Haberler

AK Parti Adana İl Başkanı: Anayasal Hakkımızı Kullanıyoruz

Güncelleme:

AK Parti Adana İl Başkanı Yeni, seçim sonuçlarına itiraz edilmesinin ardından diğer siyasi partilerden gelen tepkilere anlam veremediklerini belirtti.

AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Adana Büyükşehir'de seçim sonuçlarına itiraz edilmesinin ardından diğer siyasi partilerden gelen tepkilere anlam veremediklerini belirtti. İtirazın anayasal hakları olduğuna dikkat çeken Yeni, "İnsanların kafasında herhangi bir tereddüt kalmasın, biz de en azından kendimizi eksik olan bir şey kalmadığı psikolojisini ortaya koyalım düşüncesiyle teşkilatımız olarak böyle bir çalışma içerisine girdik" dedi.

Başkan Yeni, AK Parti İl Binası'nda Adana milletvekilleri Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç, Necdet Ünüvar ve İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse ile birlikte basın toplantısı yaptı. Adana'nın herhangi bir olay olmadan centilmence seçim sürecini atlattığını ifade eden Fikret Yeni, seçim neticesinde geçersiz sayılan çok ciddi bir oyun söz konusu olduğunu söyledi. Başkan Yeni, AK Parti olarak Adanalıların vermiş oldukların oyun daha şeffaf ve gerçekçi bir şekilde tespiti amacıyla seçim kurullarına bugün gerekli itirazı yaptıklarını belirterek, "İtirazlar takdir edersiniz ki bizim yasal hakkımız. Biz yasal hakkımızı kullanınca her nedense çok ciddi bir tepki ortaya çıktı bazı siyasi parti mensuplarınca. Bunu anlayabilmiş değiliz. Yasanın verdiği bir hakkın kullanılması neden bu şekilde yanlış bir algı ortaya konmak istercesine ifade ediliyor bunu anlayabilmiş değiliz" dedi.

Adana'da 50 bin civarında geçersiz oy tespit edildiğini hatırlatan Yeni, şunları aktardı:

"Şimdi bu geçersiz oyların tespitini yapan sandık kurulları malumunuz bu konuda çok fazla deneyimi olmayan belki de ilk defa bir birleşik oy pusulasını hayatında gören kişiler tarafından yapılan tespitler tarafından ortaya çıktı. Biz istiyoruz ki bu işte daha deneyimli, bu işi yasal mevzuat çerçevesinde yapmakla yetkilendirilmiş kişiler görsün. Onların gördüğü çerçevede Adana hiç olmazsa kafasında her hangi bir soru işareti olmaksızın seçimi atlatsın istiyoruz. Malumunuz geçmişte Adana'da yaşanan seçim sürecinde değişlik spekülasyonlar oldu. Aslında biz yapmış olduğumuz bu hareketle Adana kamuoyunda muhtemel çıkabilecek herhangi bir spekülasyonları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Ama her nedense bizim yapmış olduğumuz ve tamamen yasal hakkımızı kullanılmasından ibaret bu başvurularımız bazı siyasi parti milletvekillerimize ve genel başkan yardımcısı düzeyince parti yetkililerince sanki çok olağan üstü bir halmiş gibi ifade edilmekte. Madem ki demokratik çerçevede yapılan seçimle bu seçimi aldıklarını düşünüyorlar, kendileri de bizim bulunduracağımız seçim kurulu üyesi kadar seçim kurulu üyesi bulundurabilecekleri 5-6 tane bu konuda profesyonel, hatta hukukçulardan müteşekkil insanların önünde açılacak olan sandıklarda oyların tespiti neden kendilerini rahatsız ediyor anlayabilmiş değilim."

İl Başkanı Yeni, bugün basında çıkan haberler nedeniyle basın toplantısı yapma gereği duyduklarının altını çizerek, "İnsanların kafasında herhangi bir tereddüt kalmasın, biz de en azından kendimizi eksik olan bir şey kalmadığı psikolojisini ortaya koyalım düşüncesiyle teşkilatımız olarak böyle bir çalışma içerisine girdik. Yapmış olduğumuz şey kanuni bir hakkımız. Bu hakkın kullanılmasında her nedense seçim kurulların baskı oluşturuluyor, seçim kurullarına baskı oluşturulacak gibi hatta tam aksine kendilerince baskı oluşturdukları bir söylem içerisindeler. Ben buradan o arkadaşlara şunu belirtmek istiyorum; madem kazandınız çok şeffaf bir ortamda bu Adana kamuoyuyla paylaşılsın" ifadelerini kullandı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Şükrü Erdinç Necdet Ünüvar Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

AHMET BULUTCUahmetbulutcugi@yahoo.com.tr:

YA KABUL EDİN SİZ HAZIMSIZSINIZ. SİZE ADANA ŞALGAMI TAVSİYE EDİYORUM. İTİRAZ SENİN ANAYASAL HAKKIN DA 21 BİN OY ALARAK SEÇİLEN MHP NİN BAŞKANININ BAŞKAN SEÇİLME HAKKI ANAYASAL HAK DEĞİL Mİ?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title