Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz;"Mevcut Sistemin Birçok Arızası Var"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz;"Mevcut sistemin birçok arızası var" "Çünkü güçlü bir liderimiz, güçlü bir partimiz var"BİNGÖL - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere muhalefet partileri öyle...

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ;"Mevcut sistemin birçok arızası var"

"Çünkü güçlü bir liderimiz, güçlü bir partimiz var"

BİNGÖL - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere muhalefet partileri öyle bir konuşuyorlar ki sanki Türkiye'nin mükemmel bir sistemi var da birileri de bunu değiştirmeye çalışıyor. Bizim mevcut sistemimiz mükemmel bir sistem değil. Birçok arızaları olan bir sistem" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 16 Nisan'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı referandumu için Bingöl'ün Genç ilçesinde STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezinde düzenlenen 'Referandumda Kararımız Evet' toplantısına AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakanı Yardımcısı Yusuf Coşkun, Bingöl Belediyesi Başkanı Yücel Barakazi, Genç Belediye Başkanı Hadi Topraktan, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, partililer, STK temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan ve ülke olarak çok önemli bir süreçten geçtiklerini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, " 16 Nisan'da tarihi bir halk oylaması yapacağız. Bu tür sandıklar kolay kolay milletin önüne gelmiyor. Ne vadilerden geçip geldi bu sandık milletin önüne. Birileri bu sandık milletin önüne gelmesin diye neler neler yaptı. Ama çok şükür bu sandık 16 Nisan'da milletin önüne geldi. Bu sandıkta ne soruyoruz. Diyoruz ki bir tercih yapacağız. Şu mevcut sistemimiz mi devam etsin, bu kadar krizler sıkıntılar üretmiş bu 12 Eylül anayasasının getirdiği o askeri öğretimin yönetim sistemi mi devam etsin, yoksa bunu bir tarafa bırakıp bir sivil bir anlayışla hazırlanmış vatandaşımızı ön plana çıkaran milleti güçlendiren yeni yönetim sistemine mi geçelim. Sorumuz bu. Bu mevcut sistem nereden geliyor önce bunu anlayalım. Şimdi bu ana muhalefet partisi lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere muhalefet partileri öyle bir konuşuyorlar ki sanki Türkiye'nin mükemmel bir sistemi var da birileri de bunu değiştirmeye çalışıyor. Değerli kardeşlerim bizim mevcut sistemimiz mükemmel bir sistem değil. Birçok arızaları olan bir sistem. 28 Şubatta hepimiz bunun arızalarını görmedik mi. Yaşı uygun olanlar o tarihleri iyi hatırlarlar. Rahmetli Erbakan ile Tansu Çiller bir hükümet kurmuşlardı. Sonra rahmetli Erbakan bir yıl görev yaptıktan sonra hükümeti devredeceğim dedi. İmza topladılar mecliste de çoğunlukları vardı. İki parti oldukları için o dönemin Cumhurbaşkanına listeyi götürdüler ve dediler ki görevi Tansu hanıma ver. Ama ben vermem dedi. Bakın bu sistem bu yetkiyi Cumhurbaşkanına veriyor. İstediği milletvekiline görevi verir istemediğine vermez. Sen bir partinin genel başkanı olarak bugünkü sistemde yüzde 60 oy alsan da Cumhurbaşkanı sana başbakanlığı vermeyebilir. Nitekim o dönemde bunu kullandılar. Ha bu yapılmıyorsa bu hukuktan kaynaklanmıyor şahısların tercihlerinden kaynaklanıyor. Bu sistem böyle bir sistem"dedi.

Mevcut sistemin içinde yaşanan başbakan, cumhurbaşkanı kavgasına değinen Yılmaz," Demirel ile Özal kavga etti mi. Hepiniz hatırlıyorsunuz. Gençler belki hatırlamaz. Özal ile Mesut Yılmaz çekiştiler mi aynı partiden oldukları halde. Yine Demirel ile Çiller aynı partiden oldukları halde. Merhum Ecevit ile Sezer aynı partidendiler. Hatta Sezer bir anayasa kitapçığı fırlattı ve 2001 krizini yaşadık. Milyarlarca dolar memleketin parası gitti. Gecelik faizler yüzde 7 binlere 7 bin 500'lere çıktı. Bedelini kim ödedi bu sistemin. Halk ödedi vatandaş ödedi. İşsizlik arttı faizler arttı ekonomimiz bozuldu. Peki, son 14-15 yılda niye böyle bir sıkıntımız yok. Çünkü güçlü bir liderimiz, güçlü bir partimiz var. Bu nedenle 13-14 yıldır bir sıkıntı yaşamıyoruz" ifadelerini kullandı.

(SA-HİV-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Cevdet Yılmaz AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title