Haberler

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner: "Bölgeyi Ateş Topuna Çevirmek İsteyen Emperyalist...

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner: "Bölgeyi ateş topuna çevirmek isteyen emperyalist güçlerin değirmenine su taşıyacak her girişim Türkiye'nin ulusal güvenliği için de tehdit oluşturur"ANKARA - AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "Bölgeyi ateş topuna çevirmek...

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner : "Bölgeyi ateş topuna çevirmek isteyen emperyalist güçlerin değirmenine su taşıyacak her girişim Türkiye'nin ulusal güvenliği için de tehdit oluşturur"

ANKARA - AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "Bölgeyi ateş topuna çevirmek isteyen emperyalist güçlerin değirmenine su taşıyacak her girişim Türkiye'nin ulusal güvenliği için de tehdit oluşturur" dedi.

AK Partili Metiner, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Metiner, AK Parti Hükümeti olarak ne Suriye'nin kuzeyindeki Kürtlerin kazanımından ne de Barzani'nin varlığından rahatsızlık duyduklarını belirterek, Barzani yönetimi ile herkesten daha fazla ve önce işbirliği yaptıklarını ifade etti. Metiner, "Bölgeyi ateş topuna çevirmek isteyen emperyalist güçlerin değirmenine su taşıyacak her girişim Türkiye'nin ulusal güvenliği için de tehdit oluşturur. Kerkük için 'Türkmen şehri' diyenler de 'Kürt şehri' diyenler de dillerine dikkat etmelidir. Şehirlerin etnik temelli tanımlanması yanlıştır. Bunu Türkiye'ye de uyarlarsak; İstanbul ne kadar Türk ise Diyarbakır da o kadar Türk'tür, İstanbul ne kadar Kürt ise Diyarbakır da o kadar Kürt'tür. Şehirlerimizi Türk-Kürt, Sünni-Şii ekseninde tanımlayamayız. Türkiye hepimizin ortak vatanıdır, sadece Türklerin devleti ve vatanı değildir, Kürtlerin de bu ülkede yaşayan bütün unsurların da vatanıdır. 15 Temmuz'da darbe başarılı olsaydı, Barzani çoktan gitmiş olacaktı. Erdoğan'ın dostluğunu ve uyarılarını çok fazla önemsemesi gerekiyordu. 1975 tecrübesinden ders almamış olacak ki hala ABD'den, uluslararası koalisyondan medet umuyor. Baba Barzani'ye yapılanın aynısı Mesud Barzani'ye de yapılabilir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, seslenen Metiner, "Bir kez olsun dik dur, Che Guevara gibi dik dur, Deniz Gezmiş edebiyatı yapıyorsun, Bolivya Dağlarında Che Guevara edebiyatı yapıyorsun, bir kez dik dur Kemal Bey, dik dur. Suriye'nin kuzeyinde terör örgütüne tırlar dolusu silah yardımı yapan Amerika, emperyalizm eleştirisi yap. Varsa yoksa Erdoğan, 'Hükümetimiz ne yaparsa yanlış, Amerika, Almanya, AB ülkeleri ne yaparsa doğru.' İnsan kendi ülkesine bu kadar mı kıyıcı olur" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nu eleştiren Metiner, "Hiç bir AK Parti'li milletvekilinin bunun dışında seçenekler sunmaya hakkı yoktur. Eski ünvanına dayanarak hiç kimsenin yapması doğru değildir. Kendi kişisel fikirlerini elbette söyleme hakkına sahiptir ama Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu politikaların dışında hiç birimizin, hiç bir AK Parti'li milletvekilinin bir şey söyleme hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

Gökçek'in istifasına ilişkin soruya Metiner, "Deriz ki 'bu saatten itibaren senin olmaman olmandan daha iyidir'. Belediye Başkanı arkadaşım da der ki 'eğer ben partime, bu davaya zarar veriyorsam, bir Melih Gökçek değil, bin Melih Gökçek feda olsun.' Biz AK Parti'li yiğitler böyle düşünürüz. Biz makamlarımıza tutunan insanlar değiliz. Melih Gökçek, kendisi ve Ankara için en doğru kararı verecektir" diye konuştu. (AUÖ - BC -

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Metiner Ak Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title