Haberler

Ak Partili Ceylan'dan 'Khk' Açıklaması

AK Partili Ceylan'dan 'KHK' açıklaması AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan: "(696 sayılı KHK'nın 121.

AK Partili Ceylan'dan 'KHK' açıklaması

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan :

"(696 sayılı KHK'nın 121. maddesi) Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye yönelik gerçekleştirilen eylemlere karşı direniş gösteren insanların işlediği suçları ortadan kaldırmak maksatlı, iyi niyetli bir yaklaşıma çeşitli ithamlar yüklemek kabul edilebilir bir durum değil"

ANKARA - AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, 696 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname'nin 121. maddesine ilişkin olarak, "Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye yönelik gerçekleştirilen eylemlere karşı direniş gösteren insanların işlediği suçları ortadan kaldırmak maksatlı, iyi niyetli bir yaklaşıma çeşitli ithamlar yüklemek kabul edilebilir bir durum değil" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 98. yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Ceylan, Ankara'nın geçmişte ticaretiyle ünlü bir şehir olduğunu belirterek, "Atatürk'ün Ankara'ya gelişiyle bu olgu yeniden dirilişe geçmiştir. Mustafa Kemal, Ankara'yı başkent ilan ederken 'Ben Ankara'yı coğrafyadan değil, bir cumhuriyet merkezi olarak tarihten öğrendim. Ankara'ya tarihte bir cumhuriyet kurmuş ve onu uzun yıllar yaşatmış bir kent olduğu için geldim' sözlerine yer vermiştir. Bu sözler Ankara'nın tarihte ne kadar önemli bir yerinin olduğunu göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Ceylan, tartışmalara neden olan 696 sayılı KHK'nın 121. maddesine ilişkin soruya, "15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında FETÖ'cülere karşı canını ortaya koyan vatandaşlar demokrasiye sahip çıkma adına mücadele etti. Bu insanlar tankların üzerine çıkarak, Genelkurmay Başkanlığı Karargahına izinsiz girerek Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suç işlediler. Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye yönelik gerçekleştirilen eylemlere karşı direniş gösteren insanların işlediği suçları ortadan kaldırmak maksatlı, iyi niyetli bir yaklaşıma çeşitli ithamlar yüklemek kabul edilebilir bir durum değil. 1931 yılındaki buna benzer olaylar karşısında alınan hükümet kararları vardır. Kararı alan da CHP'dir. 696 sayılı KHK'daki uygulamalara eleştiride bulunanların 1931 yılında alınan karara bir yanıt vermeleri gerekir" cevabını verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nevzat Ceylan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title