Haberler

Anadolu Üniversitesi Hastanesi'nde Açılış Töreni

Anadolu Üniversitesi (AÜ) tarafından 3 yıllığına Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne devredilen Anadolu Üniversitesi Hastanesi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) tarafından 3 yıllığına Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne devredilen Anadolu Üniversitesi Hastanesi'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Geçen günlerde Eskişehir Valiliği'nde, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği arasında imzalanan protokol sonrası 3 yıllığına Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne devredilen ve kamuoyunda "Mavi Hastane" olarak bilinen hastanenin, tüm branşlarda hizmet verecek olması nedeniyle açılışı yapıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, üniversite hastanesinin yaklaşık 30 yıldan beri hizmet verdiğini belirtti. Hastanenin, bir takım olanaksızlıklardan dolayı son yıllarda kendinden beklenen hizmeti veremediğini ve imzalanan protokol sayesinde daha iyi hizmet vereceğini söyleyen Prof. Dr. Gündoğan, "Bundan sonra başta kendi personellerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere tüm halkımıza bu hastanede hizmet verelim düşüncesiyle protokolü hayata geçirdik. Büyük bir anlayış ve özveriyle hastanemizi yeniden donattık. Tüm klinikler açılacak, sağlık personelimiz hizmet verecek. Bu vesile ile üniversitemiz de çok nitelikli bir sağlık hizmetine kavuşacak" dedi.

Anadolu Üniversitesi Hastanesi'nde yaklaşık 174 personelin çalıştığını ve devir teslim töreninin ardından bu personellerin bir kısmının kamu hastanelerinde, bir kısmının ise üniversiteye ait iki kampüse kurulacak olan medikososyal merkezlerinde görevlendirileceğini ifade eden Prof. Dr. Gündoğan, "Bu da çok önemli bir gelişme. Hastanemizi ve personelimizi en etkin şekilde kullanmış olacağız" şeklinde konuştu.

Ardından konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Mumcu ise, 2013 yılında kentte 7 milyon 600 bin vatandaşa poliklinik hizmeti verildiğini kaydetti. Dr. Mumcu, "İnşallah şehrimize daha iyi hizmet sunabilmek için, özellikle üniversite personeline, öğrencilere ve bölge halkına daha iyi hizmet sunabilmek için bu hastanemiz tüm branşlarda hizmet verecektir. 2013 yılında Eskişehir'de 7 milyon 600 bin poliklinik hizmeti verilmiş, yatarak tedaviler ve ameliyatlara baktığımızda çok büyük rakamlarla hizmet verilmiştir. Sağlık Bakanlığı'na bağlı 5 bin personel, toplamda ise 9 bin 300 personelle verilmiş bir hizmet söz konusu. En yakın sürede de bin 71 yataklı şehir hastanemizin temelini atarak bu hizmetleri daha da geliştireceğiz" diye belirtti.

Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hüseyin Seyhan Fidan DE, hastanenin 75 yataklı ve tüm odalarının özel oda niteliğini taşıdığından bahsetti. Uzm. Dr. Fidan, "İnşallah hastanemiz, Yunus Emre Devlet Hastanesi, Eskişehir Devlet Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin ortaklaşa olarak göndermiş olduğu hekimlerle, yeni bir heyecanla hizmete devam edecek" şeklinde ifade etti.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can ise, emeği geçenlere teşekkür ederek, tüm sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladılar. Protokol üyeleri, konuşmaların ardından açılışı yapılan hastaneyi gezdiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Üniversitesi Eskişehir Ali Mumcu Gündoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title