Haberler

Alman İstihbaratı Şam'a Temsilci Göndermeye Hazırlanıyor

Güncelleme:

Federal Almanya Dış İstihbarat Teşkilatı BND'nin, Suriye'de yeniden temsilcilik açmaya hazırlandığı konuşuluyor.

Federal Almanya Dış İstihbarat Teşkilatı BND'nin Suriye'de yeniden temsilcilik açmaya hazırlandığı öne sürülüyor. Alman basınında yer alan haberlerde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile işbirliğini yeniden canlandırmak isteyen BND'nin Şam'a daimi temsilci göndereceği belirtiliyor.

Şu sıralar hazırlıkların sürdüğüne dikkat çekilen haberlerde, istihbarat elamanlarının Şam'da boşaltılan Alman Büyükelçilik binasına yerleşebilecekleri iddia edildi.

KARAR 2016'NIN BAŞINDA ALINACAK

Alman hükümetinin 2016 yılı başında konu hakkında karar vereceği öne sürülürken, hükümetten henüz konu hakkında bir açıklama yapılmadı.

İNSAN HAKLARI İHLALLERİ İLŞKİLERİ KOPARDI

Spiegel Online'de yer alan konuya ilişkin değerlendirmelerde, Şam yönetiminin radikal dinci terör ile mücadele konusunda önemli bir ortak olduğu ancak, son dönemlerdeki insan hakları ihlallerinin bu ilişkileri kopardığına vurgu yapıldı.

İLİŞKİLER 2012'DE KOPMUŞTU

Suriye'de 2011 yılında iç savaşın başlamasının ardından artan devlet baskısına protesto olarak, 2012 yılında dönemin Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle (FDP) Suriye'nin Almanya büyükelçisini sınır dışı etmişti. Şam'daki Alman Büyükelçiliği ise, güvenlik gerekçesiyle kapatılmıştı.

AMAÇ ASKERLERİ KORUMAK

Almanya'nın IŞİD'e karşı mücadelede koalisyon güçlerine destek olmak amacıyla bölgeye Tornado keşif uçakları ve bin 200 dolayında asker gönderme kararının ardından, Alman askerlerine yönelik olası tehlikeleri minimize etmek amacıyla BND'nin Şam yönetimiyle yeniden ilişki kurmaya çalıştığı değerlendirmeleri yapılıyor. Almanya, Aralık ayı başında aldığı kararla IŞİD'e karşı uluslararası koalisyona destek vermeye başlamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Beşşar Esed Almanya Suriye Şam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (16)

TÜRKMEN DAĞI:

EŞ BAŞKAN ESADA KARDEŞİM PUTİNE DOSTUM DEDİNİZ TÜRKMENİ KATLETTİRDİNİZ PKK YA İSİDE AÇILDINIZ ASKERİMİZİ POLİSİMİZİ KATLETTİRDİNİZ BOP TAŞERONU SİYONİST AKP

10
10
yanıtYanıtla
Salak koyunlara:

Dış politikası mı yoksa saraybozuntusunun kendisi mi daha rezil olduğunu bilemiyorum artık. Böyle birisinin peşine takılmaktan aslında en rezil koyunları oluyor.

16
2
yanıtYanıtla
AKP Lİ ÖZLEM:

YA BİZİ HERKES KANDIRIYOR BİZ BU İŞİ YAPAMADIK TÜRKMENİ KATLETTİRDİK POLİSİ ASKERİMİZİ HANİLERE AÇILARAK KATLETTİRDİK BİRİ BU ÜLKEYİ KURTARSIN ALLAH AŞKINA

12
6
yanıtYanıtla
nkk:

hep bizim padisahin sucu 1900 yil geride yasamayi heves ederse böyle olur yalniz padisah rte.

12
4
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

tayıbım dostumdur deyıp arkasından vurursa bunu sonucuda bu olur ancak 1000 askerle uc mahalleyı sarıp top atışı yapmakla mesgul ışıdı kurtlrın uzerınden katlederek eyıtsın allah hic bır mazlumun hakkını bırakmaz

10
5
yanıtYanıtla
fehmi:

halkin yarisini dusman olan et tum dunyayi karsina al vay be siyasete bak dusman kazanma uzmanlari

9
5
yanıtYanıtla
ne oldu size Ak Hükümeti?:

vatana millete hayirli alsun, iste akp hükümetinin dis politikasi, iste ic yüzü iste marifetleri heryer fiyasko ülkemizi ne hale getirdiniz bunlari ancak vatan haini yapar kimseyle bizi dost birakmadiniz dost olmuyanlarida en büyük düsman yaptiniz, eger akp, de karinca kadar vatan sevgisi varsa hamen istifa sdip ülkemizi baskalarinadevir etmesi gerekir hich cekinmeden herkese kendi ülkemizdeki gibi sanip gidene gelenehad hudud bildirmeye calismaniz bize bu ihaneti getirdi hic kimse kusura bakmas

8
2
yanıtYanıtla
TERAZİ:

Eyy erdogan kaldınmı yalnız ABD seni sattı.sana esatla olmaz dedirtti.rusyayla anlasıp turk varlıgını ordan cıkarıyorlar sende izle dur.

7
3
yanıtYanıtla
...:

Defolsun gitsin iraklisi da zencisi de suriyelisi de... bu istilacilara arka cikan srfszdir

4
6
yanıtYanıtla
...:

herkes birbiriyle akrabalık tazeliyor , düşman olanlar ortada bir varsak dost olmuş . . . ittifak içindeler nede kolay anlaşı veriyorlar . . . bu putin el altından her yeri kendine bağlıyor . . . Türkiyede hangi hükümet olursa olsun hazırlanan tuzaklar var , her duruma her hükümete uygun kurulmuş tuzaklar . . . sen ben yok , biz iyi güçlü olursak kimsenin bize gücü yetmeyecektir . . . unutmayalım Türkiye varsa bizde varız . . .

6
3
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title