Haberler

Ankara'da toplu taşıma araçlarında HES kodu zorunlu hale getirildi

Güncelleme:

Ankara'da koronavirüs ile mücadele kapsamında toplu taşıma araçlarını kullananlara HES kodu zorunluluğu getirildi. Geçtiğimiz günlerde, Afyonkarahisar, Diyarbakır, Gaziantep ve Siirt'te vatandaşların HES kodu bulundurmaları zorunlu hale getirilmişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların, HES kodu bulundurmalarının zorunlu hale getirildiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray'a binen vatandaşların HES kodu bulundurmalarının zorunlu olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Ankara Valiliğinin aldığı karar gereğince Kovid-19'la mücadele kapsamında toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlarımızın HES kodu bulundurarak kullanmaları zorunlu hale gelmiştir. Tam Ankarakart kullanan vatandaşların en geç 16 Ekim'e kadar www.ankarakart.com.tr adresinden kartlarını kişiselleştirmeleri gerekmektedir." bilgisine yer verildi.

4 İLDE HES KODU ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

Öte yandan, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Afyonkarahisar, Diyarbakır, Gaziantep ve Siirt'te vatandaşların HES kodu bulundurmaları zorunlu hale getirilmişti.

HES KODU NEDİR?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Kovid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur.

Bu kod sadece toplu taşıma araçları, toplu kullanım alanları gibi yerlerde geçirilecek süre boyunca bulaş riskini azaltmak amacına hizmet etmektedir. Kovid-19 ya da temaslı olan vatandaşlarımız toplu ulaşım aracı kullanamayacaktır. Birlikte seyahat ettiğiniz diğer kişilerin sonradan Kovid-19 testinin pozitif olması halinde sizi bilgilendirebilmemiz için kullanılır.

HES KODU NASIL ALINIR?

HES kodu, "Hayat Eve Sığar" mobil uygulaması üzerinden, "HES kodu işlemleri" bölümüne girilerek alınabiliyor. Ardından "HES kodu oluştur" butonuna tıklanarak ve kod kullanım süresi seçilerek kod oluşturuluyor.

Uygulamada kod üretimi, üretilen kodun süre ile kısıtlanması, paylaşılması, silinmesi gibi tüm yönetim, vatandaşların kendi kontrolünde.

Vatandaşlar, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden dilediği sayıda kod üretebiliyor. Hangi kodun hangi kurumla paylaşıldığına ilişkin liste görüntülenebiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

HES kodu Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500

Yorumlar (9)

Şemsi Öner:

Gerçek bir mizah yaşıyoruz. Hem hastalığın yıkıcı etkilerinden korunmak için önlem alıyoruz hem de yüz yüze eğitimi açarak süreci sakatlıyoruz. İnşaata bir tuğla koyarken temelinden de bin tuğlayı çekip atıyoruz. Akıl alır gibi değil!

40
7
yanıtYanıtla
sara hastalığı yaz oku öğren:

traktör ehliyeti alamayacaklar ülke yönetiyor nokta

yanıt12
yanıt8
Furkan celep:

öğretmenler yattığı yerden para kazanmak istiyor :D olur paşam, biz çalışalım sen ye..

yanıt3
yanıt3
Mehmet:

Bütün Avrupa ülkeleri insanlarını serbest bıraktı biz halen hes kotu şu bu kendimizi Korkutuyoruz.

2
1
yanıtYanıtla
yeter artık:

bide hes koduna mı para verecez herseye para veriyoz

1
1
yanıtYanıtla
Hakan:

Hes kodu ücretsizdir e devlet uygulaması üzerinden herkes alabilir tek yapmanız gereken e devlete giriş yapmanızdır

0
0
yanıtYanıtla
Sevgi:

E devlete aldım hes kodu kartlarami yükleniyor ben anlamadım

0
0
yanıtYanıtla
ümit:

Hes kodu aldıksak otomatik ego karttamı yükleniyor anladığım kadar bilgisi olan varmı

0
0
yanıtYanıtla
Hatun özgökmen:

Hes kodunu nerden alcaz yoksa kartlarmı değisecek

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title