştirdikleri festivali geleneksel hale getirmek istediklerini vurguladı. Bölge halkının ürününe sahip çıktığına değinen Başkan Sarıoğlu, "Bu balın kendi köylüsü tarafından korunarak üretilmesi çok önemli. Biz de belediye olarak destek vermeye hazırız" dedi.

2 KİLO 300 GRAM BAL YEDİ

Konuşmaların ardından 'En İyi Bal Yetiştiricisi' seçildi. Jürinin değerlendirmesi sonucu Kadir Aslan birinci oldu. Renkli görüntülere sahne olan festivalde bal yeme yarışması da yapıldı. Çok sayıda yarışmacının katıldığı yarışmada Ali Atakan, 15 dakikada 2 kilo 300 gram bal yiyerek birinci oldu. Mahallede bal yemesiyle ünlü Ali Atakan'ın üzerine bal döken arkadaşları bal banyosu yaptırdı. Fazla bal yemenin kendisine zararı olmadığını anlatan Ali Atakan, bugüne kadar sadece göz rahatsızlığı için doktora gittiğini söyledi.

DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Yarışmaların ardından protokol ve katılanlar Türk bayraklarıyla demokrasi yürüyüşü yaptı. Daha sonra çeşitli etkinlikler ve gösterilerle devam eden festival kapsamında sünnet ettirilen çocuklara animasyon gösterisi sunuldu. Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği festival yerel sanatçı Ümmü Erbil konseriyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kaan Osman Sarıoğlu Deniz Baykal Ali Atakan Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title