Haberler

AK Parti İstanbul "Hedef 2023 Buluşmaları" Toplantısı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı yöneticileri, "Hedef 2023 Buluşmaları" kapsamında yapılan istişare toplantısında, İl Başkanlığı kurucu üyeleri ile bir araya geldi.

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı yöneticileri, "Hedef 2023 Buluşmaları" kapsamında yapılan istişare toplantısında, İl Başkanlığı kurucu üyeleri ile bir araya geldi.

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ev sahipliğini İl Başkanı Selim Temurci'nin yaptığı toplantıya, AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Kurucu İl Başkanı Alaattin Büyükkaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İTO eski Başkanı Murat Yalçıntaş ile il yürütme ve yönetim kurulu üyeleri ile kurucu yönetim kurulu üyeleri katıldı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci, toplantıda, "Hedef 2023 Buluşmaları"nın önemine değinerek, partinin kuruluş aşamasında emeği geçenlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Temurci, medeniyet değerlerinde evvelin ve ahirin kavramlarının olduğunu ifade ederek, "Bizler bir dava için mücadele veriyoruz. Bu davanın evvelinde olanlar bizim için değerlidir. Dava olarak gördüğümüz bu siyasi hareketin İstanbul'da büyümesinde emeği olan, ilk tuğlayı koyanlar sizlersiniz. Sizlerle bu akşam bir arada olduğumuz için Rabbime hamd ediyorum. Mevla birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Emeklerinize değer vererek, onlardan örnek alarak çalışmalarımızı daha iyi noktalara taşımanın gayreti içindeyiz." ifadelerini kullandı.

Vefanın medeniyetlerine çok yakışan bir kelime olduğunu vurgulayan Temurci, "Teşkilatımıza hizmet etmiş, tecrübeli ağabeylerimizle buluşmalarımızı, istişarelerimizi sürdüreceğiz. Kurucu liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bizlere hedef olarak koyduğu 2023 vizyonuna birlikte yürüyoruz. Bu yüzden bu buluşmaları 'Hedef 2023' kapsamında yapmaya karar verdik. Geldiniz, değer kattınız, Allah hepinizden razı olsun." değerlendirmesini yaptı.

15 Temmuz gecesi yaşanan gelişmelerin Türk milleti için bir milat olduğunu ifade eden Temurci, şöyle devam etti:

"15 Temmuz, milletimiz ve bizim için adeta yeni bir doğum günü oldu. Milletimiz için milat olmuştur. O gece en büyük gücümüzün teşkilatlarımız ve birlikteliğimiz olduğunu gördük. Böyle bir teşkilat içinde mücadele vermek, yol yürümek ömrümüzün en anlamlı işidir. Bizler İstanbul olarak Güneydoğu'da olanlara kayıtsız kalamazdık. Gönül Köprüsü Platformunu kurarak, bölgeye defalarca gittik. 'Nerede kanayan bir yara varsa orası bizim için Çanakkale'dir' dedik. Oralara İstanbul'un yardımlarını ve sevgisini ulaştırdık. Diyarbakır'ı kardeş il olarak gördük. Kardeş Diyarbakır'a yine defalarca gittik. Yardım kampanyalarını belediyelerimizle birlikte yaptık. Bizler İstanbul teşkilatları olarak birlik ve beraberlik ruhu içerisinde olmalıyız. Bizleri güçlü kılan bir arada olmamızdır. İnşallah kardeşlik ve birlik buluşmalarımız her daim devam edecektir."

AK Parti İstanbul Kurucu İl Başkanı Büyükkaya da kuruluşundan bu yana geçen sürede kaydedilen istikrara değinerek, İstanbul'un önemine dikkati çekti.

Büyükkaya, yola çıkarken şiarlarının "Biz birbirimize kenetlenirsek, birbirimizi seversek, birbirimizin değer verirsek ve saygı gösterirsek başarılı oluruz." şeklinde olduğunu kaydederek, "Birlik ve kardeşlik ruhu, o günden bu güne İstanbul teşkilatlarında devam etti. Bu istikrarı getirdi. Bu kutlu şehre hizmet etmek herkese nasip olmaz. Türkiye'nin pusulası İstanbul'dur. Sorumluluğu büyüktür ve görüyorum ki sizler bu bilinçle yol yürüyorsunuz. Bu şehir büyüyüp güçlendi mi, Türkiye'nin her yerinde bu hissediliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul için bir sözü var. 'İstanbul Türkiye'nin özetidir.' Bu sorumluluğun altından ancak birbirimizi seversek ve kardeşliğimizi sürdürürsek kalkabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda kurucu yönetim kurulu üyeleri kendilerine yapılan bu davetten duydukları mutluluğu dile getirerek, AK Parti'nin kuruluş sürecinde yaşadıklarını toplantıya katılanlarla paylaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Alaattin Büyükkaya AK Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title