Haberler

Annesini Kurtarmak İsterken Ağabeyi de Ölmüş

Antalya'da akaryakıt istasyonundan otogaz aldıktan sonra alev topuna dönen araçtan sağ kurtulup annesi ve ağabeyini kaybeden Murat Coşkun, "Ağabeyim kontağı çevirince otomobil bir anda alev aldı.

Antalya'da akaryakıt istasyonundan otogaz aldıktan sonra alev topuna dönen araçtan sağ kurtulup annesi ve ağabeyini kaybeden Murat Coşkun, "Ağabeyim kontağı çevirince otomobil bir anda alev aldı. Ağabeyim, kurtarmaya çalıştığı annemle araçta yandı" dedi.

2 kişinin yanarak yaşamını yitirdiği, 1 kişinin de ağır yanıklarla kurtulduğu araç yangını, geçen 25 Ağustos gecesi saat 04.00 sıralarında Çalkaya Mahallesi Serik Caddesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. İstasyonda otogaz dolumu yapılan 42 PE 147 plakalı otomobil, kontak anahtarı çevrilince, bir anda alev aldı. 60 yaşındaki Arife Coşkun yaşamını yitirirken, otomobil sürücüsü 41 yaşındaki Mustafa Coşkun ile yan koltukta oturan kardeşi 28 yaşındaki Murat Coşkun ağır yanıklarla kurtarıldı. Mustafa Coşkun sevk edildiği İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat etti. Günlerce yoğun bakımda tutulduktan sonra yaşama döndürülen Murat Coşkun hakkında ise 'taksirle ölüme ve yaralanmaya' neden olmak suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Gaz kaçağı olan otomobildeki arızayı gidermek yerine, aracı kullanmaya devam etmek suretiyle annesi ve ağabeyinin ölümüne neden olmaktan tutuksuz yargılanan Murat Coşkun, davanın ilk duruşmasında suçlamaları kabul etmedi. Avukatı Samir İsmailov ile birlikte duruşmada hazır bulunan Murat Coşkun, yanan aracı bir süre önce satın alan ağabeyinin üzerinde hacizler olduğu için devrini almadığını söyledi.

KONTAĞINI ÇEVİRİNCE ALEV ALDI

Ağabeyinin devrini almadığı bu araçla annesini ve dayısını da yanlarına alarak Konya'dan yola çıktıklarını anlatan Coşkun, şöyle dedi:

"Önce Burdur'a gidip cezaevindeki kardeşim Ali Coşkun'u ziyaret ettik. Ardından İstanbul'a uçakla gitmek için bilet alan dayımı Antalya Havalimanı'na bıraktık. Havalimanından tekrar Konya'ya yola çıkmıştık. Aracı ağabeyim kullanıyordu. Bir süre gittikten sonra ağabeyim otogaz almak için bir istasyona girdi. Ağabeyim araçtan inip gaz doldurttu. Markete gidip alışveriş yaptı. Annemle ben ise araçta bekledik. Ağabeyim gazın parasını ödeyip araca binip kontağı çevirdiğinde otomobil bir anda alev aldı."

'OLAYDA KUSURUM YOK'

Araç alev alır almaz kendisini dışarı attığını anlatan Murat Coşkun, "Ağabeyim de aracın dışına çıkmıştı. Ancak annem çıkamadı. Annemi kurtarmak için ağabeyimle birlikte çabaladık. Ancak ben vücudumdaki yanıklar sebebiyle o sırada bayılmışım. Hastanede kendime geldiğimde ağabeyimin ve annemin öldüğünü öğrendim. Ağabeyim araçtan çıktığında bir şeyi yoktu. Ben bayıldıktan sonra annemi alevlerin içinden almaya çalışırken o da yanmış. Olayda kusurum yok" diye konuştu.

'ARAÇ BENİM DEĞİL'

Soruşturma aşamasında 'Araç benim' şeklindeki beyanının doğru olmadığını anlatan Coşkun, "Aracın aileme ait olduğunu söylemiştim. Benim olduğunu söylemedim" dedi.

Avukatı Samir İsmailov da otomobilin Mustafa Coşkun'a ait olduğunu, ancak devrini icra dosyaları sebebiyle ruhsat sahibinden almadığını söyledi. Duruşmaya SEGBİS üzerinden Burdur Cezaevi'nden katılan Ali Coşkun ise sanık ağabeyi Murat'tan şikayetçi olmadığını söyledi.

Kırklareli'nde oturan sanığın bundan sonraki duruşmalardan vareste tutulmasına karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Coşkun İstanbul Çalkaya Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title