Haberler

Akillerin Balıkesir Ziyareti Olaylı Geçti

Balıkesir'deki akil insanlar heyetinin ziyareti olaylı geçti.

Balıkesir'deki akil insanlar heyetinin ziyareti olaylı geçti.

Akşam saatlerinde gerçekleşen Otel Basri'deki çözüm süreci toplantısına katılan Akil İnsanlar Marmara Heyeti temsilcileri Ahmet Gündoğdu ve Levent Korkut, STK temsilcileriyle bir araya gelirken, bu toplantıya katılmak üzere otele gelenler dışarıda bekleyen polis barikatı arkasındaki protestocu gruplar tarafından yumurtalı saldırıya uğradı. Tepkili kalabalığın su şişesi ve yumurta sağanağı polislerin kurduğu barikat sayesinde etkisiz kaldı. Otel içindeki toplantıda da ilginç bir görüntü yaşandı. Davet edilmedikleri halde içeriye girmeyi başaran İşçi Partili bir çift, akil insan temsilcilerine birtakım sorular yönelterek cevap isteyince ortalık bir anda karıştı. Kıbrıs Gazisi olduğunu söyleyen Boğaç Keleş ve eşi Yeşim Engin Keleş, çözüm süreci toplantısına katılanların sadece AK Partililerden oluştuğunu, bunun halkı aldatmaktan başka birşey olmadığını söyledi. Salondan büyük tepki alan İşçi Partili polisler tarafından dışarıya çıkarılmak istendi ancak sorularına cevap almakta ısrar edince bir masaya oturtuldu. Basına kapalı geçen toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Keleş çifti hiçbir şekilde sorularının cevaplanmadığını belirtip tepki gösterdi. Bu arada, Keleş çifti otelden çıktıktan sonra gazetecilere açıklama yaparken bunları da akiller grubundan zanneden protestocu kalabalık büyük tepki gösterdi.

Öte yandan, protestocu grup içerisinde yer alan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şubesi başkan ve üyeleri de akil insanlar başkanlığındaki çözüm süreci toplantısına tepki gösterdiler. "Terörün bitmesini hiç kimse benden, bizden daha fazla isteyemez" diyen dernek başkanı Haydar Filiz, "Terörün bitirilmesi için birilerinin sizi illa akil insan mı seçmesi gerekirdi? Balıkesir'de 2012 yılında 6 şehit, 2011 yılında ise 5 şehidimiz var. Ben Balıkesir'deki şehit ailesi ve gazilerin dernek başkanıyım. Aynı zamanda şehit haberlerini ailesine ulaştıran ekibin içerisindeyim. Yani evine gidip de 'Sizin çocuğunuz şehit oldu' diyen ekibin içindeyim. Emin olun ki bu haberi kimse vermek istemiyor. Ben soruyorum bu akil insanlara; Siz kaç tane şehit ailesine şehit haberi verdiniz? Terör ortamını yaşayan bir gazi olarak, şehit haberini ailesine veren bir kişi olarak o salonda bulunan herkesten daha çok ben terörün bitirilmesini istiyorum. Biz camia olarak bu kişileri akil olarak görmesek de kendilerini böyle gören bu akil insanlar ve onları akil kabul edenlere söylemek istediklerimiz var. Türkiye'de Kürt meselesi diye bir şey yoktur, terör meselesi vardır. Terör örgütü asla Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamaz" diyerek tepkisini dile getirdi.

Bu arada, otel içerisinde devam eden toplantı geç saatlerde sona erdi. Polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri arasında otelden çıkan Ahmet Gündoğdu ve Levent Korkut güvenli bir şekilde Balıkesir il sınırına kadar refakat edilerek Bursa'ya geçtiler. Balıkesir'de Otel Basri'de gerçekleşen çözüm süreci toplantısının güvenli bir şekilde yapılması için alınan tedbirleri Vali Yardımcısı Nusret Şahin takip etti.

(YU)

02.05.2013 23: 36: 20

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Gündoğdu Levent Korkut Balıkesir Marmara Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
title