Haberler

Akil İnsanlar, Bozkırın Tezenesinin Kabrinde

Güncelleme:

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu, Kırşehir görüşmeleri sonrasında ünlü bozlak ustası merhum Neşet Ertaş'ın mezarını ziyaret etti.

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu, Kırşehir görüşmeleri sonrasında ünlü bozlak ustası merhum Neşet Ertaş'ın mezarını ziyaret etti.

Heyet üyesi Hilal Kaplan, Muharrem Ertaş ve Neşet Ertaş'ın mezarına uğramadan gitmek istemediklerini belirterek, "Çünkü burası abdallar diyarı ve gönül erlerinin yüzyıllardır birbirine sevgi ve muhabbet aktardığı bir yerdir. Neşet Ertaş vefat ettiğinde ben Diyarbakır'daydım. Edirne'den Diyarbakır'a bir yas havası bütün Türkiye'yi kapladı çünkü onun türküleri bütün Türkiye'yi kaplıyordu. Neşet Ertaş'ı en son canlı dinleme imkanı bulduğumda söylediği bir türkü vardı. İnsan haklarından bahseden bir türkü, çok rastlamıyoruz. 'Yurtta insan hakları olsun, bunu bilen de çok olsun' diyordu. Bizde o temenni ile bu yola çıktık. Ruhları şad olsun. Yüzyıllardır bir irfan geleneğinin temsilcisiydi onlar. Umarız biz de o geleneği temsil eden ve bir sonraki nesle aktaran kişiler olabiliriz. Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu.

Kırşehir temaslarını tamamlayan heyet, Yozgat'a hareket etti. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hilal Kaplan Neşet Ertaş Diyarbakır Kırşehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title