Haberler

AK Parti Konya'da Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor

AK Parti Konya'da seçim çalışmalarını sürdürüyor AK Parti Konya Milletvekili Baloğlu: "Cumhurbaşkanı, geçmiş Cumhurbaşkanları gibi bir noter vazifesi göremez"KONYA - AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ve AK Parti Meram ilçe teşkilatı referandum çalışmalarını sürdürüyor.

Ak Parti Konya'da seçim çalışmalarını sürdürüyor

Ak Parti Konya Milletvekili Baloğlu: "Cumhurbaşkanı, geçmiş Cumhurbaşkanları gibi bir noter vazifesi göremez"

KONYA - AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ve AK Parti Meram ilçe teşkilatı referandum çalışmalarını sürdürüyor.

16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum için AK Parti'de çalışmalar sürüyor. Referandum çalışmaları kapsamında Meram Muhtarlar Odası ziyaretine AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdulkadir Özöğür ve çok sayıda parti üyesi katıldı.

AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdulkadir Özöğür, referandum için destek isteyerek Meram Muhtarlar Odasının yeni binasının hayırlı olmasını diledi.

Hızlı karar almak için sistem değişikliğinin gerekliliğine değinen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, "16 Nisan'da önümüze tekrar bir sandık geliyor. Tabi bu çok önemli bir referandum, çok önemli bir adım. Bir sistem değişiyor. Türkiye için belki geçmişte 10 yıllar öncesi olması gereken bir sistemi inşallah 16 Nisan'da hepimizin desteğiyle gerçekleştireceğiz. Bugün dünyaya baktığımız zaman özellikle 2. Dünya Savaşından sonra şekillenen dünyada galip devletlerin, hakim devletlerin hepsinin ya başkanlık ya da yarı başkanlık ile yani icraatlarını hızlı yapabileceği, gelişebileceği daha hızlı ilerleyebileceği bir sistemle yönetildiğini görüyoruz" dedi.

"Cumhurbaşkanı, geçmiş Cumhurbaşkanları gibi bir noter vazifesi göremez"

Yapılacak referandumun önemine dikkat çeken Baloğlu, "Bu bir yerel seçim değil, burada belediye başkanı seçmeyeceğiz. Bu bir genel seçim de değil, burada milletvekili de seçmeyeceğiz. Cumhurbaşkanı da seçmeyeceğiz. Sadece ülkenin daha ileriye gidebilmesi için, daha iyi yönetilebilmesi için geçmişte yaptığımız çünkü biz 2007'daki referandum ile cumhurbaşkanımızı halkın seçmesini size sorduk, millete sorduk ve millet bunu yüzde 68 ile kabul etti. Şimdi yüzde 52 oyla seçilmiş Cumhurbaşkanı, geçmiş Cumhurbaşkanları gibi bir noter vazifesi göremez ki. Yani yetki ve sorumluluk sahibi olması lazım" diye konuştu.

Ziyaretin ardından kentsel dönüşümün devam ettiği Şükran Mahallesine geçildi. Kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Şükran Mahallesindeki çalışmalarımız bir yıldır devam ediyor ve 1. Etap kapsamındaki 100 bin metrekarelik alanda yüzde 85 ile anlaşma ve uzlaşma sağladık. Şükran Mahallesindeki bu alan yaklaşık 40-50 yıllık yapılardan oluşuyordu. Bu yapıların çoğu da yığma yapılar. Şehrin merkezinde kalbi diyebileceğimiz bu konumdaki bölgede aynı zamanda kent ekonomisinde kazandırılması ve buradaki 22 tarihi ve kültürel mirasın gün yüzüne çıkarılması ve yoğunluğun düşürülmesi suretiyle belediye olarak kentsel dönüşüm projesi yaptık" ifadelerini kullandı.

(İB-AH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Baloğlu AK Parti Meram Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title