Haberler

AK Parti Seçim Otobüsü Yakıldı

Güncelleme:

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından yerel seçimlerde kullanılan ve onarım için sanayiye götürülen otobüs, kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar tarafından kullanılan seçim otobüsü gerekli bakım ve onarımların yapılması için 3 gün önce sanayi sitesine götürüldü.

Park halinde bekletilen otobüs Yeni Oto Sanayi Sitesi'nde saat 22.30 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı. Sitenin güvenlik görevlileri tarafından fark edilen olayın haber verilmesi üzerine itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Van Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri otobüs ve çevresinde detaylı inceleme yaparken, olay yerine gelen Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan da çalışmaları yerinde inceledi.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, sanayi sitesine gelerek Karaaslan'dan bilgi aldı.

"TAHAMMÜLSÜZLÜK PROBLEMİ"

Karşılaştıkları manzara karşısında söyleyecek söz bulamadıklarını, büyük bir tahammülsüzlük durumu yaşadıklarını vurgulayan Kayatürk, şunları söyledi:

"2011 seçimlerinde kentte 4 otobüsle çalışırken de hergün otobüslerimize saldırılar düzenleniyor, camları kırılıyor, vatandaşlarımız tehdit ediliyordu. Öyle bir anlayış var ki şu anda bunu anlamak imkansız. Sanayide tamir edilmeyi bekleyen seçim otobüsümüze bile tahammülleri yok. Böyle bir anlayış yerin dibine batsın. Otobüs yanabilir, kaza olabilir ama an büyük problem tahammülsüzlük problemidir. Bugün Van'da ve tüm ilçelerinde insanlar bu tahammülsüzlükten yaka silkmektedir. Bu saldırılar bizi halkımızdan ayıramayacak. Belediye başkan adaylarımıza da saldırılar oldu ama biz asla halkımızla kucaklaşmaktan vazgeçmedik. Bunların hesabını sandıkta da yargıda da soracağız."

"SALDIRIYI KINIYORUM"

İnsanların artık, kan, gözyaşı ve şiddet istemediğini, çözüm süreciyle birlikte barışı sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiğini dile getiren Kayatürk, şöyle konuştu:

"Bölge insanı, 'artık bu anlayış bizim kaderimizin üzerinde oturmaktan geçsin' diyor. Yerel seçimler bitti ve bu otobüsümüz yerel seçimlerde kullandığımız otobüstü. Şu anda bir seçim yok. Tamir için burada bekleyen bir otobüsümüzdü ve onarımının ardından gönderilecekti. Ama buna bile tahammül edilmedi. Ama bilsinler ki biz hergün daha da güçlenerek halkımızın karşısına çıkacak, onlarla kucaklaşacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bütün yapılan saldırıları kınıyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar biz hizmetlerimize, Van'ı kalkındırmaya devam edeceğiz."

"VAN'DA ÇOK İYİ BİR HAVA VARDI"

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise otobüsün geçen seçimlerde kullanıldığını ve tamir için sanayiye götürüldüğünü anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan saldırı tahammülsüzlüğün en belirgin göstergesidir. Başbakanımızın Van mitingine olan tahammülsüzlüktür. Başbakanımızın Van'da yaptığı açıklamaların ardından kentte olumlu bir hava vardı. Çözüm sürecinin olumlu bir şekilde sonuçlanması için çabanın devam edeceğinin açıklanması umutları arttırdı. Buna tahammül edemeyen kesimlerin gerçekleştirdiği bu saldırıyı şiddetli kınıyorum ve faillerinin en kısa zamanda bulunmasını istiyorum. İnşallah 10 Ağustos'ta halkımız cumhurbaşkanını seçecek ve gereken cevabı verecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Van Emniyet Müdürlüğü Osman Nuri Gülaçar Burhan Kayatürk Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (28)

T.C ER:

TAYYİP İÇİN MAĞDUR ROLLERİ OYNAMAK İÇİN İYİ BİR FIRSAT OLMUŞ ...EMİNE SULTANLA ÇIKIP BUNADA AĞLARLAR ŞİMDİ....

14
11
yanıtYanıtla
erd:

Recep kendisi gitti oralari karistirdi, halk da cevap verince ya tahammulsuzluk ya da teröristlik oluyor.

14
9
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

İYİ OLMUŞ. ZATEN KUL HAKKI YEMEKTEN CEHENNEMDE DE YANACAKLAR.

12
11
yanıtYanıtla
muğlalı:

akp yakmıştır diyen arkadaşlar...kimin yakıp yıkmaya meyilli olduğunu gayet iyi biliyoruz

13
5
yanıtYanıtla
ihsan:

yapanın eline sağlık güzel olmş

5
12
yanıtYanıtla
işiten:

şuna bak sen veya sizingibi düşünen erkeklere sesleniyoruz madem yiğitsiniz işit size meydan okuyor gidin işitin karşısına erkekmisiniz neysiniz görün ne yapıyorlar sizin gibi kürt lerin içindeki ermeni bozuntularını yıllarca pkk diye besleyen destek veren kürt kardeşlerimizin başına bela olan doğudaki siz ermeni kürtleri nden biz doğulu kürtlerde nefret ediyoruz siz pkk yı besleyen amerika israil ermeniler hatta almanya fransa ingiltere şimdi karşınıza işiti çıkardı siz hala uyanmadınız BİZ DOĞULU ÖX KÜRT MÜZLÜMAN KÜRTLER OLARAK BU İNSANLARI DOĞUDA İTEMİYORUZ DEFOLUN KÜRTLERİN İÇİNDEN BİR KÜRT OLARAK İÇTENLİKLE DİYORUZ ARTIK HERŞEY İŞİT ÖRGÜTÜNLE BELLİ OLDU VATANIMIZ TÜRKİYE BAYRAĞIMIŞ AY YILDIZLI BAYRAK TIR NE MUTLUYUM TÜRKÜM DİYENE ÖZ MÜSLÜMAN KÜRTLER BU PKK YA TAVİZ VERMEYELİM BUNLAR ERMENİ DİR AK PARTİNİN ARABASINI YAKMAK KORKAKLIKTIZ BİZ KÜRTLER GEREKİRSE AKP YE BİRDEĞİL YANAN ARABANIN YANINA 10 TANE ARABA ALIRIZ UNUTULMASIN

10
5
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

zaten haram para ile alınmıştır kesin.olacağı bu idi.

8
6
yanıtYanıtla
tarafsız:

niye seçim sırfasında trafoya giren kediler oluyordu demokraside niye hdp nin seçimkonvoyuna silahla saldırı oluyor niye tırlarla silahlar gidiyor ve daha bir sürü şey tarafsız biri olarak bunu hdp lilerin yaptığını düşünmüyorum o kadar çok bağış yapıldı bu guzelım otobusude akp yakmıstır sırf oy almak ıcın duygu sömürüsü bunlar yarın kalkar bunlar benım otobusumu yaktı dıye bagırırlar burdan aklı olan tum vatandaşlara sesleniyorum beyin bedava biraz kullanın lütfen ...

4
9
yanıtYanıtla
murat konya:

yananı allah görür

10
2
yanıtYanıtla
s özkan:

bu yakma ışıyle oğraşan kesınlıkle ermenıtohumudur rebım onuda öyle yaksın

6
5
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title