Haberler

    Almanya'dan İncirlik'e 58 Milyon Euro

    Güncelleme:

    Almanya Savunma Bakanlığı, İncirlik Üssü için 58 milyon euroluk bütçeye onay verdi.

    Almanya Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü'nü ziyaretine izin vermemesi nedeniyle uzun süredir bütçeyi bekletiyordu. Spiegel Online'ın haberine göre bakanlık dondurulan 58 milyon euroluk bütçeye onay verdi.

    İNCİRLİK'E YATIRIMI ACİL İHTİYAÇ OLARAK GÖRÜYORLAR

    26 milyon euroya tornadoların keşif uçuşları için özel pist yapılacak. Şimdiye kadar Alman tornadoları, Amerikalıların pistinde park ediyordu. Bunun yanında üsdeki Alman askerlerin gecelemesi için koğuşlar yapılacak. Alman askerleri geçici barınaklarda kalıyor. 30 milyon euro ise modern karargah yapımı ve teknik donanım için harcanacak. Tornadoların keşif uçuşlarında Almanya öteki müttefiklerden teknik destek alıyordu. Böylece Almanya bu destekten bağımsız olacak. Alman ordusu, İncirlik'e yatırımı çok acil ihtiyaç olarak görüyor.

    İLİŞKİLER DÜZELECEK

    Alman ordusunun İncirlik'e yatırıma onay vermesi iki ülke arasında ilişkilerin yeniden rayına girmesine ve Alman askerlerin İncirlik'te kalmaya devam etmesine bir işaret olarak yorumlanıyor. Ermeni tasarısı nedeniyle Türkiye Alman milletvekillerin İncirlik Üssü'nü ziyarete izin vermiyordu. Bu nedenle yatırımlar bekletiliyordu. Almanya eğer ziyarete izin verilmezse, Alman askerlerin üste kalmasını uzatmamayı planlıyordu. Almanya bu hafta içinde Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü'nü ziyarete Türkiye'den izin çıkmasını bekliyor.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    İncirlik Türkiye Almanya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title