Haberler

Çin aşısı için gönüllü olmuştu! Prof. Dr. Özkan kendisinde görülen yan etkiyi ilk kez açıkladı

Güncelleme:

Çin'den getirilen koronavirüs aşısının gönüllü olarak testlerine katılan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "İlk dozda bir günlük bir baş ağrım oldu ama ikinci dozda çok ciddi bir yan etkisi olmadı" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan, tüm dünyanın en kısa sürede koronavirüs belasından kurtulmasını temenni ederek aşı çalışmalarının önemine işaret etti.

"İnşallah aşılar faydalı olur. Şu an etkilerini biz de bilmiyoruz, merakla bekliyoruz. İnşallah Türk aşılarımız da bir an önce piyasaya çıkar, çok etkili olur. Aşılar yarışır, Türk aşıları da bu yarışa girer inşallah" diyen Özkan, insanların biraz nefes alabilmesi için aşıların önemli olduğunu söyledi.

"TEK UMUDUMUZ AŞI"

Salgının dünyayı etkilediğini ifade eden Özkan, şunları kaydetti; "Dua ediyoruz, insanlık umarım bu beladan kurtulur. Çin'den getirilen aşının deneme çalışmalarına ben de katıldım. İlk dozda bir günlük bir baş ağrım oldu ama ikinci dozda çok ciddi bir yan etkisi olmadı. Ağrının nedenini bilemiyoruz aşıdan mıydı psikolojik miydi? Ben de sonuçlarını merakla bekliyorum ama faz 3 çalışması olduğu için kurallarına riayet etmek gerekiyor. Onlar, 'tamam bu faz 3 çalışması kırıldı' dediği anda sonuçlarına bakılacak. O zaman anlayacağız 'baş ağrısı yapan neydi?' diye. Aşı çalışmaları bizim için çok önemli çünkü tek umudumuz aşı. Herhangi bir ilaç maalesef bulunamadı. Aşı çalışmalarının sonuçlarını merakla bekliyoruz."

Prof. Dr. Özkan gönüllüsü olduğu korona aşısının yan etkisini açıkladı: İlk dozda bir günlük baş ağrım olduAkdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan

"İNŞALLAH BİZDEN DE GÜZEL HABERLER GELİR"

Akdeniz Üniversitesinin de aşı üzerine çalışmalar yürüttüğüne değinen Özkan, "Bu süreçler çok hızlı olamıyor maalesef çünkü güvenli olması gerekiyor. Etkin olduğunu kanıtlamanız gerekiyor. Aşı çalışmalarımız hızla devam ediyor. İnşallah bizden de güzel haberler gelir" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Çin Halk Cumhuriyeti Özlenen Özkan Akdeniz Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500

Yorumlar (178)

cengo:

bizden başka çin aşısını alan ülke yok herkes alman kaynaklı aşıyı kullanıyor ama bizim cepte para kalmadığı için mecburi bunları kullanıyoruz çünkü '' KOSKOCA DEVLET AŞIYI NASIL ALAMAZ'' demesinler diye HAYATLARIMIZ TEHLİKEDE

31
46
yanıtYanıtla
kullandığım dil:

iğrenç

yanıt0
yanıt1
meto:

1.çin aşısı daha pahalı ve daha zor üretmek 2.abd almanya kanada japonya ab ğlkeleri ihtiyacından fazla 2-3 kat sipariş verdi. istesen de alanazsın 3-almanya ya nisana kadar 11 milyon aşı gidecek. yani 5 milyon kişiye yetecek. nisandan sonra üretime bağlı. herkes aşılanamayacak. çin aşısı miktar olarak fazla alabiliyorsun. 4. çin süper aşı yapsada abd almanya ab japonya almaz. malum nedenler 5.çin aşısı inaktif güvenli yöntem. mrna aşısı soru işareti 5-10 yıl sonra etkisi çıkabilir. 6.peru şili bae endenozya vs aldı.

yanıt2
yanıt4
Erol:

Cepte para yok onun için mi bütün dünyaya tıbbi yardımı biz götürürken süper dediğiniz devletler çöktü Siz kendi ülkenize düşmansınız Erdoğan gitsinde ülke yok olsun diyen tiplersiniz Beğenmiyorsanız gidin Dış devletlerden sağlık hizmeti alın Tabi koridorlarda ceset torbası olmasanız bari

yanıt21
yanıt19
aşının:

milliyeti olmaz. bizden önce endonezya aldı haftaya aşı yapmaya başlıyacaklar. cahillik ne güzel netten öğrendiğinle oprof oluyorsun

yanıt4
yanıt3
SONUÇ:

Bi üçkağıtlar dönüyorda du bakalım , yan etkisi kısırlaştırılma gibi geliyor . Nüfus çoğalmasın ayakları olabilir .

37
12
yanıtYanıtla
Ilhan:

Sana bisey olmaz

yanıt0
yanıt0
Gözlerime inanamadım:

Bu rektöriye hanımın güzelliği beni benden aldı sanırım aşık oldum

14
26
yanıtYanıtla
turko:

nasıl bi abazasın ? kadının Adnan oktarın kediciklerinden farkı yok ? neyin azgınlıgı la bu ?

yanıt0
yanıt0
Aklını tek bir şey için kullanıyor bu:

İlk önce rektör demeyi öğren cahil

yanıt5
yanıt3
Tüm 178 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title