Haberler

Amerika'daki araştırmalar Trump'ın yeniden başkan seçileceğini gösteriyor

Güncelleme:

Amerika 2020 başkanlık seçimlerine doğru hazırlanırken Donald Trump'ın yeniden seçilip seçilmeyeceği Amerikan basınında konuşuluyor. Başkanlığa ilk geldiğinde büyük bir tepkiyle karşılaşan Trump'ın bu seçimlerde ne kadar oy alacağı basın yer alırken araştırma sonuçları Başkan'ın yeniden kazanacağını belirtiyor.

ABD'deki seçim sistemine göre halk oyları doğrudan başkan adayına değil, seçiciler kuruluna gidip, belirleyici olan delege sayısı olduğundan, 2016 yılında Trump rakibi Hillary Clinton'ı 227'ye 304 oranla mağlup etmişti, ancak Moody's Trump'ın bu oranın üstüne çıkabileceğini açıkladı. Yapılan araştırmada Başkan Trump'ın 2020'deki seçimde yeniden başkan seçileceği vurgulandı.

AMERİKA SEÇİME HAZIRLANIYOR

Modeller, tüketicilerin kendi finansal durumları hakkında ne düşündüğü, Trump döneminde borsadaki kazanımları, son 50 yılın en düşük seviyesine inmiş bulunan işsizlik ihtimali gibi beklentileri temel alıyor. 1980 seçimlerinin öncesine kadar giden modelleme, yalnızca Trump'ın seçildiği 2016 yılı hariç oldukça kesin sonuçlar verdi. Bu durum, Trump'ın favori oluşunun beklenmedik katılım kalıplarıyla bağlantılı oluşu olarak yorumlanırken, en son tahminlerde uyumlu hale getirildi; şartlar geliştikçe ve değiştikçe katılımların güncelleneceği de belirtildi.

Amerika'daki araştırmalar Trump'ın yeniden başkan seçileceğini gösteriyor

"TRUMP'IN SEÇİLME GÜCÜ YÜKSEK"

Moody's Analytics'in baş ekonomisti Mark Zandi ile mali politika araştırmacısı Dan White, "Eğer ekonomi bir yıl öncekiyle aynı ya da yakınsa, özellikle Demokratlar hevesli olmaz ve oy kullanamazlarsa Trump'ın seçim farkı çok iyi ve seçilme gücü yüksek olur." ifadelerini kullandı.

Üç modelde de ortalama oy kullanıldığı varsayıldığında Trump'ın en az 289 oy aldığı sonucu çıkıyor. Demokratiklerin maksimum katılımı ile şansının azalacağı ve minimum katılım ile artabileceği belirtildi.

"SEÇMENLER MALİ DURUMLARINA GÖRE OY KULLANIRLARSA BAŞKAN YARIŞI EZER GEÇER"

Üç model arasında Trump en yüksek oyu, insanların mali durumları hakkında ne düşündüklerini belirleyen 'cüzdan' modelinde alıyor. Bu senaryoda, demokratlar 187 oy alırken, Trump'a 351 oy verildi. Rapor, "Demokratik bir zafer için rekor katılım hayati önem taşıyor" sonucu ortaya koydu.

'Cüzdan' modeli, diğer üç model arasında en ekonomik olanı. Eğer seçmenler öncelikli olarak mali durumlarına dayanarak oy kullanırlarsa, Başkan yarışı ezer geçer" denilirken, "Bu da bir sonraki seçimlerde seçmenlerin ekonomik duyarlılığının seviyesini gösterir" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Hillary Clinton Donald Trump Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title