Haberler

Anne ve Oğlunu Öldürene İkinci Kez Ömür Boyu Hapis Cezası

Bursa'da 4 aylık hamile 28 yaşındaki Leyla Algan'ı boğarak, yanında bulunan 1.5 yaşındaki oğlu Gökhan Algan'ı ise dereye atarak öldürdüğü öne sürülen 28 yaşındaki İhsan Ayan, ikinci kez ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa'da 4 aylık hamile 28 yaşındaki Leyla Algan'ı boğarak, yanında bulunan 1.5 yaşındaki oğlu Gökhan Algan'ı ise dereye atarak öldürdüğü öne sürülen 28 yaşındaki İhsan Ayan, ikinci kez ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı. Daha önce Leyla Algan'ı öldürdüğü için ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılan İhsan Ayan'a verilen ikinci ceza, Bandırma Cezaevi'nden ses ve görüntü bilişim sistemi ile savunmasını yaptığı duruşmada, aynı sistem ile yüzüne karşı okundu.

Merkez Gürsu İlçesi'nde 2010 yılının Kasım ayında meydana gelen olayda jandarmaya başvuruda bulunan Harun Algan, Kurban Bayramı için gece temizlik yapacağını söyleyip başka odada yatmasını isteyen eşi Leyla Algan ile oğlu Gökhan Algan'ı sabah kalkınca evde bulamadığını, tüm aramasına rağmen ulaşamadığını söyleyerek yardım istedi.

Çevrede yapılan aramalarda Leyla Algan'ın cansız bedeni bir gün sonra ormanlık alanda bulunurken, oğlu Gökhan'a ise ulaşılamadı. Yapılan otopsi sonucu talihsiz kadının boğularak öldürüldüğü belirlenirken, Leyla Algan'ın ablası Çimengül Akbulut'un, "Kardeşim Leyla bana, 'Sana bir sır vereceğim. Bana bir şey olursa, bunun sebebi eski oturduğumuz evin sahibinin oğlu İhsan'dır. Gökhan'ın gerçek babası da İhsan'dır' demişti" ifadesinden yola çıkan jandarma, cinayetlerin şüphelisi olarak İhsan Ayan'ı savcılık  izniyle takibe aldı.

'İLİŞKİMİZ VARDI'

Jandarma, olay yerinde bulunan bira şişesindeki parmak izinin Ayan'ın parmak izi ile aynı olması üzerine Ayan'ı gözaltına aldı. Jandarmadaki ifadesinde suçu kabul etmeyen İhsan Ayan, savcılıkta ise Leyla Algan'ı öldürdüğünü itiraf etti. Olay sonrası Gökhan Algan'ı ise dere kenarına attığını belirten Ayan şunları anlattı:

"Eski kiracımız olan Leyla ile ilişkimiz vardı. Ben o günlerde evlilik hazırlığı yapıyordum. Olaydan önce bir araya geldiğim Leyla bana, karnındaki bebeğin ve oğlu Gökhan'ın gerçek babasının ben olduğumu söyledi. Bu yüzden de evlenmemi istemedi. Aksi halde düğün salonuna gelip her şeyi davetlilere anlatacağını söyledi. Tartışarak ayrıldık. O gece Leyla ile mesajlaştık. Ona buluşmamız gerektiğini söyledim. Kabul etti. Gece saat 01.00 sıralarında otomobilim ile evlerinin önüne gittim. Leyla oğlu Gökhan ile geldi. Ormanlık alanda konuyu tartışmaya başladık. Israrcı olunca sinirlenip onu boğdum. Cesedini ormanlık alana atarken, arka koltukta oturan Gökhan'ı ise canlı olarak dere kenarına attım. Sonra ise yakalandım."

ÇOCUĞUN CESEDİ BULUNAMADI

Hakkında Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Gebe olan kadına yönelik adam öldürmek' ve 'Çocuğu öldürme' suçlarından iki kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık İhsan Ayan hakkındaki yargılama devam ederken mahkeme heyeti, aranan cesedi bulunamayan Gökhan Algan ile ilgili davanın ayrılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti daha sonra İhsan Ayan'ı Leyla Algan'ı öldürdüğü için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Aradan geçen beş yıla rağmen Gökhan Algan'ın canlı veya ölü olarak bulunamaması sonucu İhsan Ayan bu kez Gökhan Algan'ı öldürmek suçundan tekrar yargılanmaya başlandı. Bursa 4'üncü  Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada ifadesini, can güvenliği gerçekçesiyle naklini istediği Bandırma Cezaevi'nden, ses ve görüntü bilişim sistemi ile veren İhsan Ayan, "Leyla Algan'ı ölümü ani gelişmiş bir olaydır. Olaydan dolayı çektim vicdan azabım kat kat artıyor. Yalnız Gökhan Algan'ı öldürmedim. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

ÇOCUĞU ÖLDÜRMEKTEN DE ÖMÜRBOYU

Duruşma sonrakı mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü İhsan Ayan'ı, Gökhan Algan'ı  öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırırken, cesedine ulaşılamayan çocuğun aranmasının kaldırılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti verdiği bu kararı, daha önce Leyla Algan'ı öldürdüğü için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptılan İhsan Ayan'a, savunmasını yaptığı sistem üzerinden yüzüne karşı okuyarak tebliğ etti. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bandırma Cezaevi Kurban Bayramı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title