Haberler

AK Parti Milletvekili Uçma: "Pkk Ayrı Hdp Ayrı Değildir"

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, milletin her şeyin farkında olduğunu belirterek, “PKK ayrı HDP ayrı değildir.

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, milletin her şeyin farkında olduğunu belirterek, "PKK ayrı HDP ayrı değildir. Milletimiz zaten bunu asla ayırt etmiyor" dedi. Sancaktepe 4. Kitap Fuarı'nın açılışına katılan Uçma, terör sorununun çözülmesi için silahların üzerine beton dökülmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve 1. Bölge Milletvekili adayı İsmet Uçma ve Milletvekili adayı Alim Erdemir, Sancaktepe 4. Kitap Fuarı'nın açılışına katıldı. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in de katıldığı açılışa vatandaşların ilgisi büyük oldu. Fuar alanını dolaşan Milletvekili Uçma, gündemi değerlendirdi. Her zaman alanlarda halkla birlikte olduklarını ifade eden Uçma, "Türkiye'de özellikle 7 Haziran'dan sonra daha önce mevcut olan algılar ağırlaştırılarak yönetilmeye başlandı. Unutmamak gerekiyor, Çanakkale'de 7 düvelle savaştık. Bugün Cumhurbaşkanımızın şahsında ortaya konulan olaylarla, 77 düvelle savaşıyoruz. Bu savaşın galibi iyiler olacaktır" dedi.

Türkiye üzerinde bir algı oyunu gerçekleştirilmeye çalışıldığını hatırlatan Uçma, "Bu algı yönetimini sadece Türkiye'ye yapmıyor, Türkiye'deki işbirlikçileri, taşeronlar, dışarıdaki ülkemiz düşmanları ile el ele veriyor ve birlikte yapıyorlar. Milletimiz bunu fark etti. ve mutlaka PKK'yı bütün unsurları ile birlikte düşünmesi gerekiyor. PKK ayrı HDP ayrı değildir. Milletimiz zaten bunu asla ayırt etmiyor. Bu süreçte verdiğimiz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar büyük gayretleri ile bu vatanı vatan kılıyorlar. Ama inşallah daha fazla şehit vermeden, daha fazla kan dökülmeden bu sorunların bir an önce sulh ve selamet içerisinde çözülmesini diliyorum. Bunun tek yolu var o da belli. Silahlar gömülecek, üzerine beton dökülecek. Başka türlü istismar araçlarına bundan sonra müsaade etme imkanımız asla söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

1 Kasım'daki seçimlerin daha farklı olacağını ve katılımın da yüksek olacağını belirten Uçma, "AK Parti'nin, zaten 13 yıldır ülkeyi yöneten bir partinin yüzde 41 oy alması çok büyük bir hadise. Ama diğer partilerin de meclise taşınması ile tek başına iktidarı engellenmiştir. Dikkat edin burada. Şimdi bir ana muhalefet partisi oy kaybediyor, zil takıp oynuyor. Bir iktidar diyelim ki oy kaybedebilir, yıpranabilir. Ama nasıl oluyor da CHP hem oy kaybediyor, hem seviniyor. Tek bir dert var. Bunların tamamı bu millet tarafından bu kötü süreçlere, Paralel Yapı'ya, 17-25 Aralık operasyonlarına, Gezi olaylarına ve teröre yataklık etme suçlarına dahil oldukları için yargılanacaklardır. Bu millet bunları yargılayacaktır" diye konuştu. Uçma, "Bugün ülkemizin başına tasallut eden terör belası, içten, siyasilerden, medyadan ve ekonomik alanlardan destek bulmasının, tutunma şansı yoktur. O halde teröre yardım ve yataklık etmekten dolayı kimin bir katkısı varsa tamamı önümüzdeki günlerde yargılanacaktır. Hukuk içinde kalarak yargılanacaktır. Millet yargılayacaktır. Milletin vicdanı yargılayacaktır" şeklinde sözlerini tamamladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi İsmet Uçma Ak Parti Pkk Politika Güncel Haberler

title