Haberler

AK Parti'lilere Taşlı Saldırıda Bir Kişi Gözaltına Alındı

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Hacı Özkan, dün Tarsus ilçesinde referandum çalışması yaptıkları sırada uğradıkları taşlı saldırının, kendilerini durdurmak amacıyla yapıldığını söyledi.

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Hacı Özkan, dün Tarsus ilçesinde referandum çalışması yaptıkları sırada uğradıkları taşlı saldırının, kendilerini durdurmak amacıyla yapıldığını söyledi. Olayda yaralanan 5 partilinin hastanede tedavi altına alındığını, parti araçlarının camlarının kırıldığını belirten Özkan, "Bir kişinin yakalandığı ve gözaltına alındığı, çalışmaların devam ettiği bilgisi geldi bize" dedi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum çerçevesinde çalışma yapan Milletvekili Hacı Özkan, AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül ve parti üyelerine bir grubun taşlı saldırıda bulunması sonucu 5 kişi hafif yaralandı. AK Parti Yenişehir İlçe Binasında saldırıyla ilgili İHA'ya açıklama yapan Özkan, artık bu milletin kendi anayasasını 'evet' diyerek onaylaması gerektiğini düşündüklerini ifade ederek, "Bu çerçevede, 18 maddelik anayasa değişikliğini gerek evlerde gerek iş yerlerinde gerek açık hava toplantılarında vatandaşlarımıza anlatmamız gerekiyor. Dün Tarsus ilçemizde Şahin Mahallesi'nde bir programımız vardı. Orada fazla esnaf yoğunluğu yok ama 'girmeyeceğimiz yer, çalmayacağımız kapı, sıkmayacağımız el olmayacak. Sıkmadığımız el bizim değil' düşüncesiyle milletimizin ve ülkemizin menfaatine olan yeni anayasayı anlatmamız gerek" diye konuştu.

"Balkondan bir tuğlanın bana doğru atıldığını gördüm"

Şahin Mahallesi'nde çalışmaları devam ederken, 'hayır' sloganları atılmaya başlandığını anlatan Özkan, "Ben önde gidiyordum, bizim teşkilatlar da kalabalık bir şekilde arkadan geliyordu. Sloganlarla birlikte de taşlar, sopalar, ben duyuyordum sesleri. Ama ben çalışmama devam ettim. O arada balkondan bir tuğlanın bana atıldığını gördüm, hafif şekilde sıyırdı, danışmanımın omzuna değdi. Partimizin araçlarının camları kırıldı. Daha sonra güvenlik güçlerimiz olayı yatıştırdı. Hatta orada bir memur arkadaşımız da darp edildi. Olayda yaralanan 5 arkadaşımız hastaneye kaldırıldı, 10'a yakın arkadaşımız da ayakta tedavi gördü" ifadelerini kullandı.

"Çalışmalarımız ses getirince Mersin'de biraz paniklediler"

"Amaçları, bizim strese girip çalışma yapmamamız" diyen Özkan, 2009'da da Akdeniz Belediye Başkan Adayı olduğunu anımsatarak, "Bu konuda iddialıyım, nerede ne olacağını biliyorum, çünkü Mersin'i çok iyi tanıyan biriyim. Çamlıyayla'dan Anamur'a kadar Mersin'i çok iyi biliyorum. Hangi mahallede hangi görüşte insanların yaşadığını çok iyi biliyorum. İnsanlar Kürtçe biliyorsa Kürtçe çalışma yapıyoruz, dolayısıyla biz onlara dokunuyoruz. Dokunurken siyasi dokunma değil, yüreğimizden geldiği gibi yaşlımıza, gencimize, hastamıza dokunuyoruz. Bu çalışmalar da ses getirdiğinden dolayı Mersin'de biraz paniklediler. Hastaneye kaldırılan 5 arkadaşımız tedavi altına alınırken, biz de 500 metre ilerideki pazarı gezdik ve hastaneye gittik. Arkadaşları ziyaret ettik, hastane yetkililerinden bilgi aldık. Kimisi başından, kimisi sırtından kimisi belinden yaralanmıştı taşlarla. Büyük büyük taşlar vardı" şeklinde konuştu.

Hastane ziyaretinden sonra da çalışmalarına devam ettiklerini ve devam edeceklerini vurgulayan Özkan, bugün Avrupa ve terör örgütlerinin 'hayır' için çalıştıklarına dikkat çekti. 2002'de AK Parti'nin iktidara gelmesinden sonra Türkiye'nin hızla ilerlediğini ve geliştiğini söyleyen Özkan, bunun da Batı'yı rahatsız ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Şu anda da 'evet' çıktığı takdirde kesinlikle Türkiye'yi artık kimsenin tutamayacağı ve Türkiye'nin büyük hedeflerine ulaşacağı ve dünya lideri olacağı korkusuyla Batı da terör örgütleri de çalışma yapıyor. Ancak siyasi görüşü ne olursa olsun milletimizin 'evet' diyerek yeni anayasaya kesinlikle destek vermesi gerekiyor."

"Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı"

"Onlar tedbirliydi, bazı bölgelerde amaçları oraya girilmesin" diyen Özkan, "Ama ben 'girmeyeceğim yer kalmayacak' diyorum ve yaşadığım sürece her yere gireceğim, çünkü her yer bizimdir, her yerde bizim vatandaşımız var. Onların amacı bizi durdurmak. Biz de onların amacı doğrultusunda hareket edersek çalışma yapamayız. Bizim dik durmamız, çalışma yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla birileri bizi taşladı, birileri protesto ettiler diye çalışmayı bırakırsak başarılı olamayız. Bu millet her bölgede, her kesimde bize yüreğinde yer ayırmış. Bizim o millete ulaşmamız, yeni anayasayı anlatmamız gerekiyor. Birileri de bundan rahatsızlık duyuyor. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürünün saldırıyla ilgilendiğini belirten Özkan, olayla ilgili emniyet güçlerinin çalışmalarının devam ettiği bilgisini vererek, "Bir kişinin yakalandığı ve gözaltına alındığı, çalışmaların devam ettiği bilgisi geldi bize" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hacı Özkan AK Parti Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title