Haberler

AK Parti'de Ünlü İsimler Aday Listesine Giremedi

Güncelleme:

Aday listeleri açıklandı, AK Parti'den adaylık bekleyen birçok isim hayal kırıklığı yaşadı. AA'nın eski genel müdürü de, AK Parti'nin kurucusu da liste dışı kaldı.

AK Parti'nin 2015 seçimleri için aday listesini açıkladı. Mevcut vekillerden 100'den fazlası listeye giremedi. Listeler açıklandıktan sonra önemli detaylar da ortaya çıktı. AK Parti aday adayları arasında pek çok gazeteci de vardı. AK Parti'den aday olan gazeteciler arasında, Kabataş saldırısını sosyal medyadan ilk duyuran isim de, AA'nın eski genel müdürü de, AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan gazeteci de listeye giremedi.

İşte o isimler;

HALİME KÖKÇE-KABATAŞ'I İLK O YAZMIŞTI, LİSTE DIŞI KALDI

AK Parti'nin gazeteci aday adayları arasında en çok dikkat çekenlerden isimlerden biri Halime Kökçe idi. Kökçe, Kabataş'ta saldırı iddiasını sosyal medyada ilk gündeme getiren isim olarak adını duyurdu. Kökçe'nin Kabataş saldırısı tweetlerinin ardından, konu gündeme geldi. Kökçe'nin tweetinden sonra saldırıya uğradığını iddia eden kadınla ilk röportajlar yapıldı. Saldırı görüntülerinin olduğu öne sürüldü. Ancak polisin tüm aramalarına rağmen, Kabataş'ta öyle bir saldırının görüntüleri hiç ortaya çıkmadı.

AA'NIN ESKİ PATRONU KEMAL ÖZTÜRK DE LİSTEYE GİREMEDİ

Kemal Öztürk de AK Parti'nin gazeteci aday adayları içindeydi. Ancak listeye giremedi.
Öztürk'ün adı ilk olarak Bülent Arınç'ın TBMM Başkanlığı döneminde, onun basın danışmanı olarak duyulmuştu. Öztürk, bu görevin ardından, Başbakanlığı döneminde bir süre Recep Tayyip Erdoğan'ın basın danışmanlığını yaptı.

Kısa süren Başbakanlık basın danışmanlığının ardından da, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'ne getirildi. Genel Müdürlük döneminde, hükümet yanlısı yayınlar nedeniyle eleştirildi. Ancak ismi en çok, AA hisselerinin bir bölümünü üzerine geçirdiği iddialarıyla gündeme geldi.

AK PARTİ KURUCUSU AYŞE BÖHÜRLER DE LİSTE DIŞI

AK Parti'de milletvekili adaylığı için başvuran bir başka isim ise, parti kurucuları arasında da yer alan Ayşe Böhürler oldu. AK Parti'nin MKYK'sında da görev yapan Böhürler için, "baş örtülü olduğu için ilk üç dönemde vekil olmadığı" konuşuluyordu.

TBMM'deki başörtüsü yasağının kalkmasının ardına denk düşen bu ilk seçimde aday olan Böhürler, listeye giremedi. Böhürler'in adı da, AK Parti MKYK'sında görev yaptığı dönemde TRT'ye yaptığı programlardan aldığı yüksek miktarlardaki telif ücretleri ile gündeme gelmişti.

7 REKTÖR ADAYLIK İÇİN İSTİFA ETTİ, 6'SI LİSTEYE GİREMEDİ...

7 Haziran seçimlerinde milletvekili olma konusunda, üniversite rektörlerinden de talep yüksekti. AK Parti'den aday olabilmek için 7 rektör görevlerinden istifa etti. Ancak sadece biri AK Parti listesinde kendine yer buldu.

AK Parti'den aday olmak için rektörlük görevinden istifa eden isimler şöyle;

-İstanbul Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet - Listeye giremedi.

-Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban - Listeye giremedi.

-Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç - Listeye giremedi.

-Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu - Listeye giremedi.

-Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz - Listeye giremedi.

-Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal - Listeye giremedi.

LİSTEYE GİREN İSİM: GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ

AK Parti listesine sadece, aday olmak için görevinden istifa eden Galatasaray Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga girebildi. Tolga, AK Parti İstanbul 2. Bölge 6. sıradan aday gösterildi.

İSTİFA EDEN REKTÖRLER, REKTÖRLÜK GÖREVİNE GERİ DÖNEMİYOR

Aday olmak için istifa eden rektörler, üniversiteye geri dönebiliyorlar. Ancak bıraktıkları idari görevlere otomatik olarak geri dönemiyorlar.

Nitekim, aday olmak için istifa eden rektörlerin yerlerine de, Türk Hava Kurumu Üniversitesi hariç, atamalar yapıldı bile.

İKİ GÜÇLÜ BÜROKRAT DA AK PARTİ LİSTESİNE GİREMEDİ

AK Parti'nin milletvekili aday listesinde yer bulamayan iki isim dikkat çekti. Yadigar Gökalp ve Süleyman Karaman. Bürokrasinin en üst düzey kadın yöneticilerinden olan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'ndan milletvekili olmak için istifa eden Yadigar Gökalp, listede yer bulamadı.

Ulaştırma eski Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Binali Yıldırım'ın uzun yıllar birlikte çalıştığı, çocukluk arkadaşı TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da 7 Haziran seçimleri için AK Parti'den milletvekili olmak üzere istifa eden isimler arasındaydı. Erzincan'dan adaylığına kesin gözüyle bakılan Süleyman Karaman da listeye giremeyen isimlerden biri oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Erdoğan'ın başkanlığı döneminde, 1994''te İETT Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Karaman, AK Parti iktidarıyla birlikte 2002 yılında TCDD Genel Müdürü olmuştu.

Karaman'ın genel müdürlüğü döneminde iki büyük tren kazası yaşanmıştı. Sakarya Pamukova'da Temmuz 2004'te meydana gelen hızlandırılmış tren kazasında 41 kişi yaşamını yitirmişti. 2008'de Kütahya'da meydana gelen tren kazasında ise 9 kişi yaşamını yitirmiş; 37 kişi yaralanmıştı.

Yadigar Gökalp ve Süleyman Karaman'ın bürokrasideki koltuklarına geri dönüp dönmeyecekleri merak ediliyor.

AMCA KALDI, YEĞEN GİREMEDİ

Siyasete girmek için bürokratlık koltuğunu bırakmak isteyen bir başka önemli isim de halen AK Parti Ankara Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın kardeşinin oğlu Osman İyimaya oldu.

Osman İyimaya, siyasete girmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndaki, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü görevinden istifa etmişti. Ancak 'akraba' durumundan Osman İyimaya listede yer bulamazken, amca Ahmet İyimaya Ankara 2. bölge 2. sıraya adını yazdırdı.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'ndan AK Parti'den vekil olmak için istifa eden Prof.Dr. Seçil Özkan da listelerde kendine yer bulamayan isimlerden oldu.

BÜROKRATLIKTAN BAKANLIĞA MI?

AK Parti iktidarının en önemli ekonomi bürokratları arasında yer alan ve Maliye Bakanlığı Müsteşarlığından vekil olmak için istifa eden Naci Ağbal, Bayburt 1.sıradan aday gösterildi. Şimdiden Ağbal'ın olası AK Parti iktidarında ekonomiyle ilgili bir bakanlığa getirileceği konuşuluyor.

BORSA BAŞKANLIĞINDAN MECLİS'E

Merkez Bankası Başkan Yardımcılığından Borsa İstanbul Başkanlığı'na getirilen İbrahim Turhan, seçim için istifa eden önemli bürokratlardan biriydi. AK Parti İzmir 2. bölge 1. sıradan milletvekili adayı olan Turhan'ın olası AK Parti iktidarında kabinede olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

GÜMRÜK MÜSTEŞARI, KONYA'DAN GELİYOR

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı'ndan vekil olmak için istifa eden Ziya Altunyaldız, AK Parti Konya 4. sıradan aday gösterildi. Altunyaldız'ın da vekilliği garanti görülüyor. (Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Karaman Ayşe Böhürler Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500

Yorumlar (105)

ZaTMobil-IOS:

Hırsız varrrrrr

86
1
yanıtYanıtla
ABD:

Beter olun. . .

76
5
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Hırsız Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar!!!!! Ülke Soyuluyooooooooooooooor!

43
8
yanıtYanıtla
KAZIM:

VA H VAH ÇOK ÜZÜLDÜM AKB Y KÜSENLER MHP-CHP YE GELİN BİZ SİZLERİ KABUL EDERİZ

5
43
yanıtYanıtla
kurnaz:

ak parti seçimi kaybedip, MHP seçimi kazandığı zaman, bu ak partili adaylar çok üzülecek.

24
21
yanıtYanıtla
akpkkmobilWeb@haberler.com:

Anlayın ve yol yakınken dönün artık MHP ve CHP nin kapısı size açılır.

21
22
yanıtYanıtla
ömermobilWeb@haberler.com:

yeni yiyicelere hosgeldin demek düser bize.

42
1
yanıtYanıtla
Ali ekberMobil-IOS:

Size soruyorum 10 milletvekili ile AKP'ye meydan okuyan Yasası'nı veto ettiren başka parti varmı? Arkadaşlar hdp Kürt partisi değildir. Lütfen böyle bir algı Olmasın. Selahattin Demirtaş bu ülkede liderlik yapacak tek alternatif kişidir. Bu Yüzden oyunuzu HDP'ye verin.

28
15
yanıtYanıtla
pisliklermobilWeb@haberler.com:

Hirsizlar

35
3
yanıtYanıtla
HorozMobil-IOS:

Halbuki kabataşçı kadın baya uğraştı emek verdi.

26
11
yanıtYanıtla
Tüm 105 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title