Haberler

Aliağa'nın Merkezinde Hummalı Çalışma

- Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün Kent Merkezinde Yürüttüğü Alt Yapı Çalışmaların da Sona Yaklaşıldı. Aliağa'nın Ana Arterleri Konumunda Bulunan İstiklal ve Hükümet Caddelerinin Yeniden Düzenlenmesi Çalışmaları Kapsamında Devam Eden ve Bu Yollar ile Bağlantıları Olan Ara Sokaklardaki Çalışmalar Büyük Bir Hızla Devam Ediyor.

- Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün Kent merkezinde yürüttüğü alt yapı çalışmaların da sona yaklaşıldı. Aliağa'nın ana arterleri konumunda bulunan İstiklal ve Hükümet Caddelerinin yeniden düzenlenmesi çalışmaları kapsamında devam eden ve bu yollar ile bağlantıları olan ara sokaklardaki çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Aşıklar yolu olarak bilinen sokak ta başlatılan ve trafiğe açılan bu caddedeki çalışmalardan sonra eş zamanlı olarak Kültür Mahallesi 247, 260 , 262, 263 sokaklar ve Onat Kutlar sokak ta da alt yapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Bu sokaklarda hiç kanalizasyon bağlantısı olmayan yerlere 1 km den fazla kanalizasyon hattı döşenirken toplam 16 bin metrekarelik alanda da parke ve bordür döşemeleri yapılıyor, parsel bağlantıları yapılıyor. Aşıklar yolu ve 262 sokak ta çalışmalar biterken diğer sokaklarda ise çalışmalar bitme aşamasına geldi. Onat Kutlar Sokağında mevcut asfalt kaplama sökümü yapılarak bu sokakta da parke ve bordür döşemesi yapılarak parsel bağlantıları gerçekleştirilecek.

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya ihalesi tamamlanıp startı verilen İstiklal Caddesi ve Hükümet Caddesi yenileme projelerinin tüm hızı ile devam ettiğini ifade ederek Aliağa kent trafiğini ve kent hayatını rahatlatacak projeler ile halkın mutluluğunu hedeflediklerini belirtti. Başkan Kaya yıllardır alt yapı problemleri yaşanan bölgelerin ihtiyaç önceliklerine göre sıralanarak bir düzen içinde çalışmalara devem ettiklerini sözlerine ekleyerek " 30 yıl 25 yıl hatta daha fazla zamandan beri doğru dürüst hizmet alamamış bölgelerimizden başlayarak sorunları bir bir çözüyoruz. Kent merkezimizde başlattığımız yenileme çalışmaları kapsamında daha kanalizasyon bağlantıları olmayan yerler gördük. Bu çalışmaları bir düzen dahilinde götürerek bu ara sokaklarımızın alt yapı adına tüm eksiklerini de gidererek yolumuza devam ediyoruz. Yap boz tahtasına dönmesin diye çalışmalarımıza yön veriyoruz. İstiklal Caddesi, Hükümet Caddesi yenilenme projeleri kapsamında bu caddeler ile bağlantıları olan bu sokaklarımızın çalışmaları 15 gün içinde bitecek ve vatandaşlarımız yeni ve düzenlenmiş yollarda yaşamanın keyfine varacak. Halkımızın bu konuda bize gösterdiği anlayış ve sabır için de teşekkür ediyorum" dedi.

(YK) 20.02.2008 14:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title