Haberler

AK Parti Giresun Milletvekili Geldi, Giresun Belediyesi'ni Eleştirdi

AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Giresun Belediyesi'ni eleştirerek, "20 milyon TL ile devredilen belediyenin borcu 36 milyon TL'ye yükselirken, karşılığında yapılan hiç bir proje göremiyoruz" dedi.

AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Giresun Belediyesi'ni eleştirerek, "20 milyon TL ile devredilen belediyenin borcu 36 milyon TL'ye yükselirken, karşılığında yapılan hiç bir proje göremiyoruz" dedi.

Geldi, bir basın toplantısı düzenledi. Giresun Belediyesi'nin, elde ettiği kaynaklarla yeni yatırımlar yapmamasına rağmen her geçen gün borçlandığını belirten milletvekili Geldi, kentte ciddi bir trafik ve çöp sorunu bulunduğuna dikkat çekti.

Milletvekili Geldi, "Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 'Şehrin Gülen Yüzü' sloganıyla yola çıkarken biz 'gülen yüz mü, becerikli eller mi?' diye sormuştuk. Bugün geldiğimiz noktada gülen yüzün şehrin sorunlarını çözemediğini ve her geçen gün sorun üzerine yeni sorunların eklendiğini görüyoruz. Seçimlerin ardından 20 milyon TL ile devredilen belediyenin geçen zaman içerisinde borcunun 36 milyon TL'ye ulaştığını öğreniyoruz. Bunun yanı sıra kadınlar pazarında belediyeye ait arazi ihale edilmiş ve yapılacak binada satılan katlar ve dükkanlarla belediyeye ekonomik gelir sağlanacağı belirtiliyordu. Biz bu noktada belediyenin elde ettikleriyle ve sattıklarıyla ilgili açıklama bekliyoruz" dedi.

Giresun Belediyesi'nin yaptığı Atapark Projesini de eleştiren Milletvekili Geldi, "Geçmişte daha fazla yeşil alan olan ve şehrin nefes aldığı Atapar yapılan çalışmalarla oturulamaz hale geldi.Sadece burada yeni yapılan dükkanlarla rant kapıları açıldı. Kamu yararına yapılan bir çalışma göremiyoruz. Ayrıca burada tarihi tescilli bulunan bir camimiz var ve tescilli yapıların çevresinde yapılacak çalışmalarla ilgili Anıtlar Kurulu'ndan gerekli izinlerin alınması gerekir.Bunların yapılıp yaplmadığını da bilmek istiyoruz. Yapılmadıysa biz gerekeni yaparız.Asla göz yummayız. Çünkü bu Atapark projesi neye göre yapıldı bilmiyoruz.Yapılan çalışmalarla şehrin nefes alacağı tek alanı betonlaştırıldı.Birkaç ağaç vardı onlar da yok edildi" dedi.

Kentin bir diğer sorununun trafik ve çöp olduğunu

vurgulayan Milletvekili Geldi, "İktidarımız döneminde ekonominin iyiye gitmesi sonucu ülke genelinde olduğu gibi şehrimizde de araç sayıları arttı ve şehrimiz bu araç trafiğini kaldıramaz hale geldi. Bu soruna çözüm üretmesi gereken belediye de ne yazık ki bir proje geliştiremedi. Alternatif yollar ve caddeler ortaya koyamadı. Alpaslan Caddesi'nin de trafiğe kapatılmasıyla trafik sorunu daha da içinden çıkılamaz bir hal alacaktır. Bu noktada belediye bir adım atarak çözüm ortaya koyarsa bizde gerekli katkıyı sağlamaya hazırız. Ayrıca çöp de ayrı bir sorunumuzdur. Bu noktada da yapılan bir çalışma göremiyoruz. Katı Atık Birliği tarafından Görele'nin Çavuşlu Beldesi'nde gündeme gelen katı atık bertaraf tesisi inşaatı mahkemece durdurulunca Giresun'un batısındaki ve doğusundaki belediyeler alternatif çözüm arayışların girerken Giresun Belediyesi'nin hangi proje arayışında olduğunu doğrusu merak ediyoruz" dedi.

Bugüne kadar Giresun Belediyesi'nin merkezi hükümetten destek almak için hiçbir proje getirmediğini de kaydeden Milletvekili Geldi, "Biz göreve geldiğimizde belediyeden hangi proje gelirse gelsin Giresun için destek vereceğimizi ifade ettik. Fakat bugüne kadar hiçbir proje gelmedi, destek istenmedi. Belediye Başkanı bugün 'ben bu projeyi götürdüm ama destek alamadım' diyemez. Bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Gelebilecek her türlü projeye destek vermeye hazırız" diye konuştu.

Milletvelili Geldi'nin düzenlediği basın toplantısına, AK Parti İl Başkanı Sabri Öztürk, Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, AK Parti Belediye Meclis üyeleri ve bazı partililer katıldı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Geldi Ak Parti Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title