Haberler

Aktaş Holding, Çin, Kuzey Amerika ve Rusya'da Üretime Başlıyor

Bursa'da kurulu Aktaş Holding, 110 milyon Euro'luk cirosunu 2011 yılında 130 milyon Euro'ya ulaştırmayı hedefliyor.

Otomotiv sektörüne yönelik hava süspansiyon körüğü üretiminde ve yedek parça değişim pazarında Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük, yüzde 16'lık payıyla dünyanın ise 3'ncü büyük firması olan Bursa'da kurulu Aktaş Holding, 110 milyon Euro'luk cirosunu 2011 yılında 130 milyon Euro'ya ulaştırmayı hedefliyor Otomotiv sektörüne yönelik hava süspansiyon körüğü üretiminde ve yedek parça değişim pazarında Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük, yüzde 16'lık payıyla dünyanın ise 3'ncü büyük firması olan Bursa'da kurulu Aktaş Holding, 110 milyon Euro'luk cirosunu 2011 yılında 130 milyon Euro'ya ulaştırmayı hedefliyor.

Aktaş Holding, Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş ile İcra Kurulu Başkanı Burhan Kurt'un İstanbul'da düzenlediği bir toplantıyla 2010 yılı sonuçları ile 2011 yılı yatırım plan ve hedeflerini aktardı.

Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş, 2023'te üretim hedefini ise yıllık 6 milyon 500 bin olarak açıklayarak, Aktaş Holding olarak bu tarihe kadar yüzde 35 pazar payına ulaşmayı ve değişim pazarında dünyanın en büyük şirketi olmayı amaçladıklarını söyledi. Şahap Aktaş, dünyanın değişik ülkelerinde üreten yapan bir grup vizyonuyla hareket ettiklerini 2011'de 25 milyon dolarlık yeni yatırımla Çin, Rusya ve Amerika'da üretim ve montaj tesisleri kuracaklarını açıkladı. Yıllık 2 milyon adet üretimi bulunan Aktaş Holding, 2011 yılında toplam 2 milyon 800 adetlik üretimi hedeflerken, Çin'de halen yıllık 150 bin adet olan üretimini de 10 kata yakın artırarak 2013 yılında 1 milyon 500 bin adede ulaşacağını bildirdi.

-10 YILDA DÜNYA LİDERİ OLMA HEDEFİ-

Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı Burhan Kurt Holding'in kısa ve orta vadede hedeflerini değerlendiren sunumunda, 2010 yılında 110 milyon Euro ciro ve 500 kişilik istihdam ile bir önceki yıla göre yüzde 40 büyümeye imza attığını belirterek, "Bu büyüklük ile hava süspansiyon körüğü üretiminde dünya pazarının yüzde 16'sını elinde bulunduran şirketimiz, şu anda Türkiye lideri konumunda bulunuyor. Aynı zamanda Avrupa'da da lider konumunda bulunan Aktaş Holding, dünyada ise üçüncü büyük konumunda. 2011 yılı için hedefimiz bir önceki yıla göre yüzde 20'lik bir büyüme hacmini yakalayarak ciromuzu 130 milyon liranın üzerine taşımak. Yeni yatırımlarımızla çalışan sayımızı da 685'e yükselteceğiz. Hedefimiz ise, kendi sektörümüzde 10 yıl içerisinde dünyanın lider üreticisi olmak" dedi.

-"2014'TE HALKA ARZ EDECEĞİZ"-

Dünya liderliği için birçok alanda önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Kurt, "Agresif bir pazarlama sürecine girdik. 2023 yılına kadar satış ve büyüme hedeflerimiz net olarak belirlendi. Buna ek olarak AR-GE tarafında da Türkiye'de cirodan ortalama 0,86 pay ayrılırken biz Aktaş Holding olarak yüzde 3'lük bir pay ayırıyoruz. Bu ayırdığımız payın sonuçlarını ise dünya ortalamalarına yakın sayılarda yaptığımız patent başvurularından görebiliyoruz. 2014 yılına kadar yarattığımız tüm bu değeri halka arz etmek istiyoruz. Bu boyutu ile de bakıldığında Aktaş Holding, kurumsal ve sürdürülebilir bir yapı kurmak adına her türlü girişimi yapıyor" diye konuştu. Burhan Kurt, Aktaş Holding'in 5 farklı ülkede üretim yapan, altı kıtada faaliyet gösteren büyük bir yapıya dönüştüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aktaş Holding olarak, kısa süre içerisinde Rusya'da yüksek teknolojiye dayalı bir yatırım yapmayı hedefliyoruz. Buna ek olarak Çin'deki fabrikamızı kendi binamıza taşıyarak o bölgede de önemli bir kapasite artışı sağlayacağız. Kuzey Amerika ve Almanya'da montaj hatlarımızı devreye alarak, pazara yakınlık avantajı ile maksimum verimi almayı hedefliyoruz."

-"TURQUALITY KAPSAMINDA OLMAK GURUR KAYNAĞIMIZ"-

Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş ise yaptığı konuşmada Aktaş Holding'in hızlı bir şekilde büyümesini devam ettireceğini belirterek, yatırım ve büyüme planlarına ilişkin olarak şunları söyledi:

"Önümüzdeki iki yılda 25 milyon dolara yakın bir yatırım ile Çin, Rusya, Kuzey Amerika ve Almanya'da yeni üretim sahaları hayata geçiriyoruz. Bunun yanı sıra Brezilya, Bulgaristan ve Türkiye'de iki farklı şehirde yer alan üretim alanlarımızı da geliştireceğiz. Özellikle sektörümüzde dünya ortalamasının üstünde bir büyüme oranı ile 2023 yılında ülkemizi kendi sektöründe lider olarak temsil eden ilk firma olma hedefindeyiz. Söz konusu dönemde tüm dünya pazarının yüzde 35'ine sahip olmayı hedefliyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirmek adına dünyanın birçok ülkesinde daha yatırımlar yapıyoruz. Tüm uluslararası şirketlerde olduğu gibi, Türkiye merkezli bir şirket olarak dünya çapında büyüme hedefliyoruz. Büyüme çalışmalarının yanı sıra markalaşmaya da büyük önem veriyoruz. Büyük bir gururla ifade etmek istiyorum ki, markalarımızdan Airtech, Turquality kapsamına alındı. Bu da bizlerin yaptığı çalışmaların ne kadar doğru yolda ilerlediğini gösteriyor."

Aktaş, Türkiye'nin yanı sıra Brezilya, Çin, Rusya ve Kuzey Amerika'daki yatırımlarıyla, "Taşıt üretiminin önde gelen pazarlarını içten fethedeceğiz" şeklinde konuştu.

-AR-GE BÜTÇESİ YÜZDE 3-

Türkiye'de şirketlerin Ar-Ge bütçelerinin cirolarına ortalama oranının yüzde 0,86 olduğunu belirten Şahap Aktaş, Aktaş Holding'de bu oranın yüzde 3 olduğuna dikkat çekerek, "Aktaş'ı bir dünya şirketi yapan en önemli güçlerimizden birisi Ar-Ge merkezimiz. Ar-Ge merkezimizde halen 25 mühendis çalışıyor. Bu sayıyı önümüzdeki dönemlerde 50'ye çıkartarak rekabet karşısındaki üstünlüğümüzü artırarak devam ettireceğiz" dedi. Aktaş şirketlerinin bazı önemli ulusal ve uluslararası projeler içerisinde de yer aldığını ifade eden Aktaş, kamuoyunda New York taksisi olarak anılan Karsan'ın projesinde de yer aldıklarını söyledi. Şahap Aktaş, sosyal sorumluluk yaklaşımlarına verdiklerini önemin bir sonucu olarak Aktaş Eğitim Vakfı'nın da önemine vurgu yaparak, "Ülkemizin en büyük eksiklerinden bir tanesi olan eğitim konusunu temel bir misyon edindik. Bu çerçevede vakfımızı da bu yılın başında kurarak, eğitim ihtiyacı olan gençlerimizin bu ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İşimize olan bağlılığımızın yanı sıra ülkemizi yarınlara taşıyacak olan gençlere karşı da sorumluluklarımız var. Bu çerçevede vakıf çalışmaları da bizler adına büyük önem taşıyor. O nedenle yönetim ekibimizden gerekli temsilcileri vakıf için seferber ettik" dedi. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title