Haberler

Ali Sürmeli kimdir? Ali Sürmeli kaç yaşında, aslen nereli? Ali Sürmeli biyografisi!

Güncelleme:

Televizyonun sevilen yapımlarından Eşkıya Dünya'ya Hükümdar Olmaz dizisindeki Doğan Baba rolüyle izleyicinin karşısına çıkan Ali Sürmeli gündeme geliyor. Ali Sürmeli kimdir, kaç yaşında ve nereli olduğu merak ediliyor. Ali Sürmeli rol aldığı projeler sayesinde sık sık araştırılıyor. Peki, Ali Sürmeli kimdir? Ali Sürmeli kaç yaşında, aslen nereli? Ali Sürmeli biyografisi!

Oyuncu Ali Sürmeli biyografisini araştıran hayranları, Ali Sürmeli kimdir ve kaç yaşında olduğunu merak ediyor. Ali Sürmeli kaç yaşında, nereli, kimdir soruları gündeme geliyor. Ali Sürmeli 1959 yılında Bingöl'de dünyaya geldi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Devlet Konservatuvarı "Tiyatro" bölümünden 1985 yılında mezun olan sanatçı, Sokak Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde görev yaptı. Ali Sürmeli kimdir? Ali Sürmeli kaç yaşında, aslen nereli? Ali Sürmeli biyografisi! Detaylar haberimizdedir...

ALİ SÜRMELİ KİMDİR?

Ali Sürmeli, 7 Nisan 1959 tarihinde Bingöl'de dünyaya geldi. Aslen Muş - Varto Omeriyan köyündendir. Babası Anadolu'da birçok şehirde görev yapmış bir postacıydı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Devlet Konservatuvarı "Tiyatro" bölümünden 1985 yılında mezun olan sanatçı, Sokak Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde görev yaptı. Sinema filmleri ve dizilerde oynadı.
İlk başrolü 1995 yılında oynadığı ve yönetmenliğini Tülay Eratalay'ın yaptığı Düş, Gerçek, Bir de Sinema adlı filmdir. Deli Yürek dizisiyle televizyonda tanındı. Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde can verdiği Zaza Dayı karakteriyle hafızalara kazınmıştır. Çarpışma adlı dizide Cansız rolü ile ekran karşısına geçti. Son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Doğan Baba karakteriyle rol almaya başlamıştır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Ali Sürmeli Ali Sürmeli Bingöl Baba Gündem Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title