Haberler

Akaryakıt İstasyonu Soyguncuları Yakalandı

Konya'da 2 ayrı akaryakıt istasyonunu, çalışanları ellerindeki tabanca ve bıçakla tehdit edip soyup kaçan 23 yaşındaki Uğur D.ve arkadaşı 24 yaşındaki Uğur Ç., kullandıkları kiralık otomobille yakalandı.

Konya'da 2 ayrı akaryakıt istasyonunu, çalışanları ellerindeki tabanca ve bıçakla tehdit edip soyup kaçan 23 yaşındaki Uğur D. ve arkadaşı 24 yaşındaki Uğur Ç., kullandıkları kiralık otomobille yakalandı. Her iki soygun olayı da saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

İlk olay, dün saat 03.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi İstanbul Yolu'nda bulunan akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışan 25 yaşındaki Mustafa Çiçek ve 28 yaşındaki Mehmet Yılmaz ofiste oturdukları sırada, içeriye ellerinde bıçak ve tabanca bulunan kar maskeli 2 kişi geldi. Ardından tabancayı Çiçek ve Yılmaz'ın üzerine doğrultup, kasadaki paraları vermelerini istedi. Çiçek ve Yılmaz da işyerine ait ceplerindeki yaklaşık 700 TL'yi verdi. İki şüpheli, ardından koşarak uzaklaştı. Akaryakıt çalışanları da polise haber verdi. Polis, güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler sayesinde kar maskeli iki kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı.

Ardından bu kez saat 00.15 sıralarında merkez Meram İlçesi Karaman Caddesi üzerindeki bir akaryakıt istasyonunda soygun meydana geldi. Elinde bıçak ve kar maskesi bulunan 2 kişi, akaryakıt istasyonunun ofis bölümüne gelerek orada bulunan pompacı 46 yaşındaki İsmail Soylu'dan, tehditle kasa ve cebindeki paraları vermesini istedi. Soylu ilk olarak cebinden bir miktar para çıkartıp verdi. Bunun üzerine bir şüpheli, "Tüm paraları boşalt" deyip bıçağı Soylu'nun üzerine doğru rastgele savurdu. Sol elinden yaralanan Soylu daha sonra işyerine ait olan cebindeki diğer paraları da verdi. O sırada kar maskeni başından çıkartan Uğur Ç.'den yazar kasayı kontrol etmesini istedi. Boş olduğunu anlayan 2 kişi, yaklaşık 300 TL'yi alıp, istasyonun yakınına park ettikleri otomobile binip kaçtı.

Güvenlik kamerası kayıtlarından kaçtıkları otomobilin plakasını belirleyen polis, yaklaşık 1 kilometre ileride 2 kişiyi yakaladı. Şüpheliler Uğur D. ile Uğur Ç. gözaltına alınınken, otomobilde yapılan aramada 2 bıçak bulundu. Soygunda kullandıkları otomobilin ise kiralık olduğu saptandı.

AKARYAKIT İSTASYONLARINI ÇOK PARA VAR DİYE SEÇMİŞLER

Hırsızlık ve kapkaçtan poliste sabıka kaydı bulunan 2 şüpheliden Uğur Ç., suçlamaları kabul etmedi. Suçunu itiraf eden Uğur D. de soygunları arkadaşı Uğur Ç. ile birlikte gerçekleştirdiklerini, akaryakıt istasyonların çok par var diye tercih ettiklerini anlattı.

UYUŞTURUCU HAP ALMAK İÇİN SOYGUNU GERÇEKLEŞTİRMİŞLER

Dün akaryakıt istasyonu çalışanlarından aldıkları 700 TL ile yemek yiyip, uyuşturucu hap aldıklarını belirten Uğur D.'nin ifadesinde uyuşturucu hap almak için soygunları gerçekleştirdiklerini söylediği öğrenildi.

Şüphelilerin kar maskelerini seyyar satıcıdan 1'er TL'ye aldıkları, olayda kullandıkları kuru sıkı tabir edilen tabancayı ise boş bir araziye attıkları belirtildi.

Şüphelilerin 2 arkadaşıyla birlikte geçen Temmuz ayında evini tadilat yaptırmak için bileziklerini kuyumcuya satan 78 yaşındaki İ.Ö.'nün çantasını alıp kaçtıkları ve parayı harcadıktan sonra Uğur Ç.'nin babasına ait işyerinde kendi aralarında tartışırken Uğur Ç.'nin babasının ihbarı üzerine yakalanmıştı. Şüpheliler çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Uğur D. ve Uğur Ç., yapılan sorgulamanın ardından Adliye'ye sevk edildi.

HK, HD(İA/SS)

---

D.: Demirci

Ç.: Çeçen - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title