Haberler

AK Parti Genişletilmiş İlçe Divan Toplantısı

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, 2014 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerin Mersin'de çok çekişmeli geçeceğini belirterek, "Bizim rakibimiz CHP, MHP değil" dedi.

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, 2014 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerin Mersin'de çok çekişmeli geçeceğini belirterek, "Bizim rakibimiz CHP, MHP değil" dedi.

AK Parti Bozyazı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Genişletilmiş İlçe Divan Toplantısı' yapıldı. AK Parti İlçe Binasında yapılan toplantıya Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, Bozyazı İlçe Başkanı Mevlüt Ok, Tekeli Belediye Başkanı Mehmet Yabalak, İl Genel Meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarları ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılışında konuşan AK Parti Bozyazı İlçe Başkanı Mevlüt Ok, sürekli halkın içerisinde olduklarını ve parti içerisine nifak sokmak isteyenlere fırsat vermediklerini söyledi. Bozyazı'da yapılan hizmetlerin altında imzalarının bulunduğunu ifade den Ok, "Bir yaşam alanının olmazsa olmazı kanalizasyon ve arıtma tesisinin yapımındaki katkımızı, mevcut belediye başkanı dahi inkar etmemektedir. Bakanımız ve milletvekillerimizin katkıları sonucunda bu inşaatların ödenekleri çıkartılmış ve ihalesi yapılmıştır. Bozyazı'ya yapılan hizmetlerin altında AK Parti iktidarının imzası bulunmaktadır. İnşallah bu hizmetleri ve daha fazlasını 2014 yerel seçimlerinden sonra AK Partili belediye olarak yapacağız. İktidarın nimetlerinden Bozyazı'nın faydalanmasını istiyoruz" diye konuştu. Ok, 2014 yerel seçimlerinde köy ve beldelerin de belediye başkanlığı için oy kullanacağını, bu nedenle seçimlerin favori partisi olduklarını öne sürdü.

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ise, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını anket çalışmaları sonucunda belirleneceğini, il ve ilçe teşkilatlarının da görüşlerinin alınacağını kaydetti. Genel Merkezin yaptırdığı anketlerin devam ettiğini ifade eden Salt, "Bozyazı'da da anket yapılıyor. Aday adaylarımız saha çalışması yapmaktalar. Adaylık konusunda ilçe yönetimlerine ve il yönetimine sorulacak. Ama en önemli ve en belirleyici saha anketleri olacak. Sahada yapılacak anketlerde çıkan kişi adayımız olacak. Biz bütün aday adaylarına aynı mesafedeyiz. Benim herhangi bir adayım yok. Başbakanımızın da herhangi bir adayı yok. Bizim hedefimiz seçilebilecek, maksimum oy alabilecek arkadaşlarla yola çıkmak" şeklinde konuştu.

"RAKİBİMİZ CHP"

Yeni çıkan 'Büyükşehir Yasası'nın gayet açık ve net olduğunu, ilçe belediye başkanlığı alındığında eğer Büyükşehir Belediye Başkanlığı alınmamışsa, ilçe belediye başkanının sadece temsil yetkisinin olacağını dile getiren Salt, bu yüzden Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni de AK Parti'nin kazanması gerektiğini vurguladı. "Bizim bu dönem mutlaka Büyükşehir Belediyesi'ni almamız lazım" diyen Salt, "Büyükşehir'i alırsak biz şunu yapabiliriz. İktidar partisiyiz, iktidar arkamızda, iktidardan ilave kaynaklarını Mersin'e getirtebiliriz. Çünkü buna ihtiyacı var Mersin'in. Bu seçim kıran kırana geçecek. Bizim rakibimiz CHP, MHP değil. MHP daha gerilerde, son seçimlerdeki durumlarını biliyorsunuz. Son seçimde MHP ile aramızda 100 bin oy farkı var. MHP'nin 100 bin oy farkını kapatma şansı yok. Bu mümkün değil. Bu seçim kıran kırana CHP ile aramızda geçecek. Onun için çok çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

Mersin'in 3 dönemdir şehirle ilgilenmeyen, alakası olmayan bir yönetim tarafından yönetildiğini ileri süren Salt, şöyle devam etti; "Hükümetimiz belediyelere ayrım yapmadan Hazine'den alması gereken katkıyı tıkır tıkır ödüyor. Ama bunun dışında ilave ekstra kaynaklar lazım. Acil olarak yapılması gereken üst ve alt geçitler var. Bunların yapılması lazım. Şu anki mevcut yönetim, belediyeyi çok fazla borçlandırdı. Öyle yanlış bir borçlanma politikasına girdiler ki, faiz kar topu gibi büyüyor. 2011 yılında Büyükşehir Belediyesi'nin ödediği faiz, 14 milyon lira. 2012 yılında 45 milyon lira faiz ödediler. Bu yıl 100 milyon liranın altında olmaz. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın hiçbir şeyden haberi yok. Belediye gittikçe dibe gidiyor. Ciddi borç içerisinde. Müthiş bir yönetim zaafı var."

Konuşmasında Mersin-Antalya yolunun 2 yıl içerisinde bitirileceğini de söyleyen Salt, "Burada plan revizyonuna gidildi, 7 çift tünel 22'ye çıkarıldı. 14 tane viyadük ilave edildi. Yolun kalitesi ve konforu çok daha artırıldı. Planlanandan daha geç bitecek ama adam akıllı bir yol olacak. Otoban gibi bir yol olacak" ifadelerini kullandı.

Mersin'deki üye sayılarının 138 bin olduğunu, önümüzdeki günlerde bu sayının 140 bin olacağını kaydeden Salt, "İlimizde 1 milyon 170 bin seçmen var. Geçerli oyu 1 milyon olarak düşünürsek, 350 binin üzerinde oy alan parti Büyükşehir Belediyesi'ni kazanır. 140 bin üyemizden her biri, üye olmayan iki kişiyi ikna etse 420 bin oy yapar. Bu da bize seçimi kazandırır. Bunun için AK Parti'nin bu ülke için yaptıklarını, gelecek için iyi düşünceleri olduğunu anlatacağız. AK Parti'nin bu ülkeyi gelecekte lider ülke yapmak için çalıştığı anlatılmalı" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

MEKİN MERTER SALT Ak Parti Bozyazı Tekeli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title