Haberler

Amca Oğlunu Öldüren Sanığa 20 Yıl 6 Ay Hapis

Kemalpaşa ilçesinde tartıştığı amcasının oğlu Mustafa Tokmak'ı öldürdüğü iddiasıyla, "kasten öldürme" suçundan hakkında müebbet hapis cezası istenen Ali Toprak, 20 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kemalpaşa ilçesinde tartıştığı amcasının oğlu Mustafa Tokmak'ı öldürdüğü iddiasıyla, "kasten öldürme" suçundan hakkında müebbet hapis cezası istenen Ali Toprak, 20 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Azmettirdiği suçlamasıyla yargılanan baba Sebahattin Tokmak ise beraat etti.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki son duruşmada tutuklu sanık Ali Tokmak, tutuksuz sanık Sebahattin Tokmak ile avukatları Ercan Dönmez ve Tolga Turgut hazır bulundu.

Tutuksuz sanık Sebahattin Tokmak, yaptığı son savunmada, suçsuz olduğunu belirterek beraatini istedi.

Sanık Ali Tokmak, babasının kendisini azmettirmediğini ifade ederek, "Olay günü iş görüşmesine gidecektim. Maktulle kahvehanede karşılaştık. Aynı yerde durmamak için oradan ayrıldım. Bir başka kahvehaneye gidince yine karşılaştık. Bana küfür ve hakaret etti. Ben de kendimi tutamadım, ateş ettim. Amacım öldürmek değil, korkutmaktı" savunmasında bulundu.

Sanık Ali Tokmak'ın avukatı Dönmez, müvekkilinin olayı haksız tahrik altında işlediğini ileri sürerek sanığın lehine olan hükümlerin uygulanmasını talep etti.

Sanık Sebahattin Tokmak'ın avukatı Turgut ise tanıkların tutarsız ifade verdiğini ayrıca müvekkilinin cinayeti azmettirdiğine dair herhangi bir somut delil bulunamadığını savunarak beraat talebinde bulundu.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Ali Tokmak'ı önce müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından suçu "haksız tahrik altında" işlediğini belirterek hapis cezasını 18 yıla çevirdiğine karar verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca ruhsatsız silah bulundurduğundan sanık Tokmak'a 2,5 yıl hapis ve bin 200 lira adli para cezası verdi.

Mahkeme, sanık Sebahattin Tokmak'ın ise beraatine hükmetti.

Kararın ardından hayatını kaybeden maktulün yakınları, sanık avukatlarına tepki gösterdi. Polisin müdahalede bulunduğu grup, adliye dışına çıkartıldı.

- Olay

Kemalpaşa ilçesi Bağyurdu Mahallesi'nde 18 Aralık 2014'te bir kahvehanede meydana gelen olayda, Mustafa Tokmak (33), aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan amcasının oğlu Ali Tokmak tarafından tabancayla ateş ederek öldürmüştü.

Cinayetin ardından Ali Tokmak ve babası Sabahattin Tokmak gözaltına alınmıştı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Göksel Er, Ali Tokmak'ın "kasten öldürme", babası Sabahattin Tokmak'ın "kasten öldürmeye azmettirme" suçlarından müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasını talep ederek dava açmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Tolga Turgut Ali Toprak Kemalpaşa İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title