Haberler

Amelelik Yaparak İki Fakülte Bitirdi, Şimdi Büfecilik Yapıyor

Güncelleme:

Kars'ta yaşayan ve inşaatlarda çalışan inşaat işçisi Ünal Yıldız, 2 üniversiteyi tamamlayarak 3'üncü üniversitesini okumaya başladı. Diplomalı olduğu için iş bulamadığını söyledi.

Sarıkamış Şehitler Mahallesinde yaşayan iki çocuk babası Ünal Yıldız, inşaatlarda babasına yardım ederek iş hayatına atıldı. Bir yandan da eğitimini sürdüren Yıldız, önce Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğini ardından Zirve Üniversitesi Proje Yönetimi bölümünü tamamladı. İstediği işi bulamayan Yıldız, daha sonra da Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okumaya başladı.

5 KARDEŞTEN YALNIZCA 1'İ DEVLET KURUMUNDA ÇALIŞIYOR

Yıldız, okumaktan mutlu olduğunu söyledi. Yıldız, "Babam inşaat işçisi olduğu için mecburen ona yardımcı oldum. Bir yandan da okudum. Ailede yedi kardeşten beşi üniversiteyi bitirdi, diğer iki kardeşimiz de şimdi üniversitede okuyor. Üniversite mezunu beş kardeşten yalnız bir kardeşimiz devlet kurumunda çalışıyor.

BİR ÇOK İŞE ALINMADI, SEBEP ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMAK

Şu anda bir büfe çalıştırıyorum. Birçok kuruma başvurdum, fakat vasıflı olduğum için hiç biri benim başvurumu kabul etmedi. Mesela cezaevlerinde şoförlüğe başvurdum. Diplomamı gördükleri anda beni hemen elediler. Sebep üniversite mezunu olmak." dedi.

EĞİTİMLİ OLMAK O BÖLGEDE DEZAVANTAJ

Bulunduğu yerde iş sorunu olduğuna dikkati çeken Yıldız, eğitimli olmasının kendisi için bulunduğu bölgenin şartlarından dolayı avantaj oluşturmadığı görüşünü dile getirdi.

ATAMASI DAHA KOLAY OLUR DİYE İLAHİYAT

İki üniversite bitirdiği için alt düzeyde eğitim gerektiren işlerde iş bulamadığını ifade eden Yıldız, ataması daha kolay olacağı düşüncesiyle ilahiyat fakültesinde okumaya başladığını anlattı.

"DİPLOMAMIZDAN DOLAYI ELENİYORUZ"

Yıldız, şöyle konuştu: "Lise mezunu olsaydım işe girerdim. Bizi mülakatlarda diplomamdan dolayı eliyorlar. Biz de giremeyince şu anda mecburen büfecilik yapıyoruz ve yaşamımızı bu şekilde sürdürüyoruz. Evliyim, iki çocuğum var. Şuan kiralık bir evde oturuyorum. Eşim de iki üniversite mezunu, o da çalışmıyor. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Sınıf Öğretmenliği mezunu. O da atanamadı. Şimdi ben de ilahiyat fakültesinin ataması iyi olduğu için tercihim o yönde oldu. Tabi birinci sınıftayım, dördüncü sınıfa kadar o da sosyal bilgilerin akıbetine uğrarsa bilemem. Tabi ilahiyat fakültesi bir umuttur."

Kaynak: AA / Ekonomi

Atatürk Üniversitesi Zirve Üniversitesi Sarıkamış Kars Yaşam Ekonomi Haberler

title