Haberler

Aliağa Limanları Türkiye'nin En Yoğun İkinci Limanı

Stratejik sektörlerle dev bir sanayi kenti konumunda olan İzmir’in Aliağa ilçesi, İzmit’ten sonra Türkiye’nin ikinci yoğun limanı oldu.

Stratejik sektörlerle dev bir sanayi kenti konumunda olan İzmir'in Aliağa ilçesi, İzmit'ten sonra Türkiye'nin ikinci yoğun limanı oldu.

2015 YILINDA 4 BİN 861 GEMİ GELDİ

Ege'nin dünyaya açılan kapısı olan Aliağa Nemrut Körfezinde bulunan TÜPRAŞ, PETKİM, EGE ÇELİK, İDÇ, POAŞ, EGE GÜBRE, HABAŞ, NEMPORT, BATIÇİM, EGE GAZ, TOTAL, ALPET ve MİLANGAZ liman işletmelerinde 2015 yılında toplam 4 bin 861 gemi hareketi olurken Aliağa limanları, İzmit'ten sonra Türkiye'nin ikinci yoğun limanı oldu.

13 LİMANDAN 48 MİLYON TON ELLEÇLEME

Aliağa limanları 2015 yılında, bir önceki yıla göre 42 milyon 365 bin 293 ton olan elleçleme miktarını da artırarak toplam 48 milyon 794 bin 379 ton elleçleme miktarına ulaştı. 2014 yılında 536 bin 518 TEU olan konteyner yük hareketleri 2015 yılında da artış göstererek toplam 580 bin 250 TEU olarak gerçekleşti.

Aliağa limanlarının yükselen grafiğini değerlendiren Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa limanlarının Akdeniz ve Ege'de ülkemize stratejik üstünlük sağlayan dev bir dış ticaret noktası konumunda olmasına dikkat çekti.

ÜLKE DIŞ TİCARETİNİN YÜZDE 12'Sİ ALİAĞA'DA ELLEÇLENİYOR

Aliağa limanlarının, her geçen yıl performansını artırarak yükselişinin devam ettiğini ifade eden Saka, "Denizcilik firmaları zaman, maliyet ve derinlik avantajı ile daha fizibıl olan Aliağa limanlarını tercih ediyor. Aliağa tek başına ülke dış ticaretinin yüzde 12'sini elleçliyor. Limanlarda yaşanan gemi hareketleri bakımından da Türkiye'nin en yoğun ikinci limanı konumunda. İstatistikler, Aliağa'da yapılan ve yapılacak yatırımların ne kadar doğru olduğunu gösteriyor" dedi.

"DÜNYANIN ÖNEMLİ LİMAN BÖLGELERİNDEN BİRİ OLACAK"

Yakın gelecekte Aliağa'nın dünyanın en önemli liman bölgelerinden biri olacağını kaydeden Saka, "Ege'nin en büyük entegre limanı olacak olan Petkim Limanının işletmesini dünyanın en büyük terminal işleticilerinden APM Terminals üstlendi. Aliağa'daki diğer limanlar da yeni bir yatırım dönemine girdi. Şunu biliyoruz ki Aliağa liman ve lojistik sektöründe önümüzdeki süreçte Türkiye'de ve dünyada önemli bir noktaya gelecek. Bu nedenle ileride bu büyük rakamların kenti kilitlememesi için bölgenin ihtiyaç duyduğu ulaşım altyapısı ve lojistik merkez yatırımlarının hayata geçirilmesi çok önemlidir" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Aliağa İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500

Yorumlar (1)

İ.Vehbi TÜRK:

Sayın yetkililer Aliağa hızlı bir şekilde büyüyor. Bu büyümeye uygun yollar artmıyor. Aliağa Menemen yolu 1984 yılında duble yol oldu. O zamandan bu yana yol tamir ediliyor ve kullanılıyor. Araç sayısı o zaman 500ile 1000 arasında idi. Şu anda yaklaşık 30. 000 araç kayıtlı trafiğe. Hergün dışarıdan gelen tırlar tankerler mevcut yollar kaldırmıyor. Çok acil bir şekilde Aliağa, nın doğu tarafına Manisa ve Akhisar yönüne yeni bir karayolu arteri açılması gerekiyor. Ayrıca yeni imar yapılması acil . .

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title