Haberler

    Almanya Dışişleri Bakanı: Acil önlem alınmazsa Yahudiler ülkeyi kitlesel olarak terk edebilir

    Güncelleme:

    Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Auschwitz toplama kampının kurtuluşunun 75. yıl dönümü arifesinde haftalık Der Spiegel dergisi için yazdığı yazıda Yahudilere karşı yapılan saldırılar devam ederse, Yahudilerin ülkeyi kitlesel olarak terk edebileceğini söyledi.

    Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya'da Yahudilere karşı başlatılan ırkçı hareketlerin devam etmesi durumunda, Almanya'da yaşayan Yahudilerin ülkeyi kitlesel olarak terk edebileceğini belirtti. Maas, Auschwitz toplama kampının kurtuluşunun 75. yıl dönümünde Der Spiegel dergisine yazdığı yazıda, her iki Yahudi vatandaştan birinin, Nazi geçmişiyle yüzleşmek için acılar çektiğini belirterek, ülkeden gitmeyi düşündüklerini söyledi.

    6 milyon Yahudi'nin öldürüldüğü Auschwitz toplama kampının kurtuluşunun 75. yıl dönümünde Der Spiegel dergisine yazan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Yahudilere yapılan ırkçı eylemler için önlem alınmazsa, Yahudi vatandaşların ülkeyi kitlesel olarak terk edebileceğini söyledi. Maas, Yahudi karşıtı hakaret ve saldırıların, gerçek hayat ya da çevrim içi ortamlarda, "her gün karşılaşılan bir olay" haline geldiğini ifade etti.

    Almanya Dışişleri Bakanı acil önlem alınmazsa Yahudilerin ülkeyi kitlesel olarak terk edeceğini söyledi

    ACİL ÖNLEM ALMALIYIZ

    Alman Bakan yazısında, "Bu tür düşüncelerin acı gerçeklere dönüşmemesi ve Yahudilerin Almanya'dan kitlesel ayrılışına yol açmayacağından emin olmak için acil önlemler almak zorundayız" ifadelerine yer verdi. Almanya'nın antisemitik eylemlerin yasal sonuçlarının ağırlaştırılması için çaba göstereceğini belirten Maas, bu çabanın Avrupa Birliği içerisinde daha fazla ülkenin Holokost inkârını suç sayması için de sarf edileceğini yazdı.

    Almanya Dışişleri Bakanı acil önlem alınmazsa Yahudilerin ülkeyi kitlesel olarak terk edeceğini söyledi

    ÜÇ ÜLKEDE SUÇ SAYILIYOR

    Şu anda Avrupa Birliği'nde aralarında Almanya, Belçika ve İtalya'nın da bulunduğu birçok ülkede Holokost inkârı suç sayılıyor.

    Almanya Dışişleri Bakanı acil önlem alınmazsa Yahudilerin ülkeyi kitlesel olarak terk edeceğini söyledi

    HOLOKOST NEDİR?

    Adolf Hitler liderliğindeki Nazi Partisi'nin yönettiği Nazi Almanyası döneminde, işgal edilen sınırlar içerisindeki yaklaşık altı milyon Yahudinin sistemli bir şekilde öldürüldükleri katliama verilen isimdir. Yahudilerle birlikte çok sayıda Roman, eşçinsel ve engelli kişi de katledilmiştir. Nazi katliamının ana üslerinden birisi olan Auschwitz toplama kampının müttefik kuvvetlerce kurtarılış günü 27 Ocak, çok sayıda ülkede Holokost Anma Günü olarak kabul ediliyor. BM Genel Kurulu, 2005 yılında 27 Ocak'ın Uluslararası Holokost Anma Günü olarak kabul etmişti.

    Almanya Dışişleri Bakanı acil önlem alınmazsa Yahudilerin ülkeyi kitlesel olarak terk edeceğini söyledi

    SOYKIRIMIN AMACI NEYDİ?

    Holokost'un temel motivasyonu tamamen ideolojikti. Nazilere göre "hastalıklı" olan, "insanlığa zarar vermek amacıyla gizlice çalışan" ve "her zaman dünyayı kontrol etmeyi planlayan" Yahudiler, asıl dünyayı yönetmesi gereken asil Aryan ırkın önündeki en büyük engeldi ve bu engel ortadan kaldırılmalıydı.

    Dolayısıyla vakit kaybetmek istemeyen Hitler, soykırım planını Naziler tarafından işgal edilmiş, günümüzde 35 farklı Avrupalı ülke olan sınırlar içinde hızlıca hayata geçirdi.

    Almanya Dışişleri Bakanı acil önlem alınmazsa Yahudilerin ülkeyi kitlesel olarak terk edeceğini söyledi

    TÜRKİYE SOYKIRIMDA 18 BİN YAHUDİYİ KURTARDI

    18 bine yakın Yahudi Türk diplomatlar tarafından kurtarıldı. O cesur diplomatlardan biri de Kurtuluş Savaşı kahramanı, devlet adamı, Atatürk'ün yakın dostu Behiç Erkin'di. Erkin, Birleşmiş Milletler'e göre, Paris'te büyükelçilik yaptığı sırada 18 bine yakın Yahudiyi Nazi zulmünden, yani soykırımdan kurtardı.

    Bu kahramanlık öyküsünü keşfeden isim ise Türk diplomatların barış adına mücadelelerini, kendi yaşamlarını ve kariyerlerini tehlikeye atmalarının öyküsünü anlatan 'Turkish Passport' adlı (Türk Pasaportu) belgesel filmin yapımcılığını da üstlenen Güneş Çelikcan oldu.Film, Cannes dahil olmak üzere birçok festivalde ödüle layık görüldü.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Mevlüt Çavuşoğlu Almanya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Kabinede değişiklik olacak mı? AK Partili Ömer Çelik yanıtladı İngiltere'de sigara satışı yasaklandı mı? İngiltere'de sigara yasağı başlıyor Süper Lig şampiyonluk oranları GÜNCEL NİSAN 2024! Bayern Münih Arsenal maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) B.Münih Arsenal maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Rüyada dağ görmek ne anlama gelir? Rüyada karlı dağ görmek neye işaret eder? Rüyada dağ manzarası görmek, Rüyada yeşil dağ görmek nedir? Bayern Münih-Arsenal maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! B.Münih Arsenal maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Zıt Anlamlı Kelimeler nelerdir? Tüm zıt anlamlı kelimelere örnekler nedir? Zıt anlamlı sözcükler konu anlatımı ve listesi! Tilâvet Secdesi nedir? Kuran'da Tilâvet Secdesi ne demektir? Tilâvet Secdesi kelimesinin tanımı ve anlamı! 23 Nisan üniversiteler tatil mi 2024? Bayern Münih-Arsenal maçı CANLI izle! 17 Nisan Bayern Münih-Arsenal Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 18 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Manchester City Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Real Madrid maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.City R.Madrid maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester City Real Madrid maçını şifresiz veren kanallar! Manchester City Real Madrid maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Manchester City-Real Madrid maçı CANLI izle! 17 Nisan M.City-Real Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title