Haberler

Alp kıyafetleri artık Osmanlı'nın ilk başkenti Söğüt'te dikilecek

Güncelleme:

- Alp kıyafetleri artık Osmanlı'nın ilk başkenti Söğüt'te dikilecek Söğüt'e 'Hanlı Pazar' yapılıyor Bilecik Valisi Bilal Şentürk;

- Alp kıyafetleri artık Osmanlı'nın ilk başkenti Söğüt'te dikilecek

Söğüt'e 'Hanlı Pazar' yapılıyor

Bilecik Valisi Bilal Şentürk;

"Dizi sektörünün yanında Alp kıyafetlerini sünnet kıyafeti olarak da üretmek istiyoruz"

"Alp kıyafetinin bir marka değeri olarak Söğüt'ten dünyaya yayılmasını istiyoruz"

BİLECİK - Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Alp kıyafetinin bir marka değeri olarak Söğüt'ten dünyaya yayılmasını istediklerini ifade ederek, "Alp kıyafetlerine film sektörünün yanında sadece yurt içinden değil, yurt dışında da talep olduğunu biliyoruz. Dizi sektörünün yanında Alp kıyafetlerini sünnet kıyafeti olarak da üretmek istiyoruz" dedi.

Türk kültürünün ve kimliğinin korunmasını amaçlayan "Alp kıyafetleri dikim atölyesi" projesi protokolü, Söğüt Ertuğrul Gazi Birliği ile kalkınma ajansı arasında imzalandı. Vali Bilal Şentürk, Söğüt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde, "Alp kıyafetleri dikim atölyesi" projesi protokolü imza töreninde, Anadolu'daki tarihin çok önemli bir evresini oluşturan, Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu topraklarda Ertuğrul Gazi'nin silah arkadaşları olan Alplerin, dizilerle beraber ciddi bir popülarite kazandığını söyledi. Popülariteden de yararlanarak, kıyafetleri seri üretime dönüştürerek bir taraftan kadın istihdamı oluşturmak, bir taraftan da Alp kıyafetinin bir marka değeri olarak Söğüt'ten dünyaya yayılmasını istediklerini ifade eden Vali Şentürk, "Alp kıyafetlerine film sektörünün yanında sadece yurt içinden değil, yurt dışında da talep olduğunu biliyoruz. Dizi sektörünün yanında Alp kıyafetlerini sünnet kıyafeti olarak da üretmek istiyoruz. Çekingen çocuklarımız bile bu kıyafeti giydiğinde duruşları değişiyor, özgüvene kavuşuyorlar. Çünkü tarihimizde Alplerimiz hep heybetli, cengaver, mert olmuşlar" dedi.

Projenin protokolü imzalandı

Vali Şentürk, ayrıca tarih eğitimi ile Söğüt'ü tarihin anlatıldığı ve yaşandığı yer olarak öne çıkarmak istediklerini kaydetti. Konuşmanın ardından Vali Şentürk, Söğüt Kaymakamı ve Ertuğrul Gazi Birliği Başkanı Ömer Faruk Tuncer ile BEBKA Genel Sekreteri Zeki Durak, projenin protokolünü imzaladı. Proje ile hayata geçirilecek dikim atölyesinin, toplumun dezavantajlı kesimlerine iş istihdamı sağlanacak. Üretilecek kıyafetler ile kültürel değerler yaşatılarak, kadınların topluma kazandırılması amaçlanıyor. 80 kursiyerin istihdam edileceği projede, aksesuarları ile alp kostümlerinin yöresel üretimi yapılacak. Bölgenin yöresel ve kültürel değerlerinin tanıtımına katkı sağlayacak projenin, ilçedeki kadın girişimciliğinin de önünü açabileceği, bölgenin tarihi önemi kültürel değeri ile birlikte turizme katkı sağlaması ve ekonomik kazanç elde etmesi hedefleniyor.

Söğüt'e 'Hanlı Pazar' yapılıyor

Belediye tarafından yapımı devam eden "Hanlı pazar" inşaatında incelemede bulunarak bilgi alan Vali Şentürk, ardından inşaatı devam eden "Ertuğrul Gazi Mescidi ile Darül Kurra ve Müştemilatı" çalışmaları da inceledi.

Öte yandan Vali Şentürk, Meslek Yüksekokulunda yapılması planlanan projeler hakkında Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir'den bilgi aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Necati Şentürk Osmanlı Söğüt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title