Haberler

AK Parti İl Başkanı Küreci Açıklaması

AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, "CHP İl Teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'ndan, Başbakanı'na, İçişleri Bakanı'ndan MİT Müsteşarı'na, bakanlarından valilerine kadar devletin tüm kurumlarının, teröre yardım ve yataklık ettiğini öne sürerek, suç duyurusunda bulunma ihaneti ve gafletinde bulunmuştur" dedi.

Ak Parti İl Başkanı İhsan Küreci, "CHP İl Teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'ndan, Başbakanı'na, İçişleri Bakanı'ndan MİT Müsteşarı'na, bakanlarından valilerine kadar devletin tüm kurumlarının, teröre yardım ve yataklık ettiğini öne sürerek, suç duyurusunda bulunma ihaneti ve gafletinde bulunmuştur" dedi.Küreci, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarında yürütülen barış sürecinin kan, kaos ve terörden nemalanan birçok odak tarafından baltalanmak istediğini ifade etti.Bazı kişilerin "AK Parti yıkılsın da ne olursa olsun" fikriyle çalıştığını belirten Küreci, "CHP İl Teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'ndan, Başbakanı'na, İçişleri Bakanı'ndan MİT Müsteşarı'na, bakanlarından valilerine kadar devletin tüm kurumlarının, teröre yardım ve yataklık ettiğini öne sürerek suç duyurusunda bulunma ihaneti ve gafletinde bulunmuştur" dedi.AK Parti'nin terörü bitirmek için her türlü çabayı gösterdiğini vurgulayan Küreci, "AK Parti iktidarları ve teşkilatları, Türkiye Cumhuriyeti'nde terörü bitirmek, kan akmasını durdurmak için her türlü çabayı göstermiş ve göstermeye de devam etmektedir. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin cesaret edemediğine cesaret ederek, terörün bitmesi için ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda ortaya koyduğu açılım politikalarıyla Cumhuriyet tarihinde görülmemiş hak ve özgürlükleri bölge insanına sunmuştur" diye konuştu.Türkiye Cumhuriyeti tarihinin hiçbir döneminde görülmemiş kararlılıkla PKK terör örgütüne yönelik operasyonlara başlandığını hatırlatan Küreci, terör örgütüne tarihinin en büyük tahribatının yapıldığını, bugün PKK'nın en zor günlerini yaşadığını söyledi. Çözüm sürecini bitirmek isteyenlerin operasyonları "Devlet katliam yapıyor" diyerek durdurmak istediğini vurgulayan Küreci, şöyle devam etti: "Çünkü tek bir dertleri var o da iktidar olmak. Terörmüş, insanlar ölüyormuş hiç ama hiç umurlarında değil. Her şey apaçık ortadayken yapılan her türlü çaba ve mücadele ortadayken CHP İl Teşkilatının yapmış olduğu bu suç duyurusu, ancak ve ancak PKK'ya yarar sağlar. Apaçık utanmadan şunu demek istiyorlar: 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti teröristtir' . Biz bunu kabul edemeyiz. Emanet oylarla Türkiye Büyük Millet Meclisine soktukları terör işbirlikçisi HDP ile kol kola olanlar, bugün ne gariptir ki bizleri terörü desteklemek, yardım ve yataklıkla suçluyorlar."

CHP'ye HDP eleştirisi

Küreci, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün de 7 Haziran seçimlerinden sonra "HDP'ye destek vermek hataydı" dediğini belirterek, şöyle konuştu: "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Ekim 2013 tarihinde bir gazeteye yaptığı röportajda 'Dağdaki adam gelip siyaset yapacaksa onun yolunu açacaksın' diyor. Bizler teröriste 'Silahı bırak, ülkeyi terk et' derken Kılıçdaroğlu Meclis'e davet ediyor. 17 Ocak 2013'de CHP eski milletvekili Hüseyin Aygün Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunuyor. Açıkça teröristi destekliyor. Hüseyin Aygün'e suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorlar mı?. 21 Ekim 2014'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Üniversitesinde bir konferansta 'YPG bizim için terör örgütü değildir' diyor. 12 Kasım 2015 CHP'li Mehmet Bekaroğlu, PKK operasyonlarının hukuk dışı olduğunu sosyal medyadan tüm dünyaya duyurmuştur. Ülkeyi bölen, gençleri katleden örgüte yapılan operasyonlara 'Hukuk dışı' demek, teröre destek değil midir? CHP'nin eski milletvekillerinden ve Anadolu Partisinin Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan 7 Haziran seçimleri öncesinde, CHP'nin Güneydoğu'da HDP'yi desteklediğini savunuyor. Partiden ayrılanlar itiraflarda bulunuyor. 7 Haziran akşamı CHP Genel Merkezinin önündeki CHP ve HDP sevinçlerini hepimiz hatırlıyoruz sanırım. Girdiği hiçbir seçimi kazanamamış Kılıçdaroğlu ve teşkilatı HDP'nin barajı aşmasına seviniyor. 10 Şubat 2016'da CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP milletvekili Gürsel Tekin, İngiltere Parlamentosunda düzenlenen bir panelde PYD'nin terör örgütü olmadığını söylüyor. Tanrıkulu'nun bu sözleri sırasında Gürsel Tekin'in şekilden şekile girdiği videolarda mevcuttur. 14 Mart 2016 Ankara'da 37 vatandaşımız terör örgütü tarafından öldürülürken CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, PKK'nın kanalında izleyicilerine propaganda yapıyor."Küreci, CHP'li yetkililere seslenerek, terör meselesinde siyaset yapılmamasını istedi. Toplantıya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Milletvekili Nihat Öztürk, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti AK Parti Küreci Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title