Haberler

Alman Erkekleri Ev Erkeği Olmaya Sıcak Bakıyor

Yapılan bir araştırma Alman erkeklerinin yarısının ailesi için evde kalıp ev erkeği olmaya sıcak baktığını ortaya koydu.

Aile danışmanı Nermin Yumurtacı, burada yaşayan Türk toplumunda ise halen klasik kadın erkek rolünün egemen olduğunu belirtti.

ALMANYA'da yapılan ve 500 erkeğin katıldığı araştırmaya göre Almanya'da yaşayan erkeklerinin yarısı ailesi için evde kalıp ev erkeği olmaya sıcak bakıyor. Eşleri çalışıp para kazanırken erkekler klasik ev kadını rolüne bürünmekten şikayetçi değil. Araştırmaya katılan 20 ile 50 yaş arası erkeklerin üçte ikisi kadınların kendilerinden daha fazla para kazanmalarını memnuniyetle karşılayacaklarını söylüyor. Köln belediyesine bağlı aile danışma merkezinde çalışan Nermin Yumurtacı, 20 yıllık iş yaşamı boyunca Türk erkeklerinin ev işi yapmaya sıcak bakmadığını gözlemlediğini belirterek şunları söyledi:

EŞLER ARASINDA ÇATIŞMAYA SEBEP OLUYOR

'Eğer damatlar Türkiye'den gelmişler ve kendi eğitim seviyelerinde yada Türkiye'de öğrendikleri iş dalında burada çalışamıyorlarsa, kendilerini memnun etmeyen, parası da az olan mesleklerde çalışmak zorunda kalıyorlar. ya da onlar evde kalıyorlar eşleri çalışıyor. Bunun eşler arasında büyük bir çatışmaya sebebiyet verdiğini gördük. Kadınlar hep yanlarında güçlü erkek görmek istiyorlar. Zaman zaman bu tartışmaya aileler de dahil oluyor. Eğer kadın çalışırsa damat evdeyse kayın valide, kayın peder de bunu çok hoş karşılamıyor ve bu durum aileler arasında bir sürtüşmeye sebebiyet verebiliyor. Türk erkeklerinin genelde kadınların çalışmasını onayladığını ancak kendilerinden yüksek pozisyonda çalışan eşlerini hazmedemediklerini söyleyebiliriz. '

KUşakLAR ARASINDAKİ FARK

Nermin Yumurtacı erkek bakış açısını değerlendirirken kuşaklar arasında da fark olduğunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: 'Artık bizim toplumuzda da çalışan kadınların sayısı oldukça fazla. Kadınların sürekli yakındığı konu ise iki işte birden çalışmaları yani gündüz işe gitmeleri akşam ise ev işlerinin bir hayli zamanlarını alması. Artık yeni nesil erkekler biraz daha buna özen gösteriyorlar ve karılarına yardımcı olmaya çalışıyorlar ama ağırlık yine kadınlarda. Ben bu araştırmanın bizim topluma çok uymadığını düşünüyorum. '

KLASİK KADIN ERKEK ROLÜ

Aile danışmanı Nermin Yumurtacı, Türk toplumunda halen klasik kadın erkek rolünün egemen olduğu, sadece mecburi hallerde değiştiği dile getirerek, 'Hala çok klasik, kadın ev işleriyle ilgilenir, çocuklarla ilgilenir. Malum toplumuzda hala dil sorunu da mevcut. Eğer anne okula gidip çocuğunun işini halledemeyecek, doktora gidip halledemeyecek durumdaysa baba zorunlu olarak gidiyor. Gönüllü olarak ben gerçekten çocuğumun gelişmesinde hayatının her safhasında beraber olmak istiyorum, eşim çok yoruluyor evde de ona yardımcı olayım diyen erkeklerin sayısı çok fazla değil. Her ikisi de çalışıyorlarsa günün organize edilmesi gerekli. Böylece her iki kişi için hayat hem kolaylaşır hem de hayat kalitesi artar' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title